Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni,
za 2 měsíce se budem stěhovat do domku a chceme syna už dát do normální postele. Máme hasičskou ze Sconta, klasika 90×200 cm. Místo roštu je tam jen deska. Poraďte prosím někdo nějakou dobrou matraci. Synovi bude v době stěhování 20 měsíců.
Díky všem ![]()
Syn bude taky mít brzy svůj pokoj. Objednali jsme mu matraci se systémem VALTY do 50Kg..
Teda nevím, ale pevná plná deska pod matrací není moc dobrá. Nevětrá to, aby pak nebyly problémy s plísní nebo roztoči
.
Jinak my máme normální matrace do 60 kg asi za 2tis. za kus (značku si nepamatuju), se sundavacím a pracím potahem.
@Milli píše:
Teda nevím, ale pevná plná deska pod matrací není moc dobrá. Nevětrá to, aby pak nebyly problémy s plísní nebo roztoči.
Jinak my máme normální matrace do 60 kg asi za 2tis. za kus (značku si nepamatuju), se sundavacím a pracím potahem.
Pokud nejde dát rošt místo desky můžou do ní v nejhorším případě navrtat díry aby matrace mohla dýchat.. ![]()
Deska pod matraci je dobra pouze pokud je derovana…to se nakonec u vetsiny zakazniku osvedcila jako nejlepsi (lepsi nez rost). matrace napr u nas
kvalitni z pametove peny na miru do postele http://www.orygosch.cz/matrace/
Desku bych vyhodila, dala roš. Matrace je podle mě jedno. Koupila bych nějakou levnou, dítě si projde obdobím odplenkování a nehod. Až bude větší, koupím nějakou dražší, kvalitní. Pro 11ti kilové dítě nemají smysl žádné zony, vystužení, spešl materiály. Stejnak to svou vaho nemá šanci prolehnout.
@mikitaa Fakt z paměťové pěny? My jsme kupovali rošt a matraci asi před 3 měsíci a kladli nám na srdce, že na pevnou desku se dávají matrace pružinové. Pod molitanové se používají právě naopak lamelové rošty. Ale jestli je to pravda, netuším
Nakonec jsme pořídili lamelový a matraci z PUR pěny.
@eMíša píše:
@mikitaa Fakt z paměťové pěny? My jsme kupovali rošt a matraci asi před 3 měsíci a kladli nám na srdce, že na pevnou desku se dávají matrace pružinové. Pod molitanové se používají právě naopak lamelové rošty. Ale jestli je to pravda, netušímNakonec jsme pořídili lamelový a matraci z PUR pěny.
covece ja nevim…me prijde ze kazdej prodejce si rika co chce…ze je jim vlastne jedno co ten zakaznik…manzel dela nabytek uz temer dvacet let…a postupem doby dosel k zaveru (dle ohlasu lidi hlavne) ze ideal je deska a pametova pena…matrace musi byt dostatecne silna a hlavne pouzity kvalitni molitan v kuse…a ne slepovany cosi (z cehoz sou kolikrat i drahy matrace, udelaji to hodne barevny aby to vypadalo…a pritom je to ze zbytku, napisou ze to ma dvacet vrstev a delaji ze je to plus). ja sama se nechala pred 2ma lety ukecat a koupila drahy „kvalitni“ zdravotni matrace (jedna stala 7 tis) a byly hned prolezeny jak svina..a to ja mam 60 kg..bylo to delany presne na nase vahy…manzel ma 100 kg a ta jeho byla uz po par mesicich jak kus hadru. no hodne si lidi chvali kokos na spodu matrace jeste…no a pak je vcelku jedno na cem lezi..hlavne aby to bylo pevny…coz vetsina rostu u nas proste neni..jsou uchyceny v plastovych pouzdrech ktery jsou zachvilu zniceny. to uz mi prijde lepsi kdyz tam jsou na pevno prkna. ja ted ty matrace co pro nas sijou (davala jsem odkaz nahore) uplne miluju…fakt se na nich spi paradne…jenze stejne kazdy jsme jiny..kazdymu vyhovuje neco jineho…ale dle me ma byt matrace pevna a ma nejaky ten rok vydrzet!
Já jsem kupovala úplně obyč (fakt už ani nevím, co za materiál nebo značku), hlavní bylo, aby byla lehká- na noční odplenkování, když budu často měnit prostěradlo- a aby měla větší nosnost- má do 90kg. Sice s holkama nespím, ale jeden nikdy neví, tak abych se tam s dcerou váhově vešla nebo kdyby bylo potřeba prostě z nějakýho důvodu využít postel pro dospěláka. Takže tohle splňuje, víc do budoucna neřeším, nějaký zdravotní požadavky a tak, do konce života jí mít stejně nebude.
Taky bych udelala diry do desky nebo koupila nejaky levny rost. nebo se vam tam udela casem plisen.
sla bych do IKEA. pro rost i matraci, jak pisou holky, zatim je zbytecny kupovat drahe matrace kvuli pocuravani, sem tam muzou i blinkat.. navic pametova pena je pro tyhle mrnata nevhodna, ze je tvrda., asi delaji i pametovku pro lehky deti, ale bude zbytecne draha.
@mikitaa no vidis a ja zase slysela ze deti pevne matrace mit nemaji. ze se jim znici kostra.
@obrazek píše:
@mikitaa no vidis a ja zase slysela ze deti pevne matrace mit nemaji. ze se jim znici kostra.
no to je proste fakt veci nazoru…jeste je otazka cemu rikame pevne…do matrace se proste nemuzes zaborit (dle me)…i kdyz treba francouzi to milujou zase ![]()
Když jsem kupovala dceři matraci, tak jsem se ptala asi ve třech různých obchodech - a překvapivě se ve všech třech shodli, že děti by nemli mí línou pěnu, protože se jim vyvíjí kostra, takže je nevhodné aby do toho zapadávaly, měly by mít matraci pevnější. Nakonec jsme koupili v Purtexu.
Já teda nechávala dělat postel na míru a taky tam máme díry v desce a matraci máme klasický molitan resp. paměťovou pěnu. Není to tvrdý ani měkký, je to prostě tak akorát
A vzhledem k tomu, že tam spím s ní (doufám, že už né dlouho), tak musím i za sebe říct, že jsem hodně spokojená ![]()
Tak jsem dneska dospěla k tomu, že koupím matraci v Ikee, pružinovou - asi za 2000,– - středně trvdou. To by šlo?