Mému příteli se extrémně líbí ženské

káťa
26.12.11 12:04

Mému příteli se extrémně líbí ženské

Ahoj,
možná potřebuji radu, možná se jen vypovídat. Mám přítele, jsme spolu cca rok. Já jsem rozvedená, s pětiletou dcerou,on je také rozvedený, zatím spolu nebydlíme, máme každý svůj domek 2 vesnice od sebe, ale jsme spolu téměř každý den a společnou budoucnost plánujeme. Vztah nám moc klape, je nám spolu fajn, řekla bych, že jsme stále zamilovaní, ale mě přesto znepokojuje jedna věc. Příteli se extrémně líbí ženské. Po rozvodu, než potkal mně, jich za ty 4 roky hodně vystřídal, měl jich cca 15, většinou tak každou 2-3 měsíce.On je atraktivní, charismatický a vzdělaný muž a hodně se ženským také líbí. Kromě těch expřítelkyň, z nichž je s některými stále v kontaktu, má ještě okolo spoustu kamarádek. Když jsem ho poznala, tak byl navíc zaregistrovaný na pár seznamkách a v kontaktu s nepřeberným množstvím žen. On je na druhou stranu hodně upřímný člověk a v ničem jsem ho nikdy nepřistihla, že by mi lhal. V podstatě mi toto vše přiznal i sám. Řekl mi, že se mu ženské hodně líbí, že ho baví se jimi kochat, ale pokud někoho má, tak že nepodvádí. Žádnou ze svých minulých nepodvedl, ani se s ní nerozešel kvůli jiné. Buď to bylo kvůli něčemu, co mu vadilo, nebo to prý prostě vyšumělo. Nevěru a lhaní maximálně odsuzuje. Hned ze začátku jsem mu dala najevo, že mi vadí ty kontakty na seznamkách, na což zareagoval tak, že si své profily zrušil, nicméně na ty seznamky chodí stále a ženy si tam „jen“ prohlíží a kochá se. V kontaktu s nimi není a ani být nemůže. (to mám ověřeno). Nicméně je v kontaktu se spoustou dalších žen (kamarádky, bývalé atd…), se kterými si pravidelně, téměř denně , píše. Nelže mi, většinou se o tom nebavíme, občas mi něco sám řekne (pokud mu někdo napíše něco zajímavého), svou poštu nechává běžně otevřenou i když jde třeba pryč a ví, že mám možnost nahlédnout. Stydím se, ale musím přiznat, že jsem to párkrát udělala. Píše si s nimi normální věci a musím uznat, že všem, na které jsem nahlédla, o mě napsal a píše o mě hezky. Ale prostě mi vadí, že se chodí kochat cizími ženskými na net, když má mě. A že občas nějaké napíše, že jí to sluší, když mě to neřekne nikdy. Občas se s nějakou i vidí, např. pokud má cestu do města, odkud dotyčná je atd. Na druhou stranu je pravda, že mi vždycky řekne, že má cestu tam a tam, a že by se tam rád sešel a pokecal s tou a tou, jestli mi to neva. Musím také napsat, že se ke mně chová moc hezky, snaží se s námi trávit maximum času, stále vymýšlí společné aktivity, výlety, romantické večery atd…Já ho mám moc ráda a zdá se, že on mě také, ale pořád to ve mně vnitřně hlodá a ačkoliv si myslím, že nejsem žádná žárlivka a nikdy jsem s nikým žárlivá nebyla, tak tady to se mnou docela mává… T.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
26.12.11 12:10

No vidíš, myslím že jsi to vystihla všechno docela přesně. Má Vás rád a máte mezi sebou hezký, otevřený a upřímný vztah. Jsi šťastná žena.
V tom „kochání“ bych nic jiného nehledala ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
26.12.11 12:21

Budeš se s tím muset smířit a hlavně to hodit za hlavu. Podle toho, co píšeš, máš štěstí na upřímného chlapa, který tobě absolutně důvěřuje (viz otevřené mejly, svěřování se, kde byl, atd.). Pokud jsi nic nenašla a vše je v podstatě nevinné, přestaň se užírat a užívej si vztahu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.12.11 14:27

No to by mohl být třeba ze zlata a upřímný až za humna, ale jestli nechápe, jak to může jeho nejbližší ubližovat a iritovat ,tak je hlupák, nebo si na něj hraje, aby to nemusel řešit.
Mě by nestačilo, že to jako MYSLÍ DOBŘE a není za tím NIC.. Prostě to není fér a podle mě se jedná o nedostatek empatie vůči partnerce.
První co mě napadlo, že je narcis, co potřebuje neustále utvrzovat, že na to má ( což má) a je to jistý druh závislosti.Vytvořil si takový život a nedokáže se bez toho obejít..

Moc by mě zajímalo, proč se rozvedl a zda to toleraovala jeho bývalá žena.

Člověk nemusí podvádět a lhát, aby to toho druhého zranovalo..Jsou i jiné druhy bolesti..
Na tohle bych já nervy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.11 14:50

sama jsi si ověřila, že je upřímný a nelže ti :palec: .. to že měl hodně ženských v období mezi ex a tebou bych neodsuzovala, sama nejsem z těch, co by sex odkládaly na neurčito, proč taky .. ale než člověk narazí na člověka se kterým si vydrží déle, tak to chvilku trvá .. někdo by to možná nazval jinak, to je mi celkem jedno, ale prostě je to tak, když se pak zamiluji je to něco jiného a i když mám spoustu kamarádů, tak v tom nic jiného není … tak mu věř :palec:

• Citovat
  • Upravit
těhulka87
26.12.11 14:56

ja bych v tom nic nehledala a nevidela. Chlapy se radi divaji na zenske, tak jako my zeny se rady podivame na hezkeho muze :) nemusis mit obavu ;)

• Citovat
  • Upravit
1937
26.12.11 15:01

Tak pokud na to jde fikaně, tak nebude mít pouze jednu emailovou adresu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
26.12.11 15:23

S bývalou manželkou se rozvedli z úplně jiného důvodu, ale s jeho expřítelkyněmi to problém byl, prý přehnaně žárlily a asi u dvou to byl i důvod rozchodu. On to žárlení nechápal, protože neměl pocit, že by dělal něco špatného. A to ještě byl i na těch seznamkách, tam si profil zrušil až se mnou.
Já jsem právě velmi tolerantní a klidný člověk, což mu vyhovuje. Tvrdí, že je šťastný, že mi může říkat pravdu a já z toho nevyšiluji, protože ty ostaní to asi nesly špatně a on je zase taková povaha, že by nelhal. On i když něco podělá, tak to na sebe všechno práskně, i když ví, že by se to ten dotyčný nikdy nedozvěděl, ale on má prostě takovou povahu, že nesnáží lhaní, a to i v maličkostech. Na návštěvě řekl, že mu to jídlo nechutnalo a on by to upekl lépe a když jsem mu později říkala, že trocha diplomacie by neškodila, tak mi řekl, že přece nebude lhát, že to bylo dobré, když nebylo ! Nevěřím tomu, že by mi podvedl, za prvé z něj čiší, že mě má rád a za druhé jsem přesvědčená, že by řekl, že chce být s někým jiným a raději se se mnou rozešel a pak teprve si začal s další, ale je mi prostě líto, že má denně potřebu psát si se ženskými a kochat se fotkami v profilech cizích ženských. A souhlas s Liz, podle mě je to druh závislosti a narsismu.

• Citovat
  • Upravit
byron
26.12.11 15:39
Tak nějak, hezky manipuluje, dělá jak je upřímný a jak si jen pokecá…hahahaha...... A nakonec se s tebou rozejde, protože budeš hrozně žárlivá a nebudeš mít pochopení…
No já nevím, už jen jak píšeš, jak to máš ověřené a jak nechává otevřenou poštu…To tě nenapadlo že je to zástěrka?
K-a-č-i-k píše:
Tak pokud na to jde fikaně, tak nebude mít pouze jednu emailovou adresu :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
byron
26.12.11 15:40

Promin to je debil, ani se neumí chovat,.....

káťa píše:
S bývalou manželkou se rozvedli z úplně jiného důvodu, ale s jeho expřítelkyněmi to problém byl, prý přehnaně žárlily a asi u dvou to byl i důvod rozchodu. On to žárlení nechápal, protože neměl pocit, že by dělal něco špatného. A to ještě byl i na těch seznamkách, tam si profil zrušil až se mnou.
Já jsem právě velmi tolerantní a klidný člověk, což mu vyhovuje. Tvrdí, že je šťastný, že mi může říkat pravdu a já z toho nevyšiluji, protože ty ostaní to asi nesly špatně a on je zase taková povaha, že by nelhal. On i když něco podělá, tak to na sebe všechno práskně, i když ví, že by se to ten dotyčný nikdy nedozvěděl, ale on má prostě takovou povahu, že nesnáží lhaní, a to i v maličkostech. Na návštěvě řekl, že mu to jídlo nechutnalo a on by to upekl lépe a když jsem mu později říkala, že trocha diplomacie by neškodila, tak mi řekl, že přece nebude lhát, že to bylo dobré, když nebylo ! Nevěřím tomu, že by mi podvedl, za prvé z něj čiší, že mě má rád a za druhé jsem přesvědčená, že by řekl, že chce být s někým jiným a raději se se mnou rozešel a pak teprve si začal s další, ale je mi prostě líto, že má denně potřebu psát si se ženskými a kochat se fotkami v profilech cizích ženských. A souhlas s Liz, podle mě je to druh závislosti a narsismu.
  • Citovat
  • Upravit
káťa
26.12.11 15:58

Myslím si, že to není zástěrka. Kdyby to chtěl dělat nepozorovaně, tak by mi nic nemusel říkat a já bych vůbec nic netušila. Stejně, jako to dělá 99% z těch, kteří se na seznamkách na netu vydávají za nezadané, balí tam baby do postele atd… A nikde jsem nepsala o tom, že bych se dostala do mailu, jsou spousty komunikátorů

• Citovat
  • Upravit
8566
26.12.11 16:23

Příspěvky jsem nečetla, ani dotaz jsem pořádně nepročetla, ale vím, že už si tady pár témat na toto téma řešila.

Lidé jsou různí, jedni věří dokud se nespálí, druzí nevěří už z principu za žádných okolností, jiní důvěřují ale prověřují, jiní zase nevěří a dělají, že věří. Někdo žárlí bez důvodu, někdo žárlí opodstatněně, někdo nežárlí ať se děje co se děje. Někomu nevěra vadí, někomu nevěra nevadí. Tisíc lidí, tisíc chutí.

Já situaci vidím tak, že na přítele žářlíš, sama před sebou děláš, že ne (ale uvnitř duše víš, že ano, proto to s tebou mává). Mu vyhovuje, že si velice, převelice toleratní (ale z tvé strany je to přetvářka, vadí Ti to moc, ale mu to nepřiznáš). Vyčítat mu to nechceš, protože by si myslel, že si žárlivka a tak se (i sama před sebou) přetvařuješ, že je všechno v nejlepším pořádku, že Vás má moc rád a o nic nejde. Ty nejsi ale ten typ. Tobě to vadí. Nad situací zvítězíš, až sama sobě přiznáš, že takhle Ti žít nevyhovuje…

Přeji Ti moc štěstí a trochu prozření.

Na závěr. Opravdu jsou takoví lidé, kterým toto nevadí. Někomu to od tvého přítele může přijít sobecké. Ale to je on. Ty taková jako on nejsi. Tobě to vadí, a on se (dle mého) nezmění. Myslím, že je načase si sama v sobě urovat prijority.

Pěkné svátky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.12.11 18:56

Jo jo Kallkapa to vystihla celkem přesně.
On hřeší na to, že se jevíš jako salámistka - proto ta upřímnost..

Ty jsi ovšem jen nucena hrát salámistku, páč důvod rozhochodů s ostatními známostmi byla žárlivost - kterou si de fakto tedy nemůžeš dovolit, páč bys dostala kopačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
26.12.11 19:36

Nemyslím si, že bych dostala kopačky, ale spíše by mi věci, které by mi mohly vadit, neříkal… Což v mém případě si raději vyposlechnu pravdu, než aby mi nic neříkal. Ono mě toho opravdu spoustu nevadí, já fakt nejsem žárlivec- když zajde s nějakou bývalkou na kafe, tak je mi to jedno, stejně jako jeho kontakt s nimi i s kámoškami. Jediné, co mě žere, je to slídění na seznamkách. Ono když občas zažárlím, tak mi přijde, že z toho má spíše srandu, směje se tomu. Naproti tomu on je paradoxně sám docela žárlivý. A sám mi jednou řekl, že kdybych se chovala stejně jako on, tak by mu to vadilo a žárlil by. Ale já se prý nemusím ničeho obávat…

• Citovat
  • Upravit
12978
26.12.11 19:50
káťa píše:
Nemyslím si, že bych dostala kopačky, ale spíše by mi věci, které by mi mohly vadit, neříkal… Což v mém případě si raději vyposlechnu pravdu, než aby mi nic neříkal. Ono mě toho opravdu spoustu nevadí, já fakt nejsem žárlivec- když zajde s nějakou bývalkou na kafe, tak je mi to jedno, stejně jako jeho kontakt s nimi i s kámoškami. Jediné, co mě žere, je to slídění na seznamkách. Ono když občas zažárlím, tak mi přijde, že z toho má spíše srandu, směje se tomu. Naproti tomu on je paradoxně sám docela žárlivý. A sám mi jednou řekl, že kdybych se chovala stejně jako on, tak by mu to vadilo a žárlil by. Ale já se prý nemusím ničeho obávat…

Ale to je přesně ono..Tedy připomíná mi to mě v minulosti..Já jsem dělala jakoby nic a provokovala toho kdo mě miloval svou upřímností ( jak na mě letí ten a ten, jak se líbím, jak jsem ale skvělá kámoška, jak o mě stojí, že mám spoustu kontaktů s těmi a těmi..)..prostě jsem s ním díky tomu manipulovala..Věděla jsem ,že se užírá, ale dělala jsem jakoby nic, že si to neuvědomuju, že to myslím DOBŘE - PROTOŽE JSEM MOOOOOC UPŘÍMNÁ..
Nemohl si mnou být jistý, i když já ho ujištovala o své věrnosti a upřímnosti - a byla jsem věrná, ale chtěla jsem aby si mě považoval a byl ve střehu - souviselo to s mým sebevědomím - jistě chápeš jak..

Ty to ale asi vidíš jinak.
To ti není divné, že on by "svoje " chování u tebe vyhodnotil jako nepřijatelné a zranovalo by ho a u sebe mu to přijde super a správné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí