Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám téměř 4 měsíční miminko, které od narození celkem dobře v noci spinká a ted je to asi týden jí uložím mezi 20 - 20 30 spinkat většinou spí do 24 až cca. 2 h a pak se budí velmi často, k ránu se interval krátí i na 1 hodinu ( vždy jen nakojím a hned položím do postýlky a usne) Je plně kojená. Nemáte někdo vysvětlení? Od té doby co začlo být tepleji jí přes den kojím po 2-3 hodinách. Jinak myslím, že je to spokojené miminko. Děkuji za rady, trochu si mě malá zhýčkala a já ted čučím…
@Micink jsme na tom stejne..nam brzy bude 5m a zaclo to kolem 4.mesíce..
ak budu taky vyckavat na odpovedi zkusenych..
@Micink píše:
Mám téměř 4 měsíční miminko, které od narození celkem dobře v noci spinká a ted je to asi týden jí uložím mezi 20 - 20 30 spinkat většinou spí do 24 až cca. 2 h a pak se budí velmi často, k ránu se interval krátí i na 1 hodinu ( vždy jen nakojím a hned položím do postýlky a usne) Je plně kojená. Nemáte někdo vysvětlení? Od té doby co začlo být tepleji jí přes den kojím po 2-3 hodinách. Jinak myslím, že je to spokojené miminko. Děkuji za rady, trochu si mě malá zhýčkala a já ted čučím…
jo tak u nas to bylo taky, zlomilo se to az pozdeji, ted se k ranu budi po 2hodinach mrgreen:
Ahoj, tak u nas to bylo to same. zaclo to kolem 4.mesice a skoncilo to v půl roce, kdy se sám odstavil na noc… takže rada : vydržet…
Máme to stejně, jen s tím rozdílem, ze to začalo dřív, ve 2,5m a budil se po hodine… Uz se to zlepšuje. Dneska byl zlaticko, za noc jen 2×. Ale prikladam to tomu, ze byl od pátku mimo domov, takze včera na nej uz asi padla únava
Taky se nadranem zacal budit casto (5m), vyresila jsem to tim, ze si ho vemu do postele a spime spolu a mliko si cucne kdykliv v ramci samoobsluhy. Je to fajn. Ja jsem spokojena, manzel i syn. Vsichni se diky tomu vyspime ![]()
Ahojky, toto tenkrát probíhalo i u nás. Doktorka mi vysvětlila, že v tomto období od 4 měsíců se dětem mění spánek. Mají hodinu tvrdý a hodinu lehký spánek. Tím pádem se víc budí a začínají se jim zdát sny. My jsme třeba kolikrát vstávali i 14× za noc
Časem se to upraví samo! ![]()
@ilyz 14×…kurna tak to si nemám na co stěžovat, no ale co není může být. Ach jo a já už jsem ted prudná na všechny kolem ![]()
No fakt.. Měsíc v kuse, to byl krutej měsíc.. Ale přejde to!!
Podle mě to trval tak měsíc - max. 2 ![]()
@ilyz my tomeli tyden! budil se po 45min!! ted uz jen po 3hod - uf
To jó, je to masakr
tak hlavně, že to období přejde
jinak už bych byla chodící mrtvola ![]()
@ilyz Tak dneska zatím jen 2×, tak bezva…chodící mrtvola to je trefný, mě se včera kamarádka ptala s údivem a ty jsis na to ještě nezvykla? ty brdo jen trochu, vy už jste zvyklé, tak že Vám to nevadí vůbec? mě to tedy pořád trochu vadí a moc se těším až budu spát celou noc, i když až to přijde tak určitě já nebudu moct spát ![]()
Vzbudit se dvakrát za noc je luxus. Malá se mi asi týden taky strašně budila, u mě je to ještě horší v tom, že než se vzbudí, já jsem vzhůru a než usnu, trvá mi to. Takže týden masakr, už se to zpravilo… celou noc větrám a jak se začne budit, vezmu si ji k sobě.
@ilyz presne tak jsem se taky citila:-( když se dívám zpětně, nechápu, jak jsem to mohla přežít:-) ale opravdu to přejde… taky jsem z toho byla na prášky a nechápala, proč… ale jak to přišlo, tak to odešlo. ale u nás to trvalo přes 2 měsíce…uff…
Zvykla? Tyy jo to je dotaz
já nikdy!!
malej teď už spí celou noc a stejně mám problém se ráno vyhrabat z postele třeba v půl 8
![]()