Jak zvládají matky samoživitelky na Vánoce

2206
10.12.18 10:02

Úplně v pohodě. Nemusím pořizovat tolik dárků jako předchozí roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.12.18 10:06

Já byla na vanoce sama loni, letos už sme zase ve 3 :) ale bylo to v pohodě, koupila sem pár darku synovi, pár drobností rodičům a ségře a víc neřešila. Zas takové náklady navíc to nebyly. Naopak si myslím že jsem i ušetřila, když sem nekupovala dárky pro početnou famílii svého ex :mrgreen: duševně taky pohoda, u nás se vánoce nikdy nijak zvlášť neprožívali.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
10.12.18 10:07

Tak samozivitelka v první řadě neznamená chudobu. Může být a nemusí.

• Citovat
  • Upravit
8996
10.12.18 10:32

Já si Vánoce užívala i když jsem byla se synem sama. Mám ty svátky ráda a užívám si i ten shon okolo. Vzla jsem golfky a jela jsem s prckem pro kapra, pro brambory na salát, pro jmelí a ostatní blbosti. Musím říct, že jsme si to užili :-) O peníze nouze nebyla - vydělávala jsem si z domova. Otec dítěte nám dával slušné peníze a ne směšné alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.12.18 10:33

Já duševně nedávám negramoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.12.18 10:37

@B4RC3LON4 Zvládám v pohodě. Konečně Vánoce tak, jak chci já! pár kousků cukroví, objednala jsem si pár kousků makronek, stromeček, jaký chci já a děti bez keců, že stačilo uříznout nějaký v lese.
Dárky mít děti budou pěkné, jinak nemusím kupovat téměř nic. Vždycky jsem Vánoce zařizovala jen já od úklidu přes dárky až po atmosféru a od ex jsem pak dostala třeba čaj, ponožky nebo jednou lepenku a ručníky :roll: . Takže bez takových dárků se obejdu, raději si koupím sama něco, beztak jsem t tak dělala poslední 4roky taky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.12.18 10:53

@atominnka Lepenku? No tvl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.12.18 11:12

@TMana no, prej jsem si stěžovala, že žádná doma není… kdysi :D jako jooo, recese by to byla dobrá, o to nic. Třeba k nějaké drobnosti, kterou jsem chtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malone.v
10.12.18 11:16

@B4RC3LON4 já jsem to vždycky zvládala dobře, s dcerou jsme koupily stromek, ozdobily, upekly cukroví…dárky taky byly…nevím, co by se na tom nedalo zvládnout :-) večer jsme se dívaly na pohádky a celkově jsme si večer užily

• Citovat
  • Upravit
56113
10.12.18 11:22

Ja pokazde pozvala rodice a bratra, takze nas doma byvalo 6 nejmene.
Financne v pohode, zadne stresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
10.12.18 12:34

finančně i psychicky líp než před rozchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122406
10.12.18 13:30

Na Vánoce jedu s malou k našim, byli jsme tam i loni. Loni jsem byl ještě doma, letos už musím 27. do práce, tak bude malá jen s dědečkem a babičkou. Loni přijeli i bratři s rodinami, letos to bude asi komornější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
11.12.18 10:31

Z pohledu dítěte byly vánoce se samoživitelkou mnohem pohodovější a klidnější, než ty několikery před rozvodem, kdy spolu rodiče příliš nekomunikovali a některý dárky byly pod stromečkem dvakrát. :? Množství dárků bylo menší, ale ta atmosféra byla úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí