Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj děvčata ![]()
Mám prosbu, můžete mi některá vysvětlit proč když ráno vyjímečně vstavam později, tak pak trpím celý den migrenou? ![]()
Priklad: malej vstává mezi 5 a 6 ráno, převážně s ním vstavam já, dneska ráno s ním vstal přítel, šla jsem spát pozdě a malej se v noci budil každé 2 hod. tak mě chtěl nechat prospat, vzbudil mě až v půl 8, že si musí něco zařídit a já od rána trpím šílenou migrenou, panadol zabere tak na 4. hodiny, pak se to zase vrátí ![]()
Tahle šílená bolest se dostaví vždy když ráno spím o chvíli déle, nevíte někdo proč?
Děkuji za vaše názory ![]()
Mám to podobně - ale opačně
Občas vytuhnu s malou brzo a ráno jsem jak přejetá
Hlava taky bolí, já si teda můžu Ibalgin.
Taky to tak mám ![]()
jakmile vstanu později než v 7 tak mně šíleně bolí hlava ![]()
takže prostě vstávám před sedmou a jdu něco dělat, za bolest hlavy ten spánek nestojí ![]()
@gabriela82 ibalginu se vyhýbám, jsem ve 33. týdnu těhotenství ![]()
Tak jestli mohu soudit dle sebe, to se mi stane, když jsem hodně unavená - což ty jsi určitě byla, proto sis přispala, díky tomu spím tvrdě a přeležím si krční páteř. Tam se mi udělá blok a bez léku se ho zkrátka nezbavím.
Když jsem byla těhotná, snažila jsem se to ustát na Paralenu (zapitém colou, aby se urychlil nástup účinku kofeinem), nicméně při pořádném bloku mi to nepomohlo. Moje gynekoložka mi výslovně řekla, že jedna tableta Ibalginu nic neudělá, že omezení se týká delšího braní /např. týden při nějaké nemoci/ pravidelně. Posledně se mi to stalo asi 14 dní před porodem, celý den jsem se protrápila, vzala si Paralen ráno a po obědě a vždy jen chvilkové zlepšení a následně zhoršení stavu. Večer už jsem se třásla po celým těle, a co je zvláštní cítila jsem, že to nedělá dobře ani malé, permanentně se mlela skoro hodinu, ono člověk jak sám bojuje s bolestí a nevolností, to dítě to vnímá, tvoří se stresové hormony a ty k němu jdou. Takže jsem si ten Ibalgin vzala.
Holčička už je s námi a je naprosto v pořádku. (Mám další 3 děti, u všech se mi to pokaždý v těhotenství stalo, a všechny v pořádku.)
Mám to uplně stejně, když vstanu později tak mě bolí hlava a jsem víc unavená
Protože je to normální.
Nemám to tak vždy, ale přespání je jeden ze spolehlivých startovačů migrény.
Prostě vyjetí z režimu, hlava to nedá.
Rada jediná, vstávat fakt pořád stejně.
Je to hodně běžné. Dokonce se ani nedoporučuje „dospávat“… Příklad: v pátek budu ponocovat, půjdu spát o půl 4 ráno, ale i tak bych měla vstávat +- v tu dobu, kdy jsem zvyklá, né spát do 3 odpoledne nebo si jít následující den lehnout o pár hodin dřív… Nejlépe se s tím tělo vyrovná, když další režim zůstane nezměněn ![]()
@ivana-domca Je to normalni migrena. Googli, jedna z veci, ktery muzou migrenu vyvolat je prave delsi spanek. Mas stesti, ze vis, proc te hlava boli a lze se tomu vyhnout. Dej si proste budik. A pokud pomuze paralen, tak je to taky jeste relativne pohoda
, ver zkusenymu migrenikovi
.
@Betty03 zajímavé a hodně pravdepodobne, je pravda, že se mi ta bolest táhne od krku a k ránu mám spánek nejtvrdší ![]()
@Pipi 00 ale já defacto nespala déle než obvykle, jinak chodím spát většinou kolem 10. hod. večer, ale včera jsem šla spát až po půlnoci, takže časově byla doba spánku stejná, panadol mi pomůže bohužel jen na chvíli + - na ty 4. hodiny, nejhorší je, že se mi chce z té migreny zvracet ![]()