Nabourané auto na leasing

232
24.10.19 10:16

Měla jsem autonehodu

Ahoj, asi se potřebuju jen vypsat z toho trauma, které se mi včera stalo. Je mi 20. Pospíchala jsem do práce, vjela do prudké zatáčky asi v 60km/hod, nevytočila jsem to a sjela do potoka a narazila přímo do mostu. Praskly mi oba airbagy, já vyšokovaná, auto půjčený od rodičů, na leasing, je skoro na odpis, předek je celý zničený. Dostala jsem pokutu 500,–. Auto se muselo vytahovat ven jeřábem. Achjo, vůbec nevim, co teď. Rodiče mě určitě proklínají. Ani se jim nedivím.
Neví někdo náhodou, jak je to s tim leasingem, když auto není ještě splacené?
Děkuju za vyslechnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35676
24.10.19 10:21

Maji havarijko? Tak hlavne, že se tobě nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.10.19 10:23

Vzhledem jak to popisujes jsou rodiče nejspíš rádi, že se ti nic nestalo a ani nikomu jinému. ano auta je škoda ale mohlo být hůř. A z tebe bude opatrnější řidič.

• Citovat
  • Upravit
76352
24.10.19 10:24

@Embý leasing se musí doplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618
24.10.19 10:25
@Embý píše:
Ahoj, asi se potřebuju jen vypsat z toho trauma, které se mi včera stalo. Je mi 20. Pospíchala jsem do práce, vjela do prudké zatáčky asi v 60km/hod, nevytočila jsem to a sjela do potoka a narazila přímo do mostu. Praskly mi oba airbagy, já vyšokovaná, auto půjčený od rodičů, na leasing, je skoro na odpis, předek je celý zničený. Dostala jsem pokutu 500,–. Auto se muselo vytahovat ven jeřábem. Achjo, vůbec nevim, co teď. Rodiče mě určitě proklínají. Ani se jim nedivím.
Děkuju za vyslechnutí.

Záleží na tom havarijním pojištění. Je běžné ho pro takové případy mít, ale občas chybí a pak to může být dost problém. V podstatě auto nemáš (nebo potřebuje nákladnou opravu), ale firmě stále dlužíš tu částku. A mluvili jste o tom s rodiči? Řekli ti k tomu něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.10.19 10:25

Já mám havarijko, spoluúčast 15% z ceny opravy do hodnoty 150 000Kč, poté vyšší. První tři roky jsem měla i pojištění na plnou cenu vozidla v případě totálky. Pokud bych ho zrušila teď, musím prostě zbytek splátek doplatit. Záleží na tom, co mají ve smlouvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
24.10.19 10:33

Hlavně, že se ti nic nestalo. Pro příště už budeš vědět, že je lepší dojet později než vůbec… Auto se bude muset dál splácet. Máte aspoň havarijko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.10.19 10:39

Zalezi jestli je havarijko. podle toho se to odviji a leasing je nutnost doplatit. pokud vystrelili oba airbagy a auto je zepredu sesrotovane tak bez havarijka to je na totalku. vyplati pojistovna hodnotu auta jak se pohybuje dnes.vliv na to ma najete km, rok vyroby a vybava. reknu uprime mala castka. a bud rada ze si nekoho nezabila nebo nezpusobila ujmu na zdravi nevinnym lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
24.10.19 10:42
@Embý píše:
Děkuju za vyslechnutí.

zeptej se rodičů, ale co vím, tak u většiny leasingu je nutné platit si havarijní pojištění :-)
myslím, že jsou hlavně rádi, že žiješ…vem si z toho poučení a jezdi pomaleji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101576
24.10.19 10:45

@Embý Asi takhle, dokud jde jen o plechy, jde o ho.no. Na druhou stranu, chtelo by to zamyslet se nad tim jak jezdis, neb tohle je přesně typ zbytecne nehody za kterou si clovek muze vlastni blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.10.19 10:46

Pardon musim se opravit.od pojistovny nedostanes nic pokud to bude totalka pac jses vinik nehody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
24.10.19 10:54

Ohledně toho havarijka se ještě zeptám, netušim, jak tohle měli ve smlouvě. Pak dám vědět. Do protokolu mi napsali, že výše nehody se pohybuje okolo 40k. Auto se pořizovalo tuším za 250k.
No mrzí mě to, ponaučená jsem už dost, radši příště přijedu pozdě, než řešit tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
24.10.19 10:57
@migmina píše:
Pardon musim se opravit.od pojistovny nedostanes nic pokud to bude totalka pac jses vinik nehody

To není pravda, pokud má havarijko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
24.10.19 11:01

@Embý Ahoj, je to pro tebe velké ponaučení, že fakt život je jen jeden, stačí chvíle a je pryč… A jsem si jistý, že pro rodiče je nejdůležitější, že jsi v pořádku,
Rozbité auto, pokuta, to jsou z hlediska celého života věci, které nepotěší, ale za pár let jsou z nich jen vzpomínky, nic víc.
Neboj. Klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
24.10.19 11:03

@Embý Pokud se jednalo o nové auto na úvěr, tak předpokládá je havarijko podmínkou.
Postu je takový, že z úhrady pojišťovny se nejprve vypořádá úvěr (zbývající částka k úhradě) a případný přebytek půjde rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová