Maturita 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
3.5.14 09:47
@Téra87
@Téra87 píše:
(…) Taky si myslím, že je to dost nespravedlivý, že máme třeba stejnou maturu s gymplem…

Je to fér. Je to maturita, je. Jedná se u všech o stejnou zkoušku, takže by měla být stejná.

@Maculinka
Je tvoje rozhodnutí si pořídit děcko. Já tě litovat nebudu - já žiju v systému: vzdělání, práce, bydlení, děcko

Nicméně - když je pro vás matika těžká, máte tam 5 jazyků, na každé škole se učí aspoň tři.
Teď byla výhoda toho, že se vědělo dva roky dopředu, jak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
3.5.14 12:09

@zvidavajanca Tak ty dokonce nemáš ani děti, aha :mrgreen: ( nebo možná máš, ale samozřejmě máš rozjetou kariéru, po škole a věk už taky zrovna nekoresponduje se slovem „mládí“). Tak už se tvým zcestným názorům nedivím. Jsi (nejspíš) mladá chytrácká kobyla, která si tu honí ego, jak je dokonalá v matematice. Proč nám tu vlastně plevelíš ty madam úžasná, která má vše podle měřítek? A zrovna na emiminu- serveru pro maminky? Možná máš logické uvažování, ale to je na úkor ostatních věcí- s ohledem na to, jak čtu, co plodíš za názory :roll:

S tvým přístupem, milá zlatá, budeš jednou nešťastná. Víš proč? Měla jsem obdobný přístup k životu jako ty - můj byl ten dokonalý a jakákoliv odchylka od mého měřítka, byla nepochopitelná. Nějaké matky s děckem, bez školy?? Jak mohly otěhotnět proboha, když nedostudovaly?? Nemají finanční prostředky, zázemí. Já si chci budovat první kariéru a potom možná nějaké děcko! A víš co? Za ty své názory se teď pěkně stydím - byla jsem mladá a hloupá, což omlouvá i tebe (pokud jsi starší, tak tě omlouvá jen nízká hodnota EQ - což je ještě horší, než nedostatek IQ) ;) Škola počkala - i když to mám teď složitější. Fci manažera mi utekla, brala jsem 30 klacků měsíčně a teď se nemám kam vrátit, ale holka, věř mi, že když se podívám na to moje, ani ne dvouroční dítě, nelituji ani sekundy za to, že mi utekla kariéra, odložila jsem studium a z 30000Kč jsem začala pobírat pouhých 6tis!

Jenže na to jsi ještě moc „malá“ paní/slečna, abys to mohla objektivně posoudit, jedeš si podle svých názorů, měřítek, priorit. Jestli jsi tak spokojená, ano, přeji ti to a dosáhni svých snů touto formou. Ale o jedno tě žádám. Neplevel nám tady, maminkám, které se snaží udělat maturitu i s dítětem (byť si stěžujeme na náročnost některých testů). Nejsi kompetentní k tomu, aby ses mohla plnohodnotně vyjádřit k naší situaci, když o ní zjevně víš tzv Pé eR Dé! Když jsi madam dokonalá - studium, kariéra, zázemí, dítě a jsi si jistá, že přes to nejede vlak, tak vypouštěj své názory jinde, kde jsou stejné povahy a parametru, jako ty.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
3.5.14 12:15
@zvidavajanca píše:
@Téra87

Je to fér. Je to maturita, je. Jedná se u všech o stejnou zkoušku, takže by měla být stejná.

@Maculinka
Je tvoje rozhodnutí si pořídit děcko. Já tě litovat nebudu - já žiju v systému: vzdělání, práce, bydlení, děcko

Nicméně - když je pro vás matika těžká, máte tam 5 jazyků, na každé škole se učí aspoň tři.
Teď byla výhoda toho, že se vědělo dva roky dopředu, jak to bude.

A dovolím si ještě reagovat na zvýrazněnou větu. Proč bys mě měla litovat?? Že mám dítě? To se dnes kvůli toho maminky litují? Zajímavé :think: Řekla bych, že jsem mnohem šťastnější, než kdy dřív. :nevim: Rozhodně můj život má víc smysl, než život nějaké upocené,, ulítané, přechytračelé kariéristky (ale taky jsem taková byla) :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.5.14 12:20

@Maculinka
Však to tu vidím, chudinka to, chudinka vono…

Jinak vadí ti, že já „reju“ do tebe, ale co děláš ty :think:

A manažerka bez maturity? :nevim:

Další zajímavej názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
3.5.14 12:30

@zvidavajanca Holka, mysli si co chceš. Myslíš si, že dnes starší ročníky, kteří jsou ve vyšších funkcích, mají všichni maturitu? Ne. Díky bohu to není vždy o dosaženém stupni studia, ale o profilu člověka. To, že nemám maturitu, ze mě ještě nedělá primitivního člověka, který nic neumí, nezná (mohu s klidným svědomím říct, že jsem mnohem sečtělejší, než kdejaký člověk s maturitou). Můj otec nemá také maturitu a lidé si ho velmi váží, protože je chytrý a navíc vede svou firmu, která prosperuje. ;)

Ty jsi opravdu velmi neznalá a nebo zabedněná. Už na tebe nebudu reagovat. Měj si svůj názor, urážej ostatní, že jsou hloupí, protože neumí matematiku tak, jako ty.

Jen pro mě udělej jedno - vzpomeň si za pár let na svá slova a styď se. Víc slov na tebe plýtvat nebudu.

Příspěvek upraven 03.05.14 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
3.5.14 12:35

Člověk, čím více čte názory druhých, tak se opravdu chytá za nos. Stydím se sama za sebe, že i já jsem byla taková chytračka. Nejraději bych si zpětně práskla facku. Díky zdejší slečně mám morální kocovinu, která mě dohnala po několika letech. Musím se během následujících dní omluvit těm, kteří mi říkali to, co jsem dnes říkala zde já diskutující madam. Měli pravdu, dnes se za své dávnější výroky a chytračení stydím. :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
3.5.14 12:54

@zvidavajanca A teď si rýpnu. Nazvi si to jak chceš, ale slídila jsem po tvém profilu a vysvětlíš mi tvůj výrok Zamysli se nad tím, co chceš – maturita je prý hrozně těžká (viz vlákno vedla, hlavně ta matika – ale já jsem opačného názoru – je to jednoduché). Hlavně kvůli dálkařům je to nefér, tak zhodnoť i to.? Takže tu píšeš, že to fér je, navážíš se tu do mě/nás a v jiné diskuzi vyplodíš takový výrok? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.5.14 12:55

@Maculinka
Paní dokonala, co?
Nechápu, co máš za problém, že mi musíš říkat, že jsem špatná v tom a vonom.
:pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
3.5.14 13:16

@zvidavajanca Paní dokonalá? Ne, nejsem a nikdy jsem si to o sobě nemyslela. ;)
Nebyla jsem první, kdo začal tady rýt, to jen na úvod. Co mám za problém? Přišla jsi tady, začala rýt, jak je i pro dálkaře státní maturita z matematiky fér (oprávněnou argumentaci jsi ignorovala), byla jsi velmi nepříjemná, měla svou pravdu a urážela. Opovrhovala jsi v podstatě námi, kdo měl život nalajnovaný jinak, než je dle tvého parametru a navážela jsi se do toho, že si tu hraji na chudinku (své dítě beru jako největší štěstí v životě, aby bylo jasno!), že nemohu plnit jistou pracovní funkci, protože jsem v podstatě spodina, co nemá maturitu - dle tebe. Ehm, stále nechápu, proč nemohu dělat manažera, když jsem chytrá, kreativní a umím perfektně organizovat a vést lidi - ale opět - vlastně bez maturity to asi umět nemohu, že? :nevim:

Měla by sis uvědomit, že jsou lidé, kteří i když nemají maturitu, tak jsou mnohonásobně chytří, než polovina těch, kteří maturitu mají. Maturita není v žádném případě důkaz toho, že člověk je chytrý, inteligentní - jenomže ty se tu takto prezentuješ. Tvrdíš, že matematika je jednoduchá. Dobře, ale možná jen pro tebe a pár lidí, kteří ji chápou lépe. Já jsem dobrá v programování (i bez maturity a zvládám základní věci z VŠ, co berou v IT oborech) a napadám snad někoho, že někdo takovou banalitu neumí? Osobně mi to přijde snadnější než matematika. Když jsem v tom tak dobrá, proč to neumí na této úrovni všichni v dnešní době? Zodpovím ti to : protože každý člověk je jiný a když je šikovný v A, tak nemusí být šikovný v B. Někdo chápe líp matematiku a jiný se raději učí terminologii, texty :nevim:

Ale uzavřeme to, ano? Ty máš svůj názor, já také. I když já si za svým názorem pevně stojím, ty pokulháváš a v jiné diskuzi tvrdíš něco jiného. Nevadí, jsi pro mě virtuální ženská, se kterou se neshodnu. Takových ještě bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
3.5.14 13:38

Taky jsem taková bývala…život jsem měla naplánovaný…maturita, vysoká, kariéra, peníze a pak možná v budoucnu dítě…jenže v 19 jsem otěhotněla a školu nedodělala…a nelituju…nikdy bych svého syna za nějakou blbou maturitu nevyměnila…je mi 27 a maturu budu mít až ted no a??? Nějaká paní chytrá ví o životě a důležitých věcech v něm velký prd!!! Navíc jsem ve 36tt a příští rok ještě plánuju tu vejšku… Nevím co si tady paní dokazuje, asi si potřebuje zamachrovat, ale tady na ní opravdu nikdo není zvědavej!!! Tadyta diskuze je od toho, aby jsme se podporovali - maminky, těhulky, snažilky a ne aby si tady nad námi někdo honil ego!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.5.14 14:56

@Téra87
Podpora všem není to, že si budete stěžovat na to, že je to těžké či neférové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
3.5.14 16:11

@zvidavajanca no tak si takhle hold ulevujeme a tobě je po tom prd! Určitě to tady není o tom aby tady někdo machroval a urážel nás!!! A už dost nebudu se dál vyjadřovat nebo bych už musela být sprostá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
3.5.14 16:26
Není to fér. Nedá se srovnat obsah učiva na gymnáziu a na odborné škole. Porovnej si počet hodin matematiky nebo jazyka v učebních plánech. Tuhle dokonce mluvil ministr školství v TV, že opravdu tahle jednotná maturita je nesmysl a nedají se porovnávat rozdílné typy škol. Navrhuje jednu maturity pro gymnázia, druhou pro odborné školy a učební obory by měly být ukončeny vyučním listem a po 3 letech praxe by člověk mohl složit mistrovské zkoušky. Určitě mi to zní rozumněji než dnešní podoba maturity. Posuď např. obsah matematiky na gymnáziu a na zdravotnický škole.
@zvidavajanca píše:
@Téra87

@Maculinka

Teď byla výhoda toho, že se vědělo dva roky dopředu, jak to bude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
3.5.14 16:35

@zvidavajanca Napsat sem, že to bylo hodně těžké snad ještě můžeme, ne? Připravovala jsem se dlouho, měla fajn doučování a ve škole procházela s dvojkama, max. s trojkama.. Tak sem přeci nebudu psát, že test byl super, když mi přišel náročný. Nebo co už vůbec nepochopim, dobírat si někoho, že má dítě dřív než maturitu. Proboha co je to za názor. Můžu se zeptat, kolik Ti je let? Typla bych Tě na náctiletou holčinu, která absolutně nemá tucha o životě. Až budeš držet v náruší své dítě, tak určitě pochopíš, že na světě neni nic důležitějšího. A to, že si maturitu uděláš při dítěti, to je naopak úžasná věc. A ty co se na to dají, klobouk dolů. Já jsem cca 11let zaměstnaná. Lidi bez maturity jsou kolikrát o dost větší pracanti(jak hlavou, tak rukama) než ten kdo papír má. A neboj, kvalitní zaměstnavatel tohle vidí a ocení. K čemu člověk s maturitou, kterej v práci stojí za prd. Maturita v této době nic neznamená. Já si jí dodělávám jen pro lepší pocit. Moc dobře vím, že pokud se budu chtít někde uchytit, záleží na schopnostech. Možná by si sem už neměla psát, kazíš tuhle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.5.14 17:08

@Hooupacka Že to bylo těžké klidně, ale psát, že je to nefér mi OK nepřijde.
Jinak docela by mě zajímalo, jaká firma (+ pozice) odpoví na životopis, kde je uvedena jen základní škola. :nevim:

@aprazanda
Hele, ono se na gymplu ve čtvťáku integruje a derivuje (pokud víš co to je a k čemu to je), což v maturitě fakt není. Ve třeťáku jsou komplexní čísla, analytika kuželoseček (ani jedno ve státní maturitě není).
Takže jo, dotace je vyšší, ale taky se bere něco úplně jiného a státní matika je postavena na daleko nižší úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze