Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já tedy rozhodně nepatřim mezi ty co, si užívají těhotenství,teďka jsem došla z pošty,kde jsem sebou sekla a nejaka pani mi dava nohy nahoru… uff,to je pekny zacatek dne…
Je normální,že mám v těhu nízky tlak?
Ahoj,
u mě to bylo naprosto normální u obou tehotenství. V tom druhém jsem měla štěstí,že jsem vozila kočárek - měla jsem oporu! ![]()
Jednou jsem šla v prvním těhotenství cestu domu od MHD,která normálně trvala 5 min půl hodiny. Co pár metrů jsem se musela opřít,dřepnout… ![]()
Sestřička u dr. mi pak řekla,že je lepší nižší jak vyšší… ![]()
Nejvíce mi pomáhalo pravidelně jíst a pít - prostě jsem nesměla mít ani náhodou pocit hladu. Takže v kabelce stále svačinku a pití s sebou… ![]()
Ahoj,ano v těhu je normální nižší tlak
Já trpím stavy na omdlení už od téměř začátku těhu
Je to děs
Nejlepší je nosit sebou studený pití a jak se necítím nejlíp,tak se napiju a přikládám si lahev na čelo,na hrudík… nejlepší je odejít na vzduch a tam to rozdýchat a hlavně nikam nechodím sama,vždycky s doprovodem
Drž se ![]()
KacenkaK píše:
Ahoj,u mě to bylo naprosto normální u obou tehotenství. V tom druhém jsem měla štěstí,že jsem vozila kočárek - měla jsem oporu!
Jednou jsem šla v prvním těhotenství cestu domu od MHD,která normálně trvala 5 min půl hodiny. Co pár metrů jsem se musela opřít,dřepnout…
Sestřička u dr. mi pak řekla,že je lepší nižší jak vyšší…
Nejvíce mi pomáhalo pravidelně jíst a pít - prostě jsem nesměla mít ani náhodou pocit hladu. Takže v kabelce stále svačinku a pití s sebou…
Kvaky píše:
Ahoj,ano v těhu je normální nižší tlakJá trpím stavy na omdlení už od téměř začátku těhu
Je to děs
Nejlepší je nosit sebou studený pití a jak se necítím nejlíp,tak se napiju a přikládám si lahev na čelo,na hrudík… nejlepší je odejít na vzduch a tam to rozdýchat a hlavně nikam nechodím sama,vždycky s doprovodem
Drž se
Já sem se odporoučela na ultrazvuku
Chvilku sem měla natažený nohy, začlo mi být mdlo, tak sem řekla, že si musím sednout a najednou se mi zdá nějakej sen
proberu se, kolem mě frmol, já nohy hore
Byla sem mimo tak půl minuty, docela dlouho…
Říct to můžeš,ale asi ti moc nepomůžou
Já si dávám,tak jednou za měsíc slaboučký kafe a v lednici mám coca colu,kterou nesnáším,ale na nízký tlak když je to hodně špatný,tak mi pomáhá,stačí si jen párkrát cucnout,když je vychlazená,fakt to pomůže
No jo no hold někdo má těhu v pohodičce a někdo si to protrpí,hlavně že jsou mimi v pořádku
![]()
já jsem sebou flákla - v trafice,u doktora v čekárně (naštěstí už u sestřičky), na krvi při odběrech, no a pak jsem měla takové ty mdloby,kdy jsem to rozdýchala… ![]()
Já jsem ten typ,co člověka - jakéhokoliv - předem upozorní,že omdlím. Takže největší šok ze mě měl ten mladý hoch v trafice…
Pak jsem dostala colu a noviny zadarmo - jak byl se mě v šoku a modlil se at už jsem pryč! ![]()
BabyNicole píše:
Já tedy rozhodně nepatřim mezi ty co, si užívají těhotenství,teďka jsem došla z pošty,kde jsem sebou sekla a nejaka pani mi dava nohy nahoru… uff,to je pekny zacatek dne…![]()
To nemusí být nízkým tlakem, ale i tím, že se ti dítě „opře“ o dutou žílu a jak ji přiškrtí, udělá se ti špatně. Já kvůli tomu měla na konci prvního těhu dokonce zakázáno sama cestovat.
KacenkaK píše:
já jsem sebou flákla - v trafice,u doktora v čekárně (naštěstí už u sestřičky), na krvi při odběrech, no a pak jsem měla takové ty mdloby,kdy jsem to rozdýchala…Já jsem ten typ,co člověka - jakéhokoliv - předem upozorní,že omdlím. Takže největší šok ze mě měl ten mladý hoch v trafice…
Pak jsem dostala colu a noviny zadarmo - jak byl se mě v šoku a modlil se at už jsem pryč!
Amabilis77 píše:BabyNicole píše:To nemusí být nízkým tlakem, ale i tím, že se ti dítě „opře“ o dutou žílu a jak ji přiškrtí, udělá se ti špatně. Já kvůli tomu měla na konci prvního těhu dokonce zakázáno sama cestovat.
Já tedy rozhodně nepatřim mezi ty co, si užívají těhotenství,teďka jsem došla z pošty,kde jsem sebou sekla a nejaka pani mi dava nohy nahoru… uff,to je pekny zacatek dne…![]()
Taky jsem měla v obou těhotenstvích nízký tlak - mám ho teda nižší i normálně. Omdlela jsem při odběrech asi ve 4 měsíci, potom už si na mě dávaly sestřičky pozor a vždycky mi braly krev vleže - to bylo dobrý
. Jo a ke konci jsem se vždycky dostala na skoro normální tlak, nejhorší byly ty začátky těhu… tak vydrž, třeba se ti to taky trochu srovná.
gabi.design píše:
Já sebou sekla takhle v kině. Nebýt přítele, který mě zachytil, tak jsem měla asi rozbitou hlavu a pak málem v buse, kde mě stačili pustit sednout. Ovšem jsem myslela, že umírám - pískot v uších, polilo mě horko, před očima žluto a najednou jsem nic neviděla, přítel na mě cosi mluvil, ale já nebyla schopná odpovědět. Nejhorší bylo období někdy mezi 14 a 22.týdnem, to se mi dělalo zle všude, nemohla jsem delší dobu stát, být mezi lidma, nic. Nakupovat chodil přítel a já seděla doma a ani jsem se nehla. U mě to nebylo nízkým, ale hodně kolísavým tlakem. Každopádně po tom 22.týdnu to přešlo a od té doby mám naštěstí klid. Výborná je na to Cola, přítel tenkrát v kině běžel pro Colu a po té jsem se hodně rychle vrátila do normálu a občas jí popíjela doma, když se mi začala motat hlava apod.