Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Manžel podnikatel, 180hod/měsíc, příjem cca 35.000,–
Já RD 8.100,–
1 dítě 9m
Výdaje: Nájem 9.000,– služby 4.000,– nafta 4.000,– splátka+pojistky 7.000,– nákupy 10.000,– syn 3.000,– naše potřeby 5.000,–
CELKEM utratíme cca 40.000,–
Bydlíme v menším městě, Liberecký kraj.
Ahoj, Zlínsko. Manžel cca 21000 výplata, já nic jsem na úp, marně sháním práci. Sem tam plus 1000 nějaká brigáda.4600 inkaso-plyn, el, voda atd. cca800 obědy kluci, a 345 školné a tak 450 jídlo školka.600 internet a televize.2500 spoření a 1700 splátka překlenovák. další 1000 pojistky děti. Pak benzin, kdyby 1500 tak jásám. Zbytek jídlo a nečekané výdaje. Jsme dva a tři děti 11,7,4.
Takže příjmy manžela 35-40.000 za zkrácenou pracovní dobu. Já mám teď RP 7,600,– a příjem 6.000,– Platby máme bydlení 20.000,– jídlo tak 15.000,– benzín a telefony, net, televize cca 5.000,– Ale nějakej měsíc má manžel i víc. Naštěstí
Jsme 4, děti 2 a 15 let
@alisekR píše:
Jižní čechy
Manžel 20 tis čistého, já 7600RD, svůj dům - voda, plyn, el. -3500kč
půjčka, životka, stavebka 2×, úrazovka, důchodové 2× - dohrom.5400kč
telefony + net 2000kč
Manžel benzín do auta 2500 - jezdí do práce
Já nafta do auta jak kdy - do 1000
PO odečtění všeho nám zbyde na jídlo a drogerii a vůbec na provoz domácnosti kolem 12tis- většinou s přehledem uložíme 3000tis.
Ještě před půl rokem jsme nevycházeli a neustále vjížděli do mínusu a nebo sahali na peníze, co máme na materiál na přestavbu domu, kterou teď děláme. Zavedla jsem jasný systém a je to pro mě pohoda, šetřim a mám naprostý přehled výdajů a fakt nám to pomohlo, za celý půl rok, co jsem si ten systém vymyslela, jsme nebyli ani jednou v mínusu.![]()
![]()
prosim taky o radu, klidne sz
@alisekR píše:
Jižní čechy
Manžel 20 tis čistého, já 7600RD, svůj dům - voda, plyn, el. -3500kč
půjčka, životka, stavebka 2×, úrazovka, důchodové 2× - dohrom.5400kč
telefony + net 2000kč
Manžel benzín do auta 2500 - jezdí do práce
Já nafta do auta jak kdy - do 1000
PO odečtění všeho nám zbyde na jídlo a drogerii a vůbec na provoz domácnosti kolem 12tis- většinou s přehledem uložíme 3000tis.
Ještě před půl rokem jsme nevycházeli a neustále vjížděli do mínusu a nebo sahali na peníze, co máme na materiál na přestavbu domu, kterou teď děláme. Zavedla jsem jasný systém a je to pro mě pohoda, šetřim a mám naprostý přehled výdajů a fakt nám to pomohlo, za celý půl rok, co jsem si ten systém vymyslela, jsme nebyli ani jednou v mínusu.![]()
![]()
jj plosim ja chcu taky vedet ten figl ![]()
No bez debat jediný, kde se dá pořádně ušetřit je to jídlo. ![]()
Elektriku, nájem, hypo - to těžko ovlivníme.
Akorát že mám pocit, že ceny jídla se pořád zvyšujou, ale ty platy jsou vesměs stejný. ![]()
Brno, manžel elektro obor 26t čistého za 168 hodin, pokud jsou přesčasy tak pak se to odvíjí podle hodin, ale standartně cca 30t čistého za cca 190-200 hodin za měsíc.
manželka skladnice, 13t čistého za 168 hodin, bez přesčasů.
oba máme ještě 2× za rok prémie.
Inkaso včetně spoření pro děti a internetu 6000, hypo nemame, 2t liška uvěr na jádro, 2500LPG do auta,1500 školní poplatky včetně kroužků, tak 8000jídlo včetně pití a drogerky. Zbytek se spoří, investuje atd atd…
důležitý je že máme postaráno o bydlení a naspořili sjme si na nové auto..
Děti 2 školačky
@apocalypsa píše:
jj plosim ja chcu taky vedet ten figl
a jaký myslíš že ten fígl je- nikam nechodit, nic nedelat… je to jak fyzika- akce vyvolá reakci.. pokud máš prostě 40tisíc na měsíc a 30 utratíš za nezbytnosti, a zbude ti 10t, a pokud nemáš další příjmy, tak operuješ jen s těmi 10ti tisíci. takže co- seškrkáš vše nepodstatné, jen abys šetřil.. takže chodíš do práce jen proto, abys zaplati učty a max. si jednou za měsíc zašel na kafe, protže na nic jinýho nemáš… ovšem pokud to někoho baví.. proč ne-
@lopata píše:
a jaký myslíš že ten fígl je- nikam nechodit, nic nedelat… je to jak fyzika- akce vyvolá reakci.. pokud máš prostě 40tisíc na měsíc a 30 utratíš za nezbytnosti, a zbude ti 10t, a pokud nemáš další příjmy, tak operuješ jen s těmi 10ti tisíci. takže co- seškrkáš vše nepodstatné, jen abys šetřil.. takže chodíš do práce jen proto, abys zaplati učty a max. si jednou za měsíc zašel na kafe, protže na nic jinýho nemáš… ovšem pokud to někoho baví.. proč ne-
hm tak to vicemene delam
..na kafe jdu malokdy-prijde mi to aj skoda penez..ale tak nejsme na tom nejak extra spatne jako..ale jsem myslela co to mas za figl ze to chcu vedet
tk kuju ![]()
Kraj moravskoslezsky
Prijmy: manzel 18 tisic, ja RP 8 tisic + 0-2 tisice brigada - nepravidelny prijem
Vydaje: Sipo 7-8 tisic (bydleni+voda+fo+elektrika+plyn+internet), splatka auta 4 tisice, sporeni 2 tisice, jidlo+drogerie 4-6 tisic, benzin 1-2 tisice
Rocni vydaje: pojisteni a povinne ruceni 15 tisic.
2 dospeli + 18m dite
Ahoj tak my dydlime v Nemecku. Manzel příjem 3200-4000e podle peremii (klasická pracovní doba 9.00-17.30)a ja 1000e ( za 3×5 hodin tydne)momentálně jsem doma, cekame miminko, ale penize mi chodi stejne az do narozeni a uplynutí 2 mesicu miminka se zde přestupuje na mateřskou ta bude cca Se vsim všudy 820 e. Náklady jsou 450e hypo. + 150e poplatky. Jidlo 700e. 2Auta, Nafta, obleceni cca 1000-1500e jak kdy. Bydlime na malé vesnici na horach nemam srovnání jake jsou podminky pri bydleni ve velkém městě.
Praha, mladý pár krátce po VŠ, zatím bez dětí. Příjmy jsou variabilní vzhledem k tomu, že já i přítel máme oba jednu práci na částečný úvazek a k tomu podnikáme (každý v jiném oboru). V průměru příjem přítel 30 000 čistého(cca 260 hodin/měsíc, ale hrozně ho to baví), já 24 000 (cca 140 hodin/měsíc). Výdaje: celkové náklady na bydlení 6000, jídlo (vařím nám obědy) + drogerie 6000, pojištění: já 500, přítel 1000, telefony: já 350, přítel 750, benzín cca 4000. Půjčky žádné nemáme. Bohužel hodně utratíme za zábavu: večeře v restauraci, kávičky a vínečka cca 5000, wellness, kino atd cca 3000 + každý měsíc nějaký prodloužený víkend v hotelu v ČR či v zahraničí cca 6000. Oblečení a další věci osobní potřeby si každý platí ze svého, tam nemám vůbec přehled.