Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chcete mi říct, že ty časy, kdy jsem si zaplatila pouze vstupenku, šerpu a kytku, jsou v nenávratnu? ![]()
@Anonymní píše:
Je to za osobu. A pravděpodobně vse najednou. Nejsme z Prahy
Tak to bych nedala ani omylem, i na Prahu je to silena castka…
@Anonymní píše:
Dobrý dej, dcera je v prvaku na SŠ. Máme poslat na jeden účet 31 000 na maturák. Ve třídě jich je 29. Nezdá se vám to hodně?
V prvaku na maturák? Jako na ten úvodní - jakoby imatrikulaci? To je fakt dost ať už je to kdekoliv. V prvaku jsme si na serpovani platili jen vstupné. A do ctvrtaku nám třídní sbírala peníze z různých SRPŠ apod. Měli jsme maturák celá škola na jednom místě ve stejný čas. Na to kde to bylo to vyšlo velmi levně. Ale 31k/osoba je teda mazec. To neplatí ani za maturaky v Lucerně.
Dite letos maturovalo a mely mit maturak v Praze v ÚKDŽ. Za pronajem ve vsedni den v lednu chteli 38 tisic a to je skoro v centru (Nam. Míru) a krasny objekt. Nakonec kvuli covidu to zrusili, najemny jim vratili a meli koncem kvetna zahradni slavnost na statku na kraji Prahy za pakatel.
No nemeli jsme klasický maturitní ples, byli jsme na soukromé první maturitní ročník, takže spíš jsme to pojali jako večírek a peníze padly ty, co jsme „vydělali“ na posledním zvonění… žádné hogo fogo…
Jako 31 za jednoho je úlet, bych napsala do školy, tě chci kalkulaci nákladů…
@Anais Brno píše:
No nemeli jsme klasický maturitní ples, byli jsme na soukromé první maturitní ročník, takže spíš jsme to pojali jako večírek a peníze padly ty, co jsme „vydělali“ na posledním zvonění… žádné hogo fogo…
Jako 31 za jednoho je úlet, bych napsala do školy, tě chci kalkulaci nákladů…
Buď to bude omyl nebo se na tom chce nekdo slusne napakovat, zajimalo by mne kolik rodicu z 29 deti bude ochotno tuto castku zaplatit… ![]()
@Anonymní píše:
Je to za osobu. A pravděpodobně vse najednou. Nejsme z Prahy
To je úplná blbost. Když je v prváku SŠ, bůhví, kolik jich k té maturitě vůbec dojde. A i tak, je to úplně absurdní. Ať se zajímá, jakým způsobem se to organizuje a jak se k té částce došlo. A ať si to kdyžtak třída/ročník zorganizuje svépomocí a bude to stát max. třetinu a i to jsem přehnala.
Není tam omylem o nulu navíc?
@Adaneli píše:
To je za celou třídu, ne?
Za celou třídu možná tak před dvaceti lety a mimo Prahu.
31 tis??? A ostatni to v pohode posilaji? V prvaku maji maturak? Neni to nejaky omyl?
@Anonymní píše:
Dobrý dej, dcera je v prvaku na SŠ. Máme poslat na jeden účet 31 000 na maturák. Ve třídě jich je 29. Nezdá se vám to hodně?
Málo informací. Kdo to vymyslel? Nějaký snaživý student, učitel nebo je to nějaká restaurace kde se to má konat atd…
Jako spoustu studentů už od 1 ročníku vybírá každý měsíc cca po 100 kč aby to v maturitním ročníku nebyla taková pálka, ale určitě ne tolik peněz, když ještě ani neví zda dojde k maturitě
Tak se schválně dívala za pronájem velkého sálu Lucerny chtějí na plesy pro taneční 120k na koncerty 190k. Tam se v pohodě vejde 8 tříd i s doprovodem. Takže i kdyby v tom měli šerpy, kytky, dárek pro učitelku a nějakou after party tak se na 30k/osobu fakt nedostanou.
Za mě před lety rodiče zaplatili cca 10 000, přesněji za moji vizáž - půjčovné šatů, kadeřnice, kosmetička… Je to x let zpátky…
Kapelu, nájem a vše okolo platila škola ![]()
Ne, to fakt ne. Doptejte se u třídní, případně ředitele. My se od prváku též skládali, aby to pak nebyla raketa, je to X let na zpět, ale 31tisic na osobu je úlet. Vypadá to, že buď chyba nebo vás chce někdo natáhnout.
@Anonymní píše:
Je to normálně na maturák ve čtvrtém ročníku.
A mate na to zaplatit 31 tisic uz v prvnim rocniku. To je vtip ne?
Co je to za skolu? ![]()