Matky chodíte někdy na party? Muž si mě představuje jen u plotny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.11.25 21:52

Za poslední 3 roky jsem byla sama bez dětí víc jak na 2 hodiny asi 3×…jednou to bylo přes den, ostatní večer, ale žádná párty, divadlo nebo setkání s přáteli. Párty mě nikdy nelákaly. Ale čas bez dětí bych potřebovala častěji a jako sůl. Muž má svůj pravidelný koníček a sem tam kino nebo nějakou akci z práce. Někdy mu závidím. Tu volnost a možnost jít kdykoliv kamkoliv. Ale zas nevím kam a s kým bych já chodila. Můj život se odehrává na pískovišti, tak si nemám s kým moc co říct. S bezdetnymi bych já neměla čím přispět do diskuze a s dětnými bych zas nevypla od tématu dětí, tak k čemu by to bylo. To bych už radši někam vyrazila s mužem. Hrozně mi chybí společný čas, nějaké rande. Hlídání nemáme, starší moc nedává cizí lidi a mladší má teď šílené období separačky…takže smůla. Někdy si fakt připadám jako domácí inventář.

• Citovat
  • Upravit
836
22.11.25 22:14

Party bych to nenazývala, ale ano, celkem často někam chodím. Třeba tak jednou za 14 dní? Obvykle se nějak střídáme s manželem, někdy jde někam on, někdy já. Já zajdu třeba na únikovou, posezení u kamarádů, šifrovačku… V dnešní době je normální, že se o děti a domácnost přibližně rovnoměrně starají oba rodiče (samozřejmě kromě té doby, co je jeden z nich v práci a druhý je doma na RD). Když občas pohlídají babičky (tak 1× měsíčně), jsme rádi, že můžeme něco podniknout spolu.
Je důležité mít nějaký čas pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
22.11.25 22:17

Me napadlo, jestli mu to vadi ted, kdyz jsou deti male nebo mu to bude vadit, kdyz bude detem treba 10-15 let. To by byl potom problem. Jinak, kdyz je zajistene hlidani, proc by matka od deti, i tech malych nemohla jit nekdy ven? At uz si zatancovat nebo do divadla, do baru, hospody…cokoliv chce. Ja treba rada tancuju, tak chodim i v mem vyssim veku obcas si zatancovat. A o plesove sezone ani nemluvim…nejradsi bych vymetla kazdy ples :lol: ale ja uz mam dite velky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
22.11.25 22:20

Party ne, ale vlastni program ano a často. Nejsem jen mama, dětmi zivot nekončí… kdyby si me manzel představoval jen u plotny, tak by to nebyl můj manzel… pravidelně jsem začala za zábavou chodit vzdy cca v pul roce kazdeho ditete. Proste jak byli schopni neco na noc vypít z flašky. Ted ma nejmladší 6 a obcas mam tolik akci, ze i neco odmítám, abych taky nekdy byla doma. Manzel podobne. A samozřejmě i neco spolu my dva a pak všichni i s dětmi. Balancujeme to tak, aby byli všichni spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.25 22:25

Jen jdi. Pokud se tedy nejedná například o každý víkend, nebo nechodíš domů zduněná tak, že nestrčíš ani klíč do zámku. :D U nás je to tak, že dcera je zatím malá, ale manžel se velmi vzorně stará už od prvního dne a navíc nekojím. Sám mě posílá, ať jdu třeba na kafe, na snídani s kamarádkou, projít se, zaběhat si… Vyloženě na párty teda nechodím už x let, ale nějaká sklenička vína s přáteli je výhledově v plánu taky. Podle mě je občas potřeba si odpočinout a dopřát si nějaký čas pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
769
22.11.25 22:34

Jako partner jsem kdysi řešil opačný problém, paní Sandmanovou kdysi mateřství natolik pohltilo, že jsme se navzájem začali ztrácet. V obecné rovině platí, že rodičovství je věcí obou partnerů, pohlídat děti, aby žena měla volný čas a mohla se věnovat svým koníčkům, by dnes pro muže mělo být samozřejmostí. Na druhou stranu, všechno v životě je otázkou míry. pokud by partnerka pravidelně chodila na párty a vymetala noční kluby, hodně rychle bych začal uvažovat o tom, jestli jsem si nevzal přerostlou puberťačku… :roll: Vím dobře, jak rodičovství a přítomnost malých dětí dokáže zacloumat s partnerskou sexualitou a intimitou. Pokud jsou prarodiče ochotní pohlídat, bylo by možná moudřejší věnovat ten vzácný volný čas společné partnerské zábavě, něčemu, co posílí partnerské pouto… :think:

Příspěvek upraven 22.11.25 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
22.11.25 23:01
@Kachlicka111 píše: Více
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
22.11.25 23:05
@ibis píše: Více

No já to tedy také nechápu. Na párty se člověk chodí seznamovat, ne?

Já chodím tak max. někam posedět s kamarádkou, na cvičení, ke kadeřnici, do sauny… Vánoční večírek od práce. Ale jít na party by mě nenapadlo. Co vám dává chození na párty, pokud se nechcete s někým seznámit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
22.11.25 23:07
@Kachlicka111 píše: Více

Mam to podobne, taky letos pujdu vlastne poprve na pracovni vanocni vecirek, i kdyz me takove akce neberou. Ale jsem v nove praci, v predchozich jsme bud vecirky nemeli, nebo se mi jit nechtelo (at uz od maleho ditete nebo celkove), tak si rikam ze v nove praci nebudu za asociala :D ale je to jen vecere v restauraci, zadna chlastacka, pojime a za dve hodky domu.

Jinak me zadne party a vecirky nelakaji, chodime spis s manzelem spolecne do kina, na veceri, na koncert, a hlidaji babicky. Manzel taky nikam po vecerech nechodi, krom te vanocni vecere co maji v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.25 23:19

Nečetla jsem celou diskuzi. Ne, nechodím. Co máme děti (celkem 11 let) nikdy. Vůbec. Bez výjimky. A ani na to nemám čas :lol:

• Citovat
  • Upravit
32
22.11.25 23:39

Tak ja treba chodim mezi lidi vecer rada a to v podstate od zacatku. Manzel me k tomu vzdy povzbuzoval protoze vi ze na materske trpim a radsi bych byla v praci, ale on vydelava o tolik vic ze by to byl nesmysl. Hned asi po 3 mesicich jsem vyrazila na ples, pak obcas posezeni na pivu, v lete zahradky, vyjezdy s kamaradkami, asi 2× party v brne v metru s holkama, jedna rozlucka se svobodou, ted nedavno jsme byly s kamoskou ve sklipku.
Prinasi mi to odreagovani a zabavu. Rada proste vypnu a treba si zatancuju. Cizi chlapy se nesnazim vubec balit, ale stalo se ze jsme treba ve sklipku narazily na bandu stejne starych kluku a sedely s nima do 2 do rana a uprimne takhle jsem se od porodu nezasmala. Zila jsem z toho dalsi mesic. Co si mam porad vykladat s matkama nekde na krouzku? Bohudik mi jeste zbylo dost bezdetnych pratel, prijde mi ze ty matky proste nejsou schopny se od tech decek hnout i kdyz by mohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
22.11.25 23:47
@Limi123 píše: Více

Já třeba teď, když je dceři už 14, tak chodím každý týden na doutníkové večery do jednoho baru, chodíme tam pořád stejná parta, většina jsou muži a ve finále bych to taky nazvala party a rozhodně se tam nikdo s nikým neseznamuje. Jsou fakt lidi, co mají prostě rádi společnost, určitou hudbu, konkrétní drinky v nějakém baru a nebo tam prostě chodí ta samá parta už mnoho let a dítě není něco, kvůli čemu by se měl člověk vzdávat svého původního života. Už jsem to četla i v jiné diskuzi, že baby chodí večer ven jen proto, že tam chtějí lovit. Já si teda za celý život nenašla ani jednoho chlapa v nějakým podniku, tam mám pravě vždycky jenom ty kamarády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.25 00:02
@Anonymní píše: Více
vubec by me nenapadlo jit na nějakou party 😂 😂 😂 mozna kdyz mi bylo 20, ted je mi 32 a jsem nejvíc šťastná, kdyz malej usne a ja mohu lehnout k tv s jídlem, navíc pořád unavena a proste uz msm jiny priority. Jo jít tak na masáž, do dobre restaurace, výlet, to jo. A je super byt chvíli bez deti, to jsem rada i za fitko na hodinku
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.25 00:05

@Sandman1 to je skvěle napsaný

• Citovat
  • Upravit
814
23.11.25 00:07

Tak 1-3× za rok.. po pravdě, ani na to nemám energii. Večer jsem ráda, že jsem ráda. A už ani nevím, s kým bych vlastně mohla jít, jak člověk vypadne z toho party života.. Možná, kdybych měla občas hlídání, vypadalo by to jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí