Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý dej, dcera je v prvaku na SŠ. Máme poslat na jeden účet 31 000 na maturák. Ve třídě jich je 29. Nezdá se vám to hodně?
at si to decko uzije ![]()
@matkabagristy píše:
pocitaji s inflaci
Mozna vedi neco, co my ne. Protoze milion za maturak je prehnane i na Prahu, ne.
Jako za jednoho žáka 31 000? To se mi vcelku zdá hodně a to jsem měla maturák loni a dávali jsme za osobu cca 5 000 Kč. Jako jo, ceny za pronájem sálu, kapely, moderátora,… jsou šílený, ale zase nemusejí mít na plese Mareše a ples v Lucerně
Nebo jaké položky z plesu udělali ples za necelých 900 táců? ![]()
To bude za celou tridu ne? Necelych 11 stovek za osobu. 31 tisic za osobu bych nedala ani omylem…
@Luckandlove píše:
Jako za jednoho žáka 31 000? To se mi vcelku zdá hodně a to jsem měla maturák loni a dávali jsme za osobu cca 5 000 Kč. Jako jo, ceny za pronájem sálu, kapely, moderátora,… jsou šílený, ale zase nemusejí mít na plese Mareše a ples v LucerněNebo jaké položky z plesu udělali ples za necelých 900 táců?
co stojí na maturáku 5000 na osobu??? asi jsem už stará…
@KKK85 píše:
Sal, skupina, budou v tom nejake pripitky, kytky, neco pro tridni, někteří maji moderatora
@KKK85 píše:
Určitě hlavně pronájem.
Pak kapela, šerpy, kytky, přípitek… Na druhou stranu, často se dost vybere zas nazpátek „do plachty“ a lidi si to rozdělí. Alespoň u nás to tak bylo. Z prodeje lístků se celé náklady obvykle nezaplatí. U nás na gymplu se to dělávalo tak, že se sloučil maturitní ples s imatrikulačním, tj. víc lidí, víc hostů, ale jen jeden pronájem, jedna kapela, a vycházelo to finančně ok. A to jsme měli v Kongresovém centru na Vyšehradě. (ale taky už je to bratru přes 10 let…)
Tak ono se to asi napočítá. Zda se mi to dost.
To chtějí poslat v jedné částce nebo to jde postupně střádat? Nás nečeká maturák. Ale za rok touhle dobou se začne řešit příprava plesu deváťáků na ZŠ. Tam bude první dcera. Tak jsem zvědavá. Na ples mají holky svatební šaty.
Je to za osobu. A pravděpodobně vse najednou. Nejsme z Prahy
Dobrý dej, dcera je v prvaku na SŠ. Máme poslat na jeden účet 31 000 na maturák. Ve třídě jich je 29. Nezdá se vám to hodně?