Medela Swing - dotaz

456
21.8.18 15:55

Já bych řekla, že máš odsávačku špatně přiloženou nebo špatně zastrčenou tu hadičku, protože mám tu samou a odsává stále stejnou intenzitou, případně se opravdu zvýší jak přidávám. Nechci tě nijak znepokojovat, ale stejně asi budeš muset přejít na dokrm UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
301
21.8.18 16:47

Taky bych doporučila zkontrolovat hadičku a pak ještě tu bílou membránku, já ji měla prasklou, že to nebylo na první pohled ani vidět a pak mi špatně odsávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
21.8.18 16:52

Nejdřív bude třeba přijít na to proč tě kojení bolí. Možná špatné přikládání. Některé holky neodsají odsávačkou nic nebo jen trošku, ale mimčo si mléko vytáhnout dokáže. Zkus možná laktační poradkyni. Hned bych to nevzdávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
21.8.18 16:54

@japato ještě zkus zkontrolovat tu bílou membranku, zda není mastná a proto ne přiléhá, případně důkladně omyt jarem… tak jsem to měla já, když odsavacka neměla tah. Každopádně tah by měl být po celou dobu odsavani stejný… takže někde bude chyba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
21.8.18 17:44

Děkuji za rady a tipy, membránka je v pořádku, omyla jsem jí podle rady jarem, ač ji každý den vyvařuji (samostatně, jak píšou v návodu), tak byla mastná… Tak doufám že to bylo tím… Přikládám dobře, vypadá to u mě spíš na syndrom bělavé bradavky, takže bolesti budou až do 3 měsíců:-( Teď jsem ještě začala jíst hořčík s vápníkem, vyčetla jsem že by to mělo pomoct, tak uvidím, chci se vrátit k výhradnímu kojení. Hadička je také v pořádku. Jak jsem psala, ze začátku to jde dobře, až časem po několika minutách jde tah dolů. Také asi není normální, abych odsávala 60ml 40 minut, že… Když jsem odsávala poprvé, bylo odstáto 60 ml za 10 minut. Tak těžko říct kde je problém, třeba už mám málo mléka - ? Dá se to vůbec nějak zjistit, že je mléka málo? Mimčo pije z prsa 20-40 minut, někdy spokojeně usne, někdy po půl hodině brečí hlady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
21.8.18 17:54

@japato a prcek přibírá? To je rozhodující. Oni si vytahují během dne různé množství mléka. Má dost pomočených plen? Zkus třeba jednou za týden nebo 14 dní zajít na převážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
21.8.18 18:03
@barabrambora píše:
@japato a prcek přibírá? To je rozhodující. Oni si vytahují během dne různé množství mléka. Má dost pomočených plen? Zkus třeba jednou za týden nebo 14 dní zajít na převážení.

Jojo přibírá dobře, čůrá a kaká až moc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
21.8.18 18:27

@japato Tak to je ok. UM bych zatím nedávala. S tou bolestí s tebou soucítím. Jakmile jsme najeli na příkrmy, začaly se mi ucpávat mlékovody. Bolest hrozná. Po třetím ucpání během 1,5 měsíce jsem kojení vzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová