Na jaké dávky má nárok matka samoživitelka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pomka píše:ivaska píše:Souhlasím s tebou, ale nemyslím si, že by ženská měla zůstávat doma a „takticky“ čerpat sociální dávky, na které nemá třeba ani nárok.Markit.Hl píše:no právě proto jsem řekla že mě ani nehne jít někam na půl úvazku hákovat a nemoct se věnovat mimču mám jen takovou bokovku co jsem kdysi pracovala v noci jako odvoz vozů po Praze a zůstalo mi pár lidiček co mi bezmezně důvěřuje a dá mi prostě klíče od svého auta abych mu ho odvezla a nebo si ho klidně nechám doma a ráno jim ho dovezu a to můžu dělat i s mimčem a nijak mě to neomezí jen budu občas unavená protože se holt v noci seberu mimi nechám babičce a valím pracovat cca na 2-3 hodinky a mám pěkný peníze bokem
Ivasko - já to tak mám. Dělala jsem v CK za těch 12-13.000 hr. A věř, že doma na tom nejsem fin. o moc hůř.
ale vem si že plno těch maminek nemá na to aby platily chůvy aby mohli jít do práce sama občas hlídám děti a vím co si za to vezmu sice to pro mě není moc ale když já si od ní vezmu cca 80Kč/h a budu hlídat půl dne a ona na těch půl dne půjde do práce řekněme za 90Kč/h myslíš že se jí to vyplatí? dle mýho ne a málo která babička je buď v důchodu a nebo schopná se postarat vem to taky z téhle stránky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivaska píše:Pomka píše:já vím že o to tady nejde taky jsem už na dané téma dříve odpovídala ale tohle byla reakce na ty kariéristky tady víš to mě štve a žádná si neuvědomuje že to takhle může dopadnout
Tak už mi to nedá reagovat, diskuzi sleduju od začátku a míchají se tady věci dohromady „ostošest“. Ivasko - nešlo tady o to, aby maminy daly dětem všechny možný blbosti, ale o to, že jsou lidi (v tomhle případě maminy na mateřské), které čerpají sociálku (na úkor pracujících lidí). Takto to bylo myšleno. A mimochodem - vůbec se to netýká založeného tématu. Zakladatelce moc nepomůžu, protože do toho nevidím. Snad jen to, že švagrová by se měla rozhodnout podle toho, zda to dítě chce nebo ne. Ne podle dávek, které dostane. Samozřejmě na některé nárok má, na výživné apod. a je jen na ni, jestli se rozhodne dítě nechat. Jestli má pocit, že to nezvládne, ať volí potrat, je to jen její volba. Myslím ale, že v jejím věku by si měla miminko nechat, zvlášť, pokud ho opravdu chce (zda ho má se ženatým nebo svobodným tady podle mě moc roli nehraje).
Tak určitě se nemá nic přehánět, nemám ale na druhou stranu nic proti pracujícím matkám, kdybych jednou měla taky tu možnost, tak ji využiji, ale ne na úkor dítěte samozřejmě. Dětem se věnovat musí rodiče za každou cenu, o kariéře to moc není, pokud to dotyčný dokáže skloubit, proč ne. Ono dítě můžou zanedbávat i lidi, kteří nepracují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každopádně je to dámy myslím úplně jedno, kdo co a jak. Každého věc. Mně jen zajímaly možnosti švagrové, nic víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nulu86 píše:
Ale tady nejde vůbec o kariéristky. Já jsem třeba normální zaměstnanec, jen jsem měla kliku na dobře placenou práci, ale taky mně to stálo spoustu úsilí a mám strašnou zodpovědnost. Odvozy aut jsem mimochodem dělala dříve takéa práci kterou jsem si našla k mateřské mohu dělat z domova a taky to bylo jen o štěstí a dobrých známých.
ivaska píše:Pomka píše:já vím že o to tady nejde taky jsem už na dané téma dříve odpovídala ale tohle byla reakce na ty kariéristky tady víš to mě štve a žádná si neuvědomuje že to takhle může dopadnout
Tak už mi to nedá reagovat, diskuzi sleduju od začátku a míchají se tady věci dohromady „ostošest“. Ivasko - nešlo tady o to, aby maminy daly dětem všechny možný blbosti, ale o to, že jsou lidi (v tomhle případě maminy na mateřské), které čerpají sociálku (na úkor pracujících lidí). Takto to bylo myšleno. A mimochodem - vůbec se to netýká založeného tématu. Zakladatelce moc nepomůžu, protože do toho nevidím. Snad jen to, že švagrová by se měla rozhodnout podle toho, zda to dítě chce nebo ne. Ne podle dávek, které dostane. Samozřejmě na některé nárok má, na výživné apod. a je jen na ni, jestli se rozhodne dítě nechat. Jestli má pocit, že to nezvládne, ať volí potrat, je to jen její volba. Myslím ale, že v jejím věku by si měla miminko nechat, zvlášť, pokud ho opravdu chce (zda ho má se ženatým nebo svobodným tady podle mě moc roli nehraje).
a jsme u toho je to o dobrých známých a ne každá mamina má to štěstí že se jí to zadaří dělat z domova pokud by to bylo tak taky bych to dělala ale bohužel to není až tak jednoduchý a ty odvozy jsou celkem dobrej kšeft a já jsem měla holt kliku protože řídím opravdu dobře a teď se nechci chválit ale kdybych neuměla tak mi ty lidi nevěří a nejezdí se mnou do teď že jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rozhodně ať zapíše otce a může po něm šlapat budu to taky tak muset udělat věř že to je nejlepší řešení protože jinak na tom bude bita jen a jen ona ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivaska píše:Pomka píše:ale vem si že plno těch maminek nemá na to aby platily chůvy aby mohli jít do práce sama občas hlídám děti a vím co si za to vezmu sice to pro mě není moc ale když já si od ní vezmu cca 80Kč/h a budu hlídat půl dne a ona na těch půl dne půjde do práce řekněme za 90Kč/h myslíš že se jí to vyplatí? dle mýho ne a málo která babička je buď v důchodu a nebo schopná se postarat vem to taky z téhle stránkyivaska píše:Souhlasím s tebou, ale nemyslím si, že by ženská měla zůstávat doma a „takticky“ čerpat sociální dávky, na které nemá třeba ani nárok.Markit.Hl píše:no právě proto jsem řekla že mě ani nehne jít někam na půl úvazku hákovat a nemoct se věnovat mimču mám jen takovou bokovku co jsem kdysi pracovala v noci jako odvoz vozů po Praze a zůstalo mi pár lidiček co mi bezmezně důvěřuje a dá mi prostě klíče od svého auta abych mu ho odvezla a nebo si ho klidně nechám doma a ráno jim ho dovezu a to můžu dělat i s mimčem a nijak mě to neomezí jen budu občas unavená protože se holt v noci seberu mimi nechám babičce a valím pracovat cca na 2-3 hodinky a mám pěkný peníze bokem
Ivasko - já to tak mám. Dělala jsem v CK za těch 12-13.000 hr. A věř, že doma na tom nejsem fin. o moc hůř.
Beru a chápu. O tomhle ale nemluvím. Mluvím o tom, že máš možnost a že se ti to samozřejmě vyplatí. Mluvím o tom, že se mi nelíbí, když někdo lstí a podobně čerpá sociálku. Ať si každý čerpá to, na co má nárok a náš solidární stát to umožňuje, ale když někdo čerpá sociálku, která se pomalu rovná mému platu a narozdíl ode mně sedí doma (myslím i nepracující bezdětné), tak to se mi nelíbí. A pak se tady na emiminu člověk dozví, že pokud jsem svobodná bezdětná, že bych neměla mít ani nárok na penzi od státu?
Proboha… z čeho asi jsou sociálky a rodičáky? No přece od pracujících lidí! To, že někdo nemá dítě (zatím) neznamená, že by ho nechtěl. A pak vlastně člověk zjistí, že se pomalu nevyplácí dělat. A takových kdyby byla většina, tak jak to tady bude vypadat? To jen tak na okraj, omlouvám se zakladatelce, že odbočuju, ale i takové věci se tady člověk dozví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nulu86 píše:
Každopádně je to dámy myslím úplně jedno, kdo co a jak. Každého věc. Mně jen zajímaly možnosti švagrové, nic víc
Asi bych to podala švagrové tak, aby se rozhodla, jestli opravdu sama to dítě chce. Svobodných matek je hodně, určitě by to zvládla taky. Za prvé bych si promluvila s otcem dítěte, jak se k tomu staví. Chtěla bych se dohodnout na alimentech (soudně, aby to měla ošetřené) a pak případnou péči (pokud by vůbec chtěl). Asi bych mu nadhodila i jeho názor na zapsání do RL. S tím neporadím, nejsem v té situaci a nevím, co to všechno obnáší. Podle mě péči může nárokovat kdykoliv, i když bude dítko větší, asi bych ho uvedla. Manželka se to dozvědět nemusí, když on sám nebude chtít. Mimochodem jestli s ním má tak dobrý vztah, jak píšeš, mohl by jí sám od sebe nějakou korunou přispět. Kdybych byla v její situaci a v jejím věku, rozhoduju se bez ohledu na to, co na to otec dítěte. Ono nikdo jí nezaručí, že kdyby měla perfektní vztah, že jednou jako samoživitelka neskončí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomka píše:ivaska píše:Beru a chápu. O tomhle ale nemluvím. Mluvím o tom, že máš možnost a že se ti to samozřejmě vyplatí. Mluvím o tom, že se mi nelíbí, když někdo lstí a podobně čerpá sociálku. Ať si každý čerpá to, na co má nárok a náš solidární stát to umožňuje, ale když někdo čerpá sociálku, která se pomalu rovná mému platu a narozdíl ode mně sedí doma (myslím i nepracující bezdětné), tak to se mi nelíbí. A pak se tady na emiminu člověk dozví, že pokud jsem svobodná bezdětná, že bych neměla mít ani nárok na penzi od státu?Pomka píše:ale vem si že plno těch maminek nemá na to aby platily chůvy aby mohli jít do práce sama občas hlídám děti a vím co si za to vezmu sice to pro mě není moc ale když já si od ní vezmu cca 80Kč/h a budu hlídat půl dne a ona na těch půl dne půjde do práce řekněme za 90Kč/h myslíš že se jí to vyplatí? dle mýho ne a málo která babička je buď v důchodu a nebo schopná se postarat vem to taky z téhle stránkyivaska píše:Souhlasím s tebou, ale nemyslím si, že by ženská měla zůstávat doma a „takticky“ čerpat sociální dávky, na které nemá třeba ani nárok.Markit.Hl píše:no právě proto jsem řekla že mě ani nehne jít někam na půl úvazku hákovat a nemoct se věnovat mimču mám jen takovou bokovku co jsem kdysi pracovala v noci jako odvoz vozů po Praze a zůstalo mi pár lidiček co mi bezmezně důvěřuje a dá mi prostě klíče od svého auta abych mu ho odvezla a nebo si ho klidně nechám doma a ráno jim ho dovezu a to můžu dělat i s mimčem a nijak mě to neomezí jen budu občas unavená protože se holt v noci seberu mimi nechám babičce a valím pracovat cca na 2-3 hodinky a mám pěkný peníze bokem
Ivasko - já to tak mám. Dělala jsem v CK za těch 12-13.000 hr. A věř, že doma na tom nejsem fin. o moc hůř.![]()
Proboha… z čeho asi jsou sociálky a rodičáky? No přece od pracujících lidí! To, že někdo nemá dítě (zatím) neznamená, že by ho nechtěl. A pak vlastně člověk zjistí, že se pomalu nevyplácí dělat. A takových kdyby byla většina, tak jak to tady bude vypadat? To jen tak na okraj, omlouvám se zakladatelce, že odbočuju, ale i takové věci se tady člověk dozví
tak to ano to souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
brebera123 píše:
Omlouvám se, ale nedá mi to. Spíte s ženatým chlapem, a když otěhotníte, divíte se, že s tím nechce mít nic společného? Hm, pěkné. Já chci, ty plať a ideálně nedělej problémy, tak se dítěte hned zřekni. Jako vdaná žena se 3 malými dětmi musím říct, že doufám, že takovou můj muž nikdy nepotká.
Co ma co zenaty chlap soulozit s cizi zenskou, ne??? Je to dilo obou!!! Tak at nesou nasledky oba!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A holky, pracovat prece nemusi jen matky karieristky… taky pracuju, mam CTYRI vedlejsaky!!!! Neni to o kariere, ale o tom, ze pred tehotenstvim a rodicovskou jsem mela urcity prijem, urcite zavazky a mam raeda urcity standart - kazdy kdo chodi do prace nemusi byt jen karierista… nekdy je to nutnost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, s tím naprosto souhlasím ![]()
Barca12345 píše:
A holky, pracovat prece nemusi jen matky karieristky… taky pracuju, mam CTYRI vedlejsaky!!!! Neni to o kariere, ale o tom, ze pred tehotenstvim a rodicovskou jsem mela urcity prijem, urcite zavazky a mam raeda urcity standart - kazdy kdo chodi do prace nemusi byt jen karierista… nekdy je to nutnost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nulu86 píše:
On má s manželskou 3 děti, 2 už skoro dospělé, ale hlavně jde o nejmenší, tomu jsou 3 roky.
Asi sa budem opakovat. On ma uz tri deti, az to male uzna, jedneho dna umrie a dedicstvo po nom sa bude delit na 4 diely. Teda asi 5, aj s manzelkou. Takze jeho tri „zakonite“ deti, ktore otca doopatruju, pochovaju (predpokladajme ze sa zachovaju spravne) zrazu zistia, ze musia napriklad z rodicovskeho bytu vyplatit uplne cudzieho cloveka, ktoreho vidia (trebars) prvykrat v zivote.
Tym nechcem povedat, aby svagrina nezapisala otca do rodneho listu … len ze aj tento aspekt musi byt vzaty do uvahy a mozno by mal byt aspon predbezne spomenuty uz teraz.
Dalsia vec, az bude otec zapisany v rodnom liste - potomok sa jedneho dna k rodnemu listu urcite dostane, a ak by sa s otcom nestykal, moze zacat patrat a jedneho dna zazvonit jeho manzelke pod dverami …
- Citovat
- Upravit
to jo, ale předpokládáme, že dítě bude svého otce vídat. Nedostane - li tedy švagrová rozum, a nekopne ho do zadku…každopádně my řešíme co je teď.Tedy jestli to sama zvládne, pokud on jí nepomůže…
stara baba píše:nulu86 píše:
On má s manželskou 3 děti, 2 už skoro dospělé, ale hlavně jde o nejmenší, tomu jsou 3 roky.Asi sa budem opakovat. On ma uz tri deti, az to male uzna, jedneho dna umrie a dedicstvo po nom sa bude delit na 4 diely. Teda asi 5, aj s manzelkou. Takze jeho tri „zakonite“ deti, ktore otca doopatruju, pochovaju (predpokladajme ze sa zachovaju spravne) zrazu zistia, ze musia napriklad z rodicovskeho bytu vyplatit uplne cudzieho cloveka, ktoreho vidia (trebars) prvykrat v zivote.
Tym nechcem povedat, aby svagrina nezapisala otca do rodneho listu … len ze aj tento aspekt musi byt vzaty do uvahy a mozno by mal byt aspon predbezne spomenuty uz teraz.
Dalsia vec, az bude otec zapisany v rodnom liste - potomok sa jedneho dna k rodnemu listu urcite dostane, a ak by sa s otcom nestykal, moze zacat patrat a jedneho dna zazvonit jeho manzelke pod dverami …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nulu86 píše:
to jo, ale předpokládáme, že dítě bude svého otce vídat. Nedostane - li tedy švagrová rozum, a nekopne ho do zadku…každopádně my řešíme co je teď.Tedy jestli to sama zvládne, pokud on jí nepomůže…stara baba píše:nulu86 píše:
On má s manželskou 3 děti, 2 už skoro dospělé, ale hlavně jde o nejmenší, tomu jsou 3 roky.Asi sa budem opakovat. On ma uz tri deti, az to male uzna, jedneho dna umrie a dedicstvo po nom sa bude delit na 4 diely. Teda asi 5, aj s manzelkou. Takze jeho tri „zakonite“ deti, ktore otca doopatruju, pochovaju (predpokladajme ze sa zachovaju spravne) zrazu zistia, ze musia napriklad z rodicovskeho bytu vyplatit uplne cudzieho cloveka, ktoreho vidia (trebars) prvykrat v zivote.
Jak ho muze dite vidat, kdyz otec nechce, aby se to dozvedela zena??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
už jsem to myslím psala výše, že s mojí švagrovou se vidí v podstatě každý den, často u ní i přespává. Je s ní častěji než se svou rodinou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit