Matky chodíte někdy na party? Muž si mě představuje jen u plotny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20900
23.11.25 08:11
@Anonymní píše: Více

Což je dost smutný. Pak si po 20 letech řekneš, že jsi svůj život vlastně nežila a byla jsi jen otrokem ostatních. Důkladně se připravuje na den, kdy tvoje děti opustí hnízdo. Jelikož pokud je tvůj život jen péče o ně, tak se zblaznis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20900
23.11.25 08:15

To sis našla kretena. Já nemám problém si vzít domácnost a děti na starost, aby žena mohla jednou za čas někam za kulturou. Jsou věci co se jí líbí a mě extrémně ne. Takže pro mě je jasná volba domácnost a ona ať si jde s kámoškou. Uzijou si to víc a odpocne si od všech. Nemusím říkat, že pak má lepší náladu a má to i pro mě jisté benefity. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10970
23.11.25 08:52

Kdyz jsme meli jen staršího, tak se mi parkrat podařilo vypadnout na kafe apod., jednou jsem byla i na víkend pryč. Ted je to jine, ty deti jsou 2. Mladší ma 2,5 roku a zatím se mi nepodařilo se nikam dostat. Max ke kadeřnici a to většinou část te doby mam maleho s sebou. Na nějaký večerní mecheche uz neni tolik energie tedy, ale bylo by super si moct odfrknout a byt jen sama za sebe, ja. Ono ale není ani s kým. Nějak jsme se s kamaradkama nesešly ve stejné životní fazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
23.11.25 10:20

Na party jsem nechodila nikdy. Ale bez dětí do společnosti chodím normálně: pokecat s kamarádkama, do divadla, na koncert, na cvičení nebo tancování. ted zrovna půjdu na burlesku. Dřív jsem sama roky hrála s kapelou. Ale je pravda, že víc než mamzel hlídala první děti moje mamka. A nejmladší dceru zase hlídají hodně starší děti (jsou už dospělí). Manzel bud pracuje nebo hodně jezdi se mnou. Nebo mě aspon po akci vyzvedne. U plotny me fakt nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
23.11.25 10:25

Já jsem toho názoru, že aby dítě a rodina byli šťastní, tak žena musí bejt v pohodě. Kdo asi, když je vyčerpaný, může dávat energii a radost, když ji sám nemá.

Ať se ten tvůj frajer probere!

Každopádně zásada je - všechno chlapům říkat vklidu. Fakt mu na pohodicku řekni, že si potřebuješ promluvit a že chápeš, že on nás to má nějaký názor, ale že nejsi stroj a že potřebuješ taky nějaký uvolnění, aby ses zas nabila energii.

A pokud je tak zabednenej, že nemůže jeden večer udělat výjimku, tak to nevím, co s tím.
Prostě jestli máš možnost aby hlídali rodiče, tak se zkusit domluvit s nimi. Ale asi bude pak nastvanej… Ale tak dycky se s nimi můžeš domluvit tak, at mu nic neříkají a prostě jemu říct že jedete s kámoškou s dětmi někam na výlet k ní na chatu apod. A prostě si di vyhodit z kopytka a přespi někde na hotelu nebo tak.
Jako blbý, lhát ve vztahu, ale pokud to jinak nepůjde :nevim:
Matka musí mít občas na 1. Místě sebe - není to sobecky - je to v zájmu všech.

Já nemám ráda lidi, co nedokážu dělat kompromisy a nemají pochopení pro druhýho. S takovými je pak těžká řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
23.11.25 10:37
@Bahha píše: Více

To ale není řešení. Ona není jeho dítě aby jí mohl poroučet co smí a co ne. V klidu ano, ale důrazně. Prostě oznámit a hotovo. Nechápu proč čekat jestli milostivě udělá chlap vyjímku na jeden večer. Ona není jeho podřízená. A teda tak nějak tuším, že by byl problém i ten víkend s kamarádkou a dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
23.11.25 11:11

Moje zkušenost je úplně jinde. Mám doma normálního chlapa, ne despotu.Od narození dítěte mě podporoval, abych měla i svůj život – víno, divadlo, kafe, kadeřnice a sport.
A ano, chodím i na firemní večírky, rozlučky nebo akce s kamarádkama, protože proč ne. Máme dítě, nemám domácí vězení. A můj muž se o něj i o domácnost dokáže postarat úplně stejně jako já.

Díky jeho podpoře jsem se navíc mohla hned po porodu věnovat také práci na částečný úvazek a zůstat v obraze a hlavně mentálně v pohodě.

Upřímně, představa, že máma má být 24/7 u plotny, je jak z minulého století. Pro dobro celé rodiny je potřeba, aby i ona měla svůj prostor a hlavu otevřenou, ne zavřenou v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
23.11.25 11:23
@Maggdallena píše: Více

Presne tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2110
23.11.25 16:22

Na diskotéku už vůbec. Ale to já ani v mládí extra nevyhledávala. Ale plánují jít v lednu na novoroční slavnost v práci, chodím 3× do roka na nějakou akci tady kousek v místní komunitě, s manželem jeden nebo dva plesy ročně, ale nestěžuju si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.11.25 16:46

A on mezi lidi chodí? Na pivko, na akci,… a tak?

Chodím a chodila jsem. Různě s kamarádkami, bývalými kolegy, současnými kolegy,… s dětmi byl muž, nebo babička s dědou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106364
23.11.25 16:48
@zuza92 píše: Více

Nevím, co se přesně dnes považuje za party… Ale může to být třeba relax, odreagování v prostředí, které máš ráda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.11.25 16:50

Tak to bude problém někde u něj, tohle není normální. On ven chodí? Jak ti to může zakázat, ty jsi ve vězení? Takže ty jsi 100% času s dětmi? Chodíš ke kadeřnici? Pustí tě na nákup?
Taky nevymetám kluby a nejsem pryč často, ale sem tam jdu. Děti už máme větší, tak častěji jdeme spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
23.11.25 20:38

V jednom filmu jsem slysela velmi pravdivou hlášku. „Úkolem táty je udržet mámu v klidu, protože když máma blázní, blázní i děti.“

A touto úlohou je krom jineho i nechat ji obcas volny prostor, na zabavu, na kamaradky, zajistit hlídání atd. Nebo vyrazit bez deti s ní. Což je za me stěžejní i pro vztah.

Ne, ve 21.stoleti a v nasich zemepisnych šířkách uz se ženě fakt nepovoluje řetěz od drezu jen když přivezou uhlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
23.11.25 20:48

asi žárlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.25 01:30

Milá zlatá pařmenko, jestli sis chtěla po narození dětí užívat stejně jako za svobodna, tak to sis neměla pořizovat děti ani partnera. S roli matky přichází i zodpovědnost. Ale to je očividně pro mnohé zde cizí slovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí