Na jaké dávky má nárok matka samoživitelka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
29.12.11 21:30

A vůbec, holt se to stalo, prostě to nejspíš praskne, takže mi přijde tohle všechno zbytečný řešit (tajně, netajně, scházet se nebo ne, či co, prostě to dítě už vlastně je a jak se k tomu postaví je jeho věc). Upřímně by mi být na místě švagrové bylo jedno, jak on si to vyřeší ve své rodině. Zda to manželce oznámí nebo neoznámí. O to tady vůbec nejde. Jde o to, zda a kolik bude na dítě přispívat a na tom, jak se spolu domluví na případné výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.12.11 21:43
Pomka píše:
Tak to dítě snad nemusí pocítit, že je to „tajně“. Docházel by za ním jako každý jiný táta,kde spolu rodiče nežijí… :nevim:

Do určitého věku by to dítě jistě nepocítilo. Každý jiný táta, kde spolu nežijí, si veme dítko na víkend, představí ho prarodičům…to by tady asi nešlo. Jediné že by chodil na návštěvu, takže by jako rodič stejně moc nefungoval. Ale tak to je na nich, já ho neznám, nevím jak se k tomu staví…jen mám vlastní zkušenosti. A jen jsem chtěla napsat, že alimenty nejsou všechno,že je hezké a z určitého hlediska správné na chalpovi požadovat povinnosti, ale pokud je to „blbec“ může se těch pár korun sakra vymstít…
Fakt by mě zajímalo, kolik je tady opravdových samoživitelek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.12.11 21:56
Jeva píše:
Pomka píše:
Tak to dítě snad nemusí pocítit, že je to „tajně“. Docházel by za ním jako každý jiný táta,kde spolu rodiče nežijí… :nevim:
Do určitého věku by to dítě jistě nepocítilo. Každý jiný táta, kde spolu nežijí, si veme dítko na víkend, představí ho prarodičům…to by tady asi nešlo. Jediné že by chodil na návštěvu, takže by jako rodič stejně moc nefungoval. Ale tak to je na nich, já ho neznám, nevím jak se k tomu staví…jen mám vlastní zkušenosti. A jen jsem chtěla napsat, že alimenty nejsou všechno,že je hezké a z určitého hlediska správné na chalpovi požadovat povinnosti, ale pokud je to „blbec“ může se těch pár korun sakra vymstít…
Fakt by mě zajímalo, kolik je tady opravdových samoživitelek :think:

Souhlasím, že stát se může (a stává se) cokoli, ale tady je to o něčem trošku jiném. Ono těžko říct, jak se v tomhle případě chlap zachová, takže bych tohle úplně vypustila. Taky říkám, že se to dřív nebo později manželka dozví a pokud se bude chtít podílet na výchově, bude muset s pravdou ven. A třeba ani nebude chtít a třeba ani švagrová nebude stát o „problémy“ a nebude po něm nic žádat. Jde spíš o to, jak ji má zakladatelka uklidnit a předložit ji ta pozitiva, která ji čekají… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
29.12.11 22:44

To je mi jasné, ale zase přesvědčit jí, že to bude vše úžasné, že stát jí jako samoživitelce bůhví jak pomůže atd.. je nesmysl. Nebude jistě holupá, sama zhodnotí na co má. Dá se to zvládnout, ale nebude to lehké, pokud zůstane sama. Pozitivum to má, toho mrňouse :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.12.11 22:46

Tak určitě, proto chtěla zakladatelka vědět, na co bude mít jako samoživitelka nárok a co pro ni bude nejlepší. Na tohle se původně v diskuzi ptala. Nikdo jí nechce vykládat, že to bude všechno úžasné. Spíš to, že když bude sama chtít, zvládnout se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
29.12.11 23:47
ivaska píše:
dámy až budete dělat za 10000 tak vás některou chci vidět jak se ženete do práce místo toho aby jste se věnovaly dětem potom to dopadá tak že jsou to rozmazlení fracci co sice nemají lásku matky ale nějaké chůvy ale za to mají kde jakou hovadinu aby si „maminka“ dítě koupila a to mi nepřijde fér vůči dětem které sice nemají luxusní hračky a kdejakou hovadinu za tisíce ale za to vědí co je to rodičovská láska. Dohadujete se tu o naprostý blbosti já sama nemám nárok na mateřskou a budu pobírat jen rodičák a sice se budu snažit si něco přivydělat ale ne na úkor dítěte to NIKDY. Ale rozhodně si budu žádat stát aby mi pomohl

ha děvenky můj příjem je i s rodičákem 14 tis ;) takže já do tý práce fakt chodím,sice jen na půl úvazku ,ale chodím a není to na úkor dítěte ani na jeho luxusní hračky :mrgreen: hold jsme si nemohla dovolit sedět doma na prd. za 7600 3 roky,tak jsem do práce musela ;) ono ruku na srdce s 1 děckem je to dovolená a žádná z vás se omu dítěti nevěnuje 24 hodin děnně ..ono to dítě taky totiž spí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.1.12 22:23

Dobrý večer. Chci se zeptat. Jsu samoživitelka, otce dítěte v rodným listě mám, ale soudně máme že je malej jen můj a platí mi alimenty. Tak se chci zeptat, četla jsem tady že otec dítěte by mi měl do 2let dítěte platit i na mě, je to pravda? a i po dobu co jsem byla těhotná? Malej se narodil 29.9.2010 , tak je to i možné zpětně aby mi to zaplatil? Samozdřejmě vím že musím o to požádat u soudu, a budu něco platit za ten soud?? PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚDI.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.1.12 22:29

Ja tedy nevim jak to mezi s sebou mate, ale pokud se jinak o ditko zajima, chova se slusne a alimenty nejsou „smesna suma“ nac jej drtit zpetne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.1.12 22:35

Řeknu ti to narovinu já doteďka hrála tu hodnou snažila se jak p…!!! a on mi po roce oznámil a to podotknu v sms, a to jsme se pár dní před sms viděli ,že si myslí že malej není jeho,ikdyž mu je podobný a já si su 100% jistá že je jeho., chce testy otcovství,! Mě to nevadí já to podstoupím ty testy ale de o to že mi to mohl říct osobně. Jo a malý už slavil dvoje vánoce jedny narozeniny a jeden svátek a myslíš že mu napsal nebo nějakej dárek poslal nebo dal??!!! NEDAL MU NIC. Tak možná už chápeš proč to tak teď chci. Nechtěla jsem být sviňa ale když on tak proč ne i já!! Jo a nevíš teda jestli teda můžu o to požádat i zpětně?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.1.12 22:40
vklimsova píše: Řeknu ti to narovinu já doteďka hrála tu hodnou snažila se jak p…!!! a on mi po roce oznámil a to podotknu v sms, a to jsme se pár dní před sms viděli ,že si myslí že malej není jeho,ikdyž mu je podobný a já si su 100% jistá že je jeho., chce testy otcovství,! Mě to nevadí já to podstoupím ty testy ale de o to že mi to mohl říct osobně. Jo a malý už slavil dvoje vánoce jedny narozeniny a jeden svátek a myslíš že mu napsal nebo nějakej dárek poslal nebo dal??!!! NEDAL MU NIC. Tak možná už chápeš proč to tak teď chci. Nechtěla jsem být sviňa ale když on tak proč ne i já!! Jo a nevíš teda jestli teda můžu o to požádat i zpětně?? Děkuji

Muzes o to pozadat zpetne, ale pokud opravdu chces, tak co nejdriv, je to do dvou let veku ditete, promlceci doba na pozadani je rok, tudiz musis zazadat do tri let synka…
Pokud je to opravdu tak jak pises, tak bych mnu ty testy taky klidne nechala, ale at si je cele zaplati hosanek a nejlepe soudne, aby to nemohl nejak „Otrtkat“…ale ted me tak napada ze na popreni otcovstvi je lhuta snad jen pul roku, ne??? Nebo uz se to zmenilo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.1.12 22:43

Jdem na ty testy v ůnoru a hned jak budem vědět výsledek tak chcu o to požádat.. Tak to nevím ale neprodloužili to do 6 let věku dítěte?? Nevím nejsu si jistá. On si je zaplatí, když je chce tak ať si zaplatí. A jak by to mohl „otrtkat?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.1.12 22:46
vklimsova píše:
Jdem na ty testy v ůnoru a hned jak budem vědět výsledek tak chcu o to požádat.. Tak to nevím ale neprodloužili to do 6 let věku dítěte?? Nevím nejsu si jistá. On si je zaplatí, když je chce tak ať si zaplatí. A jak by to mohl „otrtkat?“

Ja nevim jestli by to vubec slo nejak obejit, jen me to tak napadlo! :think: Boze, snad jsem te nejak nevystrasila!!! To bych nechtela, klidne bych si zazadala uz driv, nez se k tomu soud dostane, muze to trvat treba pul roku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.1.12 22:47

Aha tak to já tam zajdu co nejdřív. Moc ti děkuji. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.1.12 22:56

Na testy může jít kolikrát chce, i kdyby se (ač to předpokládám není tvůj případ) ukázalo, že dítko není jeho, tak už stejně v RL na 99% zůstane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
2.1.12 01:06
j.a.n.i1 píše:
Na testy může jít kolikrát chce, i kdyby se (ač to předpokládám není tvůj případ) ukázalo, že dítko není jeho, tak už stejně v RL na 99% zůstane…

Přesně tak, pokud se to nezměnilo teď někdy, tak lhůta na popření je do 6ti měsíců dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat