Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Letos jsem v zimě zkoušela marmošku z pomerančů a je výborná. A mamka dělala teď rebarborovou s banánem a rebarborovou se skořicí a je též výborná, hlavně ta skořicová. Na melounovou nemám odvahu, ale pokud tu budou dobré odezvy, tak to zkusím.
![]()
Ty jo, ještě nikdy jsem neslyšela o marmeládě z vodního melounu… dost mě to láká
![]()
Ja osobne neverim, ze marmelada z „cerveneho“ melounu bude k necemu dobra.
Chut to moc neprinese, tak mozna jako „plnivo“
I ten odkaz na recept se sice jmenuje Dzem z melounu, ale hned se tam pridavaji maliny.
Takze spis meloun s prichuti malin, nebo malinova s melounem.
Ale ciste malinove zavareniny delame a jsou opravdu luxusni.
Dalsi v poradi je visnova.
Příspěvek upraven 22.07.13 v 11:33
@Ivan PPZ
nevím jak marmeláda, ale já dělám melounovou zmrzlinu a chuť melounu je tam výrazná. A to i když dělám samotnou nebo do směsi. U marmelád nemám zkušenost
Marmeláda se presouva na zítřek přes noc si to nalozim z cukrem a uvidime ![]()
@Ivan PPZ zase na kilo melounu hrst malin mi prijde spise jen pro barvu:) uvidíme jak to dopadne radeji jen 3 sklenicky:)
@stazinka09 Ahoj, konecne slibeny recept.
Pomerancova marmelada z dyne hokaido
1kg dyne
1kg bio pomerancu
30g zazvoru
1kg zelirovaciho cukru
200ml vody
Dyni nakrajime na tenke mesicky a odstranime seminka. Kartackem omyte pomerance nakrajime i s kurou na kosticky (bez pecek). Zazvor na jemno nastrouhame. Do hrnce dame vodu a na ni ingredience. Zvarime zvolna do rozvareni dyne asi 60 min.
Pridame cukr a varime nez se rozpusti. Pozor pripaluje se!
Dame do sklenicek a otocime vickem dolu do vychladnuti.
@deny7 prosim te ja byla tak moooc zavalena ovocem dělala jsem malinovou, merunkovou asi 10 kg a ted mame dovolenou tak jsem si rekla ze to necham az na pristi tyden
ale podam info neboj ![]()
@deny7 to vidim když to pises dvakrát hihi ne fakt je dobra zvlastni ty 2 hrsti malin to ještě vylepsily