Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj doktorovi to určitě řekni,třeba tě pošle na nějáké vyšetření které ti pomůže,nikdy nevíš ![]()
Jo jo je to pěkně na houby,ale už jsem si tak něják zvykla,že musím čekat na manžela až se vrátí z práce a teprve pak můžeme někam vyrazit.Jsem klidnější a tím pádem prcek je taky v pohodě ![]()
Taky mě to nebaví trčet doma,ale na druhou stranu když se o mě pokouší mdloba,tak jí doma zaženu hned. Nedovedu si představit, jak bych to dělala v práci. Dělala jsem ve školce a představa, že se mě na vycházce s prckama udělá šoufl,no nevím,nevím…Teď ještě navíc budou začínat první vedra a to snad ani nevycházet a když už tak s dostatkem pití, větrových bonbonů a nějaké sušenky. Bez toho se ani nehnu,když někam jdu. Doma mi ještě pomůže, když mi není dobře,nachvíli se natáhnout a dát nohy trochu výš.Zrychlí se tím oběh.
Ahoj holky, snad mi v tomto příspěvku ještě někdo odpoví.
Chci se zeptat co s nízkým tlakem v těhu když mám alergii na kofein?
Vím, že by se káva neměla pít vůbec ale když je nejhůř tak se prý i v těhu občas může…
Jsem v 6tt, ještě chodím do práce (dělám servírku) a občas mně přepadne taková závrať, že mám pocit že to semnou šlehne…
Vody za den vypiju dost (magnesie) a to nějak nepomáhá.
Budu ráda, když se někdo ozve ![]()
@LůcaSmith tak první pomoc je zvednout nohy nahoru. Co zkusit zelený čaj, ten by měl taky srovnat tlak
@mlsalkaM píše:
@LůcaSmith tak první pomoc je zvednout nohy nahoru. Co zkusit zelený čaj, ten by měl taky srovnat tlak
S tím zeleným čajem taky opatrně, četla jsem, že 4 šálky denně jsou maximum, co by měla žena v těhotenství vypít ![]()
A neobsahuje taky kofein? Hodím sem link, kde se o tom píše:
http://cs.medlicker.com/…-tehotenstvi
Příspěvek upraven 06.01.15 v 19:40
Jo, zelený čaj nebo bezkofeinové čaje. Taky hodně pravidelně jíst, jak tu už bylo zmíněno a dodržovat pitný režim! Kafe ne, může ještě prohloubit výkyvy tlaků.
Pohybovat se spíše pomalu, žádné prudké pohyby. Pozor na ohýbání a předklánění.
Jako pohotovostní výbavu sebou nosit láhev vychlazené vody, několik tablet hroznového cukru, energetickou tyčinku a v létních obdobích se šikne i vějíř a rozprašovač se studenou vodou pro osvěžení.
Někomu pomáhá i užívání železa.
U nepotvrzeného nízkého tlaku si lze nechat zkontrolovat krční páteř a štítnou žlázu. ![]()
@hellivete píše:
Jo, zelený čaj nebo bezkofeinové čaje. Taky hodně pravidelně jíst, jak tu už bylo zmíněno a dodržovat pitný režim! Kafe ne, může ještě prohloubit výkyvy tlaků.
Pohybovat se spíše pomalu, žádné prudké pohyby. Pozor na ohýbání a předklánění.
Jako pohotovostní výbavu sebou nosit láhev vychlazené vody, několik tablet hroznového cukru, energetickou tyčinku a v létních obdobích se šikne i vějíř a rozprašovač se studenou vodou pro osvěžení.
Někomu pomáhá i užívání železa.
U nepotvrzeného nízkého tlaku si lze nechat zkontrolovat krční páteř a štítnou žlázu.
Nooo, krční páteř mám křivou a mám zvýšenou funkci štítné žlazy… Může to být tedy i tím? ![]()
Může to přispívat - zvlášť ta štítná žláza dokáže s člověkem mávat a nemá ráda teplo a sluníčko. ![]()
Normalne mam tlak 98/60 a moc tepu. Ted v tehu mam tlak jeste nizsi. Takze je to sila. Prej se to ma srovnat jsem zvedava pac se mi mota hlava ikdyz sedim. Nic pekneho, nastesti jsem sebou jeste nikde nesekla. ![]()
@hellivete Odpovídám sice po více jak roce, ale snad se ještě ozveš. To co jsi napsala je jako ověřený nebo máš jen svůj dojem?
To co jsi totiž napsala o tom velkém horku a sluníčku na mě uplně sedí!
Takže v létě doslova trpím a nikdo v okolí mě nechápe ![]()
@LůcaSmith
Není to jen můj dojem. Měla jsem tyhle reakce a když jsem se ptala doktora, co by to mohlo být, tak mně právě řekl, že to může dělat šťítná žláza.
Mě to vůbec nenapadlo, já jsem spíš myslela, že je to tlakem nebo dehydratace. ![]()
Ahoj děvčata, chci se zeptat stávalo se to někomu, od čeho to může být a jak jste to řešily? Dnes jsme byli na trzích v Polsku, cesta autem úplně v pohodě ještě jsem se prospala. Přijeli jsme na místo a šli jsme pěšky na místo trhů cca 1,5km, nic mi nebylo ještě jsem vtipkovala se švagrovou která je taky těhu o nějakých věcech na mimi. Došli jsme do tržnice asi 10 minut jsme stáli u stánku vybírali a pak šli do komplexu kde to bylo jak v mraveništi lidi, odér nového oblěčení atd.. sice zakrytého ale byla v něm zima a na dosti místech šel čerstvý vzduch. Ale teď k tomu co se stalo.. Najednou z ničeho nic mi začalo neskutečně bušit srdce, začala sem se potit jako blázen až sem si musela rozepnout bundu, pocit na omdléní a docela sem vrávorala. A dost mě píchalo vevnitř v pochvě někdy sem cítíla jak se mi stahuje podbřišek. Musela sem si nachvilku dřepnout na bobek a dýchat. Jinak jedla sem a pila v autě než jsme šli. Za tu dobu co jsme byli na trhu asi cca 4 hodiny se mi to stalo ještě asi třikrát. A od té doby mě takhle občas píchne vevnitř a stáhne se mi podbřišek i když jdu nebo ležím v klidu. Jsem 30.tt a tlak mám pořád normální když chodím na kontroly. Všechny testy v pořádku akorát a poslední kontrole mi do průkazky Dr. psal už kritickou hodnotu 3. Může to s tím nějak souviset? Děkuji moc za rady ![]()
Není to tvrdnutí břicha? Už jsi celkem pokročilá.
Já jsem sebou jednou švihla v tramvaji, ve 13 tt. Horko, vydýchaný vzduch, málo jsem pila a bylo.
@tynusss no, já být tebou, hodím nohy nahoru, klidovy režim, a žádné takové výlety…jsem ve 20tt a tlak mám taky ok, a sem tam se mi dělají podobné stavy, jednou jsem i omdlela. Nikdo mi neřekl čím to může být…Pomohl jen a jen klid.
@andelka83 Kvůli křečím mi napsal Dr. Magnosolv ten už beru minimálně dva měsíce ale nějak nepozoruju že by pomáhal a prý to má pomoct i při tvrdnutí ale zatím fakt nepozoruju úlevu