Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čaute holky ![]()
Chtěla jsem se s vámi poradit. Před 15ti dny jsem měla ovulaci. S přítelem jsme se snažili i před i po a i v ten den. O týden později jsem si dělala TT a byl negativní (bylo to asi ještě brzo). Nicméně jsem začínala na sobě pociťovat změny, chutě, nevolnost po ránu, první dny po ovulaci bolest a tlaky v podbrisku, výtoky, emoční nestabilitu, přestala jsem mít chuť na cigarety, častější nucení na WC. Menstruaci jsem měla mít až za 5 dní a dneska se dostavila. První hodiny bez bolesti a nyní strašné křeče, ale není nijak zvlášť silná. Je možné, že jsem si těhotenství jen vsugerovala, protože už delší dobu strašně toužím po miminku. Mám strach, aby z toho třeba nebyl samovolný potrat nebo něco…další test jsem si chtěla dělat zítra ráno. Je možné testovat i během krvácení?
Možné to je, ale nejspíš uplně zbytečné. To že plod odejde s menstruací je celkem běžná věc a nemá smysl se stresovat s tím, jestli tam nějaké HCG bylo nebo ne.
Příště je ideální testovat, když ti alespoň den menstruace mešká. Vsugerovat si příznaky je strašně snadné.
Testovat je zbytečné. Příznaky sis nejspíš vsugerovala. Ty máš lutealni fázi dlouhou 20 Dní?
@karkarka píše:
Testovat je zbytečné. Příznaky sis nejspíš vsugerovala. Ty máš lutealni fázi dlouhou 20 Dní?
Ne, 15. dní. Ovulace byla 19.11.
@AdeliceCZ psala si, že si měla před 15 dny ovulaci a menstruace ti má přijít za 5 dní.