MD a rodičovský příspěvek na druhé dítě

6471
19.1.11 14:01

MD a rodičovský příspěvek na druhé dítě..

Ahojda holky, teď mi napsala příbuzná, že se toho hodně mění po novém roce i pro mě. A to jsem si bláhově myslela, že ne. Před dítětem jsem normálně vydělávala. Měla jsem nárok i na dvouletou variantu, ale šla jsem radši na 3 roky. Teď čekám druhé a vůbec nevím jak to bude. Ta příbuzná mi řekla, že mateřskou mít nebudu, což je pro mě šok, myslela jsem, že jí budu mít. Tak to bych ještě zkousla, ale že prý až se mi narodí druhé dítě automaticku půjdu na 4-letou variantu, protože jsem mezi dětma nepracovala ani půl roku, to bych právě musela pracovat půl roku a pak bych zase měla nárok na tříletou variantu??? Nevíte jak to je? Budu moc ráda, když mě pomůžete… Díky moc :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101679
19.1.11 14:07

Trvá ti stále pracovní poměr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.1.11 14:11

Řekla bych, že příbuzná se nechala zmást tou bláznivou ženskou, která šíří bludy na tn.cz (nějaká paní Edita, organizuje jakýsi prostest).
Vypustila do médií nepravdivé informace.

Jak píše j.a.n.i1, záleží na tom, zda ti pořád běží pracovní smlouva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
19.1.11 14:12

Luci, to by me take zajimalo. Me to vychazi tak, ze rodicak mi konci 20.cervna a termin porodu mam zatim zhruba 2.zari. Takze nic moc.
U nas na urade jsou fakt priserne „ochotny“, takze tam se ptat radeji nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
19.1.11 14:13

Ano stále jsem v pracovním poměru. Měla jsem smlouvu na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.1.11 14:14
Lucink_a píše:
Ano stále jsem v pracovním poměru. Měla jsem smlouvu na dobu neurčitou.

V tom případě máš nárok na PPM (mateřskou) a budeš si moci zvolit délku RD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
19.1.11 14:18

Ona mě tady stále tvrdí, že když jsem mezi dětma půl roku nikde nedělala, tak že mám smůlu a mateřskou mít nebudu a půjdu automaticky na 4 roky… Nechápu to :nevim: :zed: A prý to platí pro všechny maminky už rok a půl, mě to přijde jako totální ptákovina :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
19.1.11 14:19

Aha teď to z ní leze, že ona musela dát výpověď a proto nemá na to nárok. Takže myslíte, že i mateřská bude???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.1.11 14:21

Lucinko, už jsem ti psala, že ti vznik nárok na mateřskou a budeš si moci vybrat délku pobírání RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
19.1.11 14:24

Cappy děkuju :hug: holky mě se tak ulevilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
19.1.11 14:28

Luci je to tak jak píší holky, nárok určitě máš. Zdravím po delší době a gratuluju k dalšímu těhotenství :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
19.1.11 14:40

Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak se ničeho neboj a známým vůbec nevěř, už jsem tady zažila hodně diskuzí, že známá řekla to a to a tvrdí to a to a že to tak je. Nejspíš o tom vůbec, ale vůbec nic neví. Je lepší se tady zeptat než se stresovat to je jasný, ale dneska se opravdu nedá věřit vůbec nikomu kdo v tom oboru nepracuje nebo se o něj zas tak moc nezajímá a nebo právě rozesílá bludný informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
19.1.11 15:28
Lucink_a píše:
Ahojda holky, teď mi napsala příbuzná, že se toho hodně mění po novém roce i pro mě. A to jsem si bláhově myslela, že ne. Před dítětem jsem normálně vydělávala. Měla jsem nárok i na dvouletou variantu, ale šla jsem radši na 3 roky. Teď čekám druhé a vůbec nevím jak to bude. Ta příbuzná mi řekla, že mateřskou mít nebudu, což je pro mě šok, myslela jsem, že jí budu mít. Tak to bych ještě zkousla, ale že prý až se mi narodí druhé dítě automaticku půjdu na 4-letou variantu, protože jsem mezi dětma nepracovala ani půl roku, to bych právě musela pracovat půl roku a pak bych zase měla nárok na tříletou variantu??? Nevíte jak to je? Budu moc ráda, když mě pomůžete… Díky moc :-?

cetla jsem si jen tvuj prispevek,takze nevim,ci ti uz nekdo odpovidal!Ja mam uplne stejny pripad jako ty,porad mi trva pracovni pomer a nedelala jsem mezi detmi!A narok na MD mam,10.1.jsem nastoupila a uplne bez problemu!Muzu si vybrat i na jakou variantu chci jit a to na 3 roky!A dokonce mam narok i na proplaceni dovolene-od zamestavatele,i kdyz jsem nedelala,ale MD se tam proste pocita,tak dostanu jeste korunky!,az mi skonci MD!takze se nerid nejakyma kecama od kamaradky,asi o tom vi prd!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
19.1.11 15:47

to docela koukám co to je za bludy :-) já taky přejdu z RP na MD a můžu si volit délku RD.

jitina a jak je to prosím tě s tou dovolenou?mě ji proplatili po zkončení MD (před nástupem na RP) takže to už teď asi nemámnárok na proplacení dovolené když jsem mezi tím nepracovala že?to bych chtěla moc :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
19.1.11 15:59
Pavla23 píše:
to docela koukám co to je za bludy :-) já taky přejdu z RP na MD a můžu si volit délku RD.jitina a jak je to prosím tě s tou dovolenou?mě ji proplatili po zkončení MD (před nástupem na RP) takže to už teď asi nemámnárok na proplacení dovolené když jsem mezi tím nepracovala že?to bych chtěla moc :oops: :lol:

No,tohle jsem si myslela taky ,ale pani ze mzdovky me vyvedla z omylu,narok na to mam a ze mi to udela asi 10000tis 8-o ,coz je super!
Pri prvnim tehu jsem skoncila MD v lednu 2009,unor a brezen 2009 mi proplatily dovolenou,potom jsem pobirala RD,ted 10.1.2011 jsem nastoupila na MD znovu a pani mi rekla,ze jak mi skonci to je 24.7. mi proplaci asi 25 dni dovolene,zalezi,kolik smen mi za tu MD vznikne a rikala ,ze asi 60,coz by bylo tech 25 dni-plna dovolena!Ja tomu taky moc nerozumim,jen mi rekla,ze mam narok na MD,tim padem i na dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí