Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pokud jsme správně pochopila dotazy, jste těhulka. pokud jde o odsávačku neřešila bych to teď, nalitá prsa jsou mnohem větší než během těhotenství, takže na to časem dojde. Formovače bradavek nevím, nemám zkušenost, ale myslím že stačí doma, určitě nejsou malinkaté že by nebyly vůbec vidět. Ano, vše se vyvařuje po použití, vyvařila bych i před prvním použitím.
Tak v prvé řadě tu odsávačku ani nemusíš použít
Podle toho, jak vám půjde kojení…A určitě teda nemusí být až kdesi tam vzadu
Já teda mám Swing a ten mi tu bradavku nacucne teda hodně daleko, ale že by až tak…A jinak teda vyvařit jen tu násadu, kerou máš přímo na prsu, plus membránu a lahvičku…Ty formovače asi taky, ale s těma já zkušenost nemám. Pak jestli budeš krmit lahviček, tak doporučuju koupit parní sterilizátor do mikrovlnky, dost to šetří čas ![]()
Medela odsavačka je vynikající… bez ních bych už dávno byla bez mlíka. díky bohu že jsem na tuto značku narazila ![]()
Já mám odsavačku Freestyle a nacucne mi to tu bradavku pěkně, takže nemusíš mít strach, uvidíš jak to půjde, a pak bych kdyžtak řešila. Na lince Medely ti ochotně poradí. Odkud jsi? V Brně má Medela zastoupení a znám tu jednu paní, co je ochotná a moc, v případě nouze poradí ![]()
Možná tu odsavačku potřebovat nebudeš, ale já se dostala do situace, že mi malej přestal prso chtít a ruční bych neodstříkala. Nutrilon nesnesl, bolelo ho břicho, prořval dny a noci v porodnici
pak jsem koupila tu elektrickou odsavačku a mám mlíka tolik, že nevím co s ním. Teď pouze odsávám a odsávám po 4-5ti hodinách, za 15 minut odsaju z každeého prsa min. 150 ml, takže dávám i do mrazáku ![]()
Z formovačema bradavek zkušenosti nemám.
A vyvařuju každej den všechny díly, které příjdou do styku s mlékem. Mimo hadiček!!!!! ![]()
Katka_LEE píše:
Medela odsavačka je vynikající… bez ních bych už dávno byla bez mlíka. díky bohu že jsem na tuto značku narazila
Já mám odsavačku Freestyle a nacucne mi to tu bradavku pěkně, takže nemusíš mít strach, uvidíš jak to půjde, a pak bych kdyžtak řešila. Na lince Medely ti ochotně poradí. Odkud jsi? V Brně má Medela zastoupení a znám tu jednu paní, co je ochotná a moc, v případě nouze poradí
Možná tu odsavačku potřebovat nebudeš, ale já se dostala do situace, že mi malej přestal prso chtít a ruční bych neodstříkala. Nutrilon nesnesl, bolelo ho břicho, prořval dny a noci v porodnicipak jsem koupila tu elektrickou odsavačku a **mám mlíka tolik, že nevím co s ním. Teď pouze odsávám a odsávám po 4-5ti hodinách, za 15 minut odsaju z každeého prsa min. 150 ml, takže dávám i do mrazáku
**
Z formovačema bradavek zkušenosti nemám.
A vyvařuju každej den všechny díly, které příjdou do styku s mlékem. Mimo hadiček!!!!!
Tak to se teda máš
Mně to nepomohlo, za třeba i třičtvrtě hoďky odsaju tak max 70ml dohromady z obou
Přitom kojením si malá kdysi dávno vypila i 120 z jednoho…Holt každej to má jinak. Mně víc vyhovuje „růčo“ ![]()
Káčo a co jsi měla za odsavačku???
já mám na obě prsiska zároveň a má to ten stimulační účinek a když jsem věděla, že s ruční odsavačkou už melu z posledního a v noci brečela, že malej nebude mít ráno co jíst, rozhodla jsem se pro tu elektrickou a paráda ![]()
No já jen na jedno prso…Medela Swing…Nevím, prostě mi to jaksi s tím nejde…Odsávačka už mele na sucho, ale jakmile zkusim růčo, ještě tam to mlíko valí několika proudy
Ale teda rozhodně sem nikdy nevydojila 150 z jednoho
Bohužel…Ale u nás to bylo hafo faktorů, který nás předurčovaly k problémům s kojením (no nakonec sem to zvládla alespoň do 5měsíců a teď sme tak nějak částečně na MM a částečně na UM a trochu ještě i kojím ![]()
meduzza píše:
Chtěla bych se zeptat do čeho se odává MM z odsávačky Medela Swing? Je k tomu třeba nějaký jejich kelímek, pytlík či lahvička? Na MM mám doma jen Via kelímky od Aventu. Dneska by mi měla přijít, potřebuji hned odsát a nevím zda mám k tomu ještě něco dojít koupit.
Děkuji moc
já se přiznám, že teď úplně nerozumím dotazu - z čeho se podává dítěti? Nebo dává uskladnit? Nádobka, do které odsaješ, se dá buď úplně uzavřít, nebo si na ni dáš savičku a přímo podáváš dítěti. Ale můžeš to pochopitelně přelít do čehokoliv jiného. Mrazila jsem v pytlíkách z Tesca, ale můžeš v čemkoliv jiném vhodném, klidně v těch kelímcích co máš.
meduzza píše:
Chtěla bych se zeptat do čeho se odává MM z odsávačky Medela Swing? Je k tomu třeba nějaký jejich kelímek, pytlík či lahvička? Na MM mám doma jen Via kelímky od Aventu. Dneska by mi měla přijít, potřebuji hned odsát a nevím zda mám k tomu ještě něco dojít koupit.
Děkuji moc
U odsávačky je lahvička do které se odsává a potom si to můžeš přelít do čeho chceš. Také na ni padne každá klasická lahvička do těch 120ml. ![]()
meduzza píše:wobludečka píše:Děkuji za odpověďmeduzza píše:já se přiznám, že teď úplně nerozumím dotazu - z čeho se podává dítěti? Nebo dává uskladnit? Nádobka, do které odsaješ, se dá buď úplně uzavřít, nebo si na ni dáš savičku a přímo podáváš dítěti. Ale můžeš to pochopitelně přelít do čehokoliv jiného. Mrazila jsem v pytlíkách z Tesca, ale můžeš v čemkoliv jiném vhodném, klidně v těch kelímcích co máš.
Děkuji moc. Nevěděla jsem jak mám dotaz naformulovat
V pohodě
Bude hůř, já už se neumím ani podepsat, natož vyžvejknout a v hlavě mi bzučí jen kolo kolo mlýnský ![]()
Ahoj,
potřebovala bych zakoupit náhradní díly k odsávačce Medela swing a to lahvičku, prsní nástavec, hlavu ventilu a ventil s membránou. Chtěla bych ale vyzkoušet i jinou velikost prsního nástavce, než je v klasické nabídce u této odsávačky (vel. M) a já nevím, zda je v tom případě potřeba koupit ještě ten konektor? Anebo jen tu hlavu ventilu a na tu budou pasovat všechny velikosti prsních nástavců? Anebo je potřeba koupit obojí? Nějak tomu nerozumím..
Díky
Ahoj, Medelu Swing jsem používala 8 měsíců a dokupovala jsem si k ní i náhradní odsávací soupravu, která obsahuje právě lahvičku, hadičku, nástavec a hlavu ventilu s membránou. Vzhledem k tomu, že píší, že prsní nástavec je kompatibilní se všemi odsávačkami, tak žádný konektor není potřeba. ![]()
Kdybys měla zájem, prodávám tu odsávací soupravu zde: Nástavec je velikost 24mm
https://www.emimino.cz/…ela-1187548/
Koupila jsem si nějaké věci od téhle značky a mám pár možná hloupých otázek, ale lepší se ptát a být za vola než pak všechno zkazit, že?
1. Medela Mini Electric - rozhodla jsem se pro tuhle odsávačku a až teď v příručce vidím, že správně má být bradavka těsně v tom laktátoru.
To ani náhodou nemám a nevím, kdo by měl teda až tak velké bradavky.
Znamená to, že jsem si koupila špatně a zkazila to? Nebo se dá něco do toho dokoupit? A nebo to nevadí, že moje bradavka je na to dost malá? 
2. Formovače bradavek - myslela jsem, že nejsou vidět, že je budu nosit třeba i ven, ale zdají se mi dost vypouklé. Takže jen na doma?
3. Všechny produkty předem vyvařit, je to tak?
Klidně na mě mluvte, jak na debila, cítím se teď jak Alenka v říši divů, jak to všechno přišlo a úplně jsem začala zmatkovat a bát se.
Děkuji za odpovědi.