menstruace při kojení

356
18.6.08 09:37

menstruace při kojení

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s pravidelností menstruace při kojení.
Mám 5.měsíčního cvrčka, kterého jen kojím. V noci jednou, někdy dvakrát. MS jsem měla poprvé od porodu v květnu (11.-16.), další měla následovat 7.června, ale nic. Těhotenský test negativní. Tak bych se chtěla zeptat na váš názor… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
18.6.08 10:07

Já také kojila kojím a menses mám .Vždycky jsem ho mívala pravidelně,ale ted to mám +,–,týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.6.08 10:23

já kojila 8 měsíců, za tu dobu jsem měla menstruaci 3×. Je to různý, někdo nemá menzes vůbec, někdo ho má pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
18.6.08 10:43

Je to opravdu různý

Já dostala MS přesně na den po 6ti nedělí a od té doby až doteď jí mám pravidelně po měsíci (na rozdíl od doby pře těhu) a to jsem plně kojila 6,5měsíce a částečně do 11 měsíců.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
18.6.08 12:14

ani mi nemluv. první ms jsem dostala po porodu před víc jak5 týdny, no a nyní mám již zpoždění10.den…a mám v pátek jet k moři…myslela jsem, že si to odbydu těsně před a bude pokoj…

při prvním děcku jsem ms měla i po porodu vcelku pravidelnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
18.6.08 12:22

ahoj,
při prvním dítěti přišla MS až po úplném stopu kojení - cca ve 14m, teď při druhým stále kojím (i když jen v noci a ráno), malej měl 10m a přišla první MS.
Byla jsem se včera poradit na gyndě, protože máme jet k moři, tak jestli se to nějak dá podchytit - udělal mi UTZ a prý - zatím neovuluju, takže se netvoří vejce, ale menstruovat budu jedna radost:( akorát prý to může být nepravidelně, zatím se tělo srovnává.. tak třeba je to tvůj případ - nemáš ovulaci a MS je nepravidelná.

iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
18.6.08 13:10

Ahoj, anebo máš ovulaci a cyklus se ti prodloužil - já jsem před těhu měla cyklus nanejvýš 30-denní. 8 měs. po porodu jsem začala menstruovat a hned po první MS byla i ovu (měřím si BT, tak to vím) a od té doby cyklus pravidelný 35- až 36-denní s ovu až kolem 20. dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
18.6.08 19:02

ahoj,
mi se menstruace objevila až 6.měsíc po porodu (u těch dvou prvních prcků-u posledního ještě později ) a to jsem do toho půl roku kojila plně až v 7. měsíci začala s příkrmy. No a cykly vůbec nebyly pravidelné po měsíci. Než se to utřepalo byly mezery 50-56dnů (no taky jsem po prvním v 10. měsíci otěhotněla :lol: ) a to aspoň 3krát, pak se začaly zkracovat na cca 40, takže to chce čas. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
18.6.08 20:28

Ahoj, moc díky …tak je to asi v poho :D . Byla jsem docela zklamaná, že mám MS už čtyři měsíce po porodu :( . Teď jste mě uklidnily…alspoň to nebude každý měsíc :lol: . Až přestanu kojit, tak se to asi srovná, jak jsem tak četla vaše zkušenosti. Jsou věci, který se člověk nikde v odborných knihách nedočte…8O .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.09 21:45

ahoj, chtěla jsem se zeptat, je možné otěhotnět při kojení, když není MS? od porodu už uběhlo 8 měsíců a MS jsem zatím neměla, jen jeden den krvácení(což se asi za ms považovat nedá?), neberu antiko ani se s přítelem nijak nechráníme, děkuju za odpověď…a otěhotněl jste někdo takto???

• Citovat
  • Upravit
20656
4.1.09 11:39

No samozřejmě, že to jde - představ si, že budeš mít první ovulaci po porodu a zrovna se „zadaří“ a otěhotníš, to pak MS prostě nebude mít šanci přijít ani jednou od porodu … Případ takového otěhotnění znám, takže si radši dávaejte pozor, pokud neplánujete další dítko ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
4.1.09 13:24

Zuzzi..- já dostala MS až po roce od porodu při Terezce......a ted ještě vůbec a malý je 7 měsíců…ale i přes to můžeš klidně otěhotnět..... :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí