Maturák cena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.10.22 00:08
@roba18 píše:
V prvaku na maturák? Jako na ten úvodní - jakoby imatrikulaci? To je fakt dost ať už je to kdekoliv. V prvaku jsme si na serpovani platili jen vstupné. A do ctvrtaku nám třídní sbírala peníze z různých SRPŠ apod. Měli jsme maturák celá škola na jednom místě ve stejný čas. Na to kde to bylo to vyšlo velmi levně. Ale 31k/osoba je teda mazec. To neplatí ani za maturaky v Lucerně.

Je nutné chodít na imatrikulaci?

• Citovat
  • Upravit
3460
7.10.22 00:17
@Anonymní píše:
Je nutné chodít na imatrikulaci?

Je to doporučené, vhodné třeba kvůli tmelení kolektivu. Povinné to samozřejmě není, stejně jako maturák. Ale zase proč tam nejít? Samozřejmě chápu finance/zdraví apod. Ale většinou se platí jen lístek a oblečení se dá dnes sehnat levně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
7.10.22 05:33

Tak toho prvaku jsem si nevsimla. V tom pripade bych to rozhodne neplatila, je to nesmysl. Kdyby slo o tisicovku ročně, to bych chapala. Ale tohle ne. A dost pochybuju, ze to nekdo zaplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
7.10.22 05:45

To je nějaká hovadina ne? Za prvé přehnaná částka, za druhé proč by se to mělo válet 4 roky někde na úctě, kde toho kolik sežere inflace. To je úplně nelogické, vždyť ten maturák nemusí ani být, viz covid že. Mně to nějak smrdí, psala bych do školy a chtěla vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.10.22 06:54
@KKK85 píše:
co stojí na maturáku 5000 na osobu??? asi jsem už stará…

To já teda taky. Měli jsme maturák v Lucerně. Žáci si platili pouze šerpy a kytky. Plus každá třída si sama mezi sebou vybrala a zařídila dárek pro třídní.
O platbu pronájmu sálu a orchestru se vždy starala škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628
7.10.22 08:36
@Svistice píše:
To já teda taky. Měli jsme maturák v Lucerně. Žáci si platili pouze šerpy a kytky. Plus každá třída si sama mezi sebou vybrala a zařídila dárek pro třídní.
O platbu pronájmu sálu a orchestru se vždy starala škola.

Přesně… bylo nás pět tříd v ročníku, vždycky se pronajal celý kongresák a lístky se prodávaly i veřejnosti. Gymnázium v krajském městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
7.10.22 08:42
@Anonymní píše:
Dobrý dej, dcera je v prvaku na SŠ. Máme poslat na jeden účet 31 000 na maturák. Ve třídě jich je 29. Nezdá se vám to hodně?

Cože? Tolik? A proč v prváku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
7.10.22 08:48
@Anonymní píše:
Dobrý dej, dcera je v prvaku na SŠ. Máme poslat na jeden účet 31 000 na maturák. Ve třídě jich je 29. Nezdá se vám to hodně?

A komu se to platí?
Naše dcera má maturiťák za 2 měsíce a ještě jsme neplatili nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
7.10.22 09:06

To je strašně moc - já jsem z Prahy, měli jsme maturitní ples v národním domě na vinohradech a vybírali jsme 1000 korun po 4 roky - takže celkem 4000 korun za osobu. Ale byly jsme dvě třídy - takže 67 lidí - takže to bylo nějakých 300 000 korun - ale platili jsme z toho dost věci, pronájem, moderátora, choreografku, květiny, šerpy, skleničky atd…jako myslím, že nam to tehdy vyšlo tak akorát, každopádně 31 000 mi přijde opravdu hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
7.10.22 09:15

Ono je hlavně třeba napsat, co je to za střední školu.
V nějaké soukromé střední škole pochybné pověsti si umím představit, že si budou chtít zaplácnout díru v rozpočtu bezplatnou půjčkou od rodičů a zkusí z nich vymámit skoro mega na svůj provoz. Nebo je to už sečtené - 6tis. na maturák a 25tis. za tu maturitu :mrgreen:
Neumím si představit žádnou veřejnou školu, kde by něco podobného zkusili. Takže by mě, zakladatelko, zajímalo to upřesnění - jaká je to škola, kdo přesně chce poplatek, je to na oficiální účet školy, podklady k platbě šly v jaké podobě (je tam např. variabilní symbol k identifikaci dítěte apod.). Klidně to sem vyfoť, tu žádost o zaplacení takto velké částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.10.22 09:28

Některé školy vybírají průběžně každý rok určitou částku, aby to pak nebylo X tisíc naráz. Ale taková částka je fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
7.10.22 10:13

Blbost. Chtěj rozpočet a určitě bych takovou částku neplatila. Dítě ti může ve 2.ročníku přestoupit a co potom. Vypadá to spíš, že si škola potřebuje od rodičů půjčit.

U nás platila škola pronájem sálu a kapelu i šerpy. Kytky jsme platili my. Peníze z tomboly šly k vedení školy, stejně tak jako prodej lístků pro maturanty i veřejnot./maturant dostal dva vstupy volné, zbytek byl po 100kč/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
7.10.22 10:23
@Svistice píše:
O platbu pronájmu sálu a orchestru se vždy starala škola.

Přesně tak. Když jsem pak přišla na VŠ a bavili jsme se o maturacich, tak jsem jen zašla, jak to na různých školách funguje. Byli jsme výjimka, že jsme měli celá škola maturák dohromady. Dost často měla každá třída svůj maturák a pak taky vybírali, na tu dobu, docela dost peněz. Klidně i těch 5000,–. Což mi teda přijde dost i na dnešní dobu. Zlatá naše škola. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
7.10.22 10:36
@mojara píše:
To je nějaká hovadina ne? Za prvé přehnaná částka, za druhé proč by se to mělo válet 4 roky někde na úctě, kde toho kolik sežere inflace. To je úplně nelogické, vždyť ten maturák nemusí ani být, viz covid že. Mně to nějak smrdí, psala bych do školy a chtěla vysvětlení.

Asi to bude nějaká pochybná škola.
Chtít takovou částku už v prvním ročníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
7.10.22 10:53

Ani náhodou. Tohle jsem nikdy od nikoho neslyšela, že by měl v prváku poslat 31 tisíc. Vždyť nevíte, zda se dcera dostane do 4 atd. :nevim:
A kdo Vám řek, že to máte platit? Na třídních schůzkách nebo kdo? Zdá se mi to celé divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová