Jak zvládají matky samoživitelky na Vánoce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úplně v pohodě. Nemusím pořizovat tolik dárků jako předchozí roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já byla na vanoce sama loni, letos už sme zase ve 3
ale bylo to v pohodě, koupila sem pár darku synovi, pár drobností rodičům a ségře a víc neřešila. Zas takové náklady navíc to nebyly. Naopak si myslím že jsem i ušetřila, když sem nekupovala dárky pro početnou famílii svého ex
duševně taky pohoda, u nás se vánoce nikdy nijak zvlášť neprožívali.
- Citovat
- Upravit
Tak samozivitelka v první řadě neznamená chudobu. Může být a nemusí.
- Citovat
- Upravit
Já si Vánoce užívala i když jsem byla se synem sama. Mám ty svátky ráda a užívám si i ten shon okolo. Vzla jsem golfky a jela jsem s prckem pro kapra, pro brambory na salát, pro jmelí a ostatní blbosti. Musím říct, že jsme si to užili
O peníze nouze nebyla - vydělávala jsem si z domova. Otec dítěte nám dával slušné peníze a ne směšné alimenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B4RC3LON4 Zvládám v pohodě. Konečně Vánoce tak, jak chci já! pár kousků cukroví, objednala jsem si pár kousků makronek, stromeček, jaký chci já a děti bez keců, že stačilo uříznout nějaký v lese.
Dárky mít děti budou pěkné, jinak nemusím kupovat téměř nic. Vždycky jsem Vánoce zařizovala jen já od úklidu přes dárky až po atmosféru a od ex jsem pak dostala třeba čaj, ponožky nebo jednou lepenku a ručníky
. Takže bez takových dárků se obejdu, raději si koupím sama něco, beztak jsem t tak dělala poslední 4roky taky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TMana no, prej jsem si stěžovala, že žádná doma není… kdysi
jako jooo, recese by to byla dobrá, o to nic. Třeba k nějaké drobnosti, kterou jsem chtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B4RC3LON4 já jsem to vždycky zvládala dobře, s dcerou jsme koupily stromek, ozdobily, upekly cukroví…dárky taky byly…nevím, co by se na tom nedalo zvládnout
večer jsme se dívaly na pohádky a celkově jsme si večer užily
- Citovat
- Upravit
Ja pokazde pozvala rodice a bratra, takze nas doma byvalo 6 nejmene.
Financne v pohode, zadne stresy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Vánoce jedu s malou k našim, byli jsme tam i loni. Loni jsem byl ještě doma, letos už musím 27. do práce, tak bude malá jen s dědečkem a babičkou. Loni přijeli i bratři s rodinami, letos to bude asi komornější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z pohledu dítěte byly vánoce se samoživitelkou mnohem pohodovější a klidnější, než ty několikery před rozvodem, kdy spolu rodiče příliš nekomunikovali a některý dárky byly pod stromečkem dvakrát.
Množství dárků bylo menší, ale ta atmosféra byla úžasná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit