Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, proč si nezajdeš do laboratoře nechat vzít krev a nechat si změřit HCG v krvi - to budeš mít jistotu!!!
Ahoj anonymní,
no, odečítat se to nemá, protože jsou z toho falešné výsledky, nejde o pozitivitu jako takovou, ale ta moč prosákne a ta čárka tam není už kvůli HCG. Trochu mě zarazilo, že se snažíte o druhé mimčo 3 roky
neznám vaší situaci, ale neřeší se to po půl roce ( říkají, že žena, co normálně otěhotněla s prvním, by do půl roku měla normálně otěhotnět znovu, u prvního se to řeší snad po roce ) snažení u lékaře? Ty jo, 3 roky, to je strašná doba, doufám, že mě to jednou nepotká
Moc ti držím palce, aby to těhu bylo, dost holek tady, když si počteš, ti řekne, že měli test negativní a těhotné přesto byli, tak ať ti to vyjde.
Amynko - nikomu bych to nepřála, protože je to hrozné, ale stát se ti to klidně může!!! Já jsem s malým otěhotněla hned po vysazení HA a na druhé mimi čekáme už přes rok a žádné zdravotní potíže nemáme. Ba naopak - mámě velice dobré výsledky a manžel má 4krát lepší spermiogram než je normál a přesto se nedaří!!!!
Anonymní - já jsem otěhotněla (měla jsem 7 testů //) a když jsem měla jít na kontrolu - z předešlé jsem měla nízké HCG v krvi - tak jsem si dělal test a měla jsem tam už jen / takže jsem o mimi přišla asi po 4týdnech od otěhotnění!
Nejlepší je zajít k dr. co nejdřív a nenechat se odbýt, aspoň si nechej vzít krev!!!
testy jsou dobré, ale nejsou 100%!
Kdyby jsi chtěla něco probrat soukromě tak mi klidně napiš SZ!
Budu držet palečky aby to bylo to vysněné těhu!!!!!
Do te laborky jsem chtela, ale jsem straspitel (ne kvuli brani krve), ze to proste nevyjde… bojim se toho, ze se dozvim opak, takze chci spise cekat na doktora. ja vim, divne, ale…
No, takhle dlouho se snazime ne proto, ze by bylo se mnou nebo s manzou neco v neporadku, ale jde o to, ze bylo hrozne moc stresu, mame dcerku s ADHD a take driv jsem na to tehotenstvi moc myslela, takze podle meho to bylo opravdu psychicke. Navic prusvih je to, ze manzel je ridic kamionu, takze jsme ovalaci vlastne nestihali, ted byl ale doma tri tydny. Navic ma psychicka pohoda… tak si myslim, ze to vyslo… ale mam prave trochu pochybnosti… kvuli tomu testiku
Anonymni...... myslim ze to tehu nebude, bohuzel, ale spise porucha
Takze nejdriv bych si nechala nabrat hladiny prolaktinu, podle toho co popisujes mi toprijde ze je tam zakopany pes- i s tim snazenim 3 roky
Pokud je to tvuj problem, tak leky na snizeni problem vylecia pak by melo jit otehotnet......
Pak s tim testem to prikladam taky tomuhle + jeste se muze jednat o cystu, ta taky zkresluje TT, prolaktin taky.
Pokud tvuj lekar se stavi k 3 letem snazeni tak ze s tebou nic nedela, asi bych ho menila.....
No a jeste k tomuhle vsemu bych si nechala nabrat markry na stitnou zlazu
ahojky určitě bych zašla na krev a zkusila znovu test. Pro usmání: Jinak ale já jsem své těhotentví zjistila tak, že ráno byl test po 5. min negativní, tak jsem zbalila saky paky a mazala do práce a squash a spinning - docela jsem si ten den dala zabrat. No test jsem nechala ležet u záchodu na stolku, a když jsem ho odpoledne chtěla vyhodit čuměla jsem jak z jara na druhou slabou čárku. Druhej den jsem test opakovala a // čárka tam okamžitě. Tak třeba to potěší. Ale je pravda že u mne to mohla být haluz a že tohle je spíš pro zasmání než aby mne někdo bral moc vážně - přeju hodně stěstí
ahojky určitě bych zašla na krev a zkusila znovu test. Pro usmání: Jinak ale já jsem své těhotentví zjistila tak, že ráno byl test po 5. min negativní, tak jsem zbalila saky paky a mazala do práce a squash a spinning - docela jsem si ten den dala zabrat. No test jsem nechala ležet u záchodu na stolku, a když jsem ho odpoledne chtěla vyhodit čuměla jsem jak z jara na druhou slabou čárku. Druhej den jsem test opakovala a // čárka tam okamžitě. Tak třeba to potěší. Ale je pravda že u mne to mohla být haluz a že tohle je spíš pro zasmání než aby mne někdo bral moc vážně - přeju hodně stěstí
ka-tka píše:
Anonymni...... myslim ze to tehu nebude, bohuzel, ale spise poruchaTakze nejdriv bych si nechala nabrat hladiny prolaktinu, podle toho co popisujes mi toprijde ze je tam zakopany pes- i s tim snazenim 3 roky
Pokud je to tvuj problem, tak leky na snizeni problem vylecia pak by melo jit otehotnet......
Pak s tim testem to prikladam taky tomuhle + jeste se muze jednat o cystu, ta taky zkresluje TT, prolaktin taky.
Pokud tvuj lekar se stavi k 3 letem snazeni tak ze s tebou nic nedela, asi bych ho menila.....
No a jeste k tomuhle vsemu bych si nechala nabrat markry na stitnou zlazu
Souhlasim s Katkou, mlezivo je v tomhle případě spíš špatná zpráva, většinou totiž značí zvýšené hladiny prolaktinu, který brání početí. Test na hladiny hormonů by ti měl udělat gynekolog, dělají se, jestli se nepletu, v první půlce cyklu, nejlépe hned po MS.
Jinak pokud máš devět dní zpoždění a pravidelný cyklus, druhá čárka už by byla hodně zřetelná a naběhla by jistě v termínu. Tak se omlouvám, že jsem tě moc nepodpořila, ale ono by bylo asi zbytečné ti mazat med kolem úst
Ale třeba se pletu a budeš těhotná. Každopádně si domluv toho gynekologa, ať už z toho nebo z toho důvodu. Hodně štěstí. M
Mě mazivoi z prsou vyteka uz 2 roky a povedlo se, otehotnela jsem. Ja nemela zadne priznaky, mimo plynatosti. Na testu jsem mela take slabou druhou carku, ctvrty den uz byly // - stejne. Pouzila jsem mamatest.
Zabehni k lekari!!!
Moc bych Ti prala, aby jsi mela //. Drzim palecky!!!
Ahoj anonymní,
moc přeju, aby to s miminkem vyšlo. Já jsem si na druhé musela počkat 8 let. Všechny tyhle stavy znám. A ještě něco. Taky mám doma řidiče kamionu. Obě děti se nám povedly okolo vánoc. Všichni se nám smáli, že je to proto, že na vánoce jsou všichni kamioňáci doma. Pevné nervy a držím palce.
Ahoj, ráda bych tě alespoň trošku potěšila mými těhotenskými příznaky. Snad od samého začátku mě bolela prsa, což ty nemáš, ale pořád jsem měla hlad, malé nevolnosti také večer, chození na WC jakbysmet. A břicho jsem měla nafouknuté k prasknutí. Taky mě bolely zuby. A testy? U každého je to jiné. Vlastně nikdy přesně nevíš, kdy jsi otěhotněla, takže to u každého může být jinak. Někdo ho má pozitivní 1. den vynechání menstruace, někdo čeká na pozitivní výsledek 3 týdny, jako moje kamarádka. A matoucí druhá čárka po nějaké době? Já bych jí trošku věřila, zkus opakovat test za 2 dni. Pokus jsi těhotná, měla by být zřetelnější. Já měla 7 dní po vynechání tu druhou opravdu slabou, ale ten druhý výsledek za 2 dny už byl zřetelnější. Občas jsem taky nechala test působit déle (o první mimčo jsme se snažili dva roky), ale tu druhou čárku jsem tam prostě nevykoukala. Tak hodně štěstí a pevné nervy. ![]()
Tak teď jsem se pousmála, přesně tohle jsem řešila přesně před rokem, zhruba ve stejnou dobu taky tak někdy v květnu jsem měla poslední menses. Můj manžel je taky řidič kamionu, já už jsem byla tak nešťastná, že jsem si měřila i bazalní teplotu, ale pravidelně mi klesla den před tím než se manžel vracel domů.Ale když jsi těhotná tak teplota neklesne a trží se pořád stejně tak kolem 37,2, taky jsem si udělala test a i týden po termínu měsíčku jsem čárku na testu neměla a přitom jsem těhotná byla.Tak nevěš hlavu, tentokrát to určitě vyjde.
Tak teď jsem se pousmála, přesně tohle jsem řešila přesně před rokem, zhruba ve stejnou dobu taky tak někdy v květnu jsem měla poslední menses. Můj manžel je taky řidič kamionu, já už jsem byla tak nešťastná, že jsem si měřila i bazalní teplotu, ale pravidelně mi klesla den před tím než se manžel vracel domů.Ale když jsi těhotná tak teplota neklesne a trží se pořád stejně tak kolem 37,2, taky jsem si udělala test a i týden po termínu měsíčku jsem čárku na testu neměla a přitom jsem těhotná byla.Tak nevěš hlavu, tentokrát to určitě vyjde.
Ahojky anonymní možná maminko ![]()
tak co, jak jsi dopadla? Je to zas pár dnů - přišla MS nebo NE??? Moc ti to přeji.
Myslím, že se nedá vůbec říct, jak to u tebe je, každá máme jiné zkušenosti. S první dcerkou jsem měla taky slabé čárečky viditelné až po delší době a těhu jsem byla. POřádně pozitivní test jsem měla až 8 dní po vynechané MS (resp. jsem i špinila).
Při dalším těhu (cvojčátka) jsem to měla podobně, jen jasný // byl asi 3 dny po MS. Žel miminečka zemřela v 16tt.
A teď se prostě snažíme. Už jsem taky měla zase slabou druhou čárku, byla jsem šťastná, MS nikde … a pak dorazila. A taky jsem byla na testech na krev (zaplatila jsem si to, nechtěla jsem na gyndu, bylo to brzy po porodu a nechtěla jsem v případě negativních výsledků jen provokovat doktora, že jsme začali moc brzy) - a hodnota jasně negativní. Tak ty testy nechápu - dříve i slabá čárka po čase balo mimi. Teď i celkem silnější (ne zas moc) a nic.
Takže uvidíš. Jo - mlezivo mi z prsou teče už leta. Tedy jen na mačkání. Prolaktin je v pohodě, takže kdo ví.
Zajdi na gyndu, řekne ti tam více. Neboj - stejně je lepší vědět, na čem človek je, i kdyby to bylo negativní (taky jsem to obrečela).
Dej vědět,
Hanka
Ahojky vsem,
), ktere vysly sice nejdriv negativni, byly od 3 ruznych vyrobcu, ale kdyz jsem je druhy den chtela vyhodit, tak na vsech byla slaba druha carka. Ja vim, ze by se nemelo z testu odecitat po nejake dobe, ale rikam si, pokud by byla chyba u testu, tak tezko bude nahoda takova, ze by byly chybne hned tri ruzne. A kdyby me telo zadne hcg neprodukovalo, tak se to proste neukaze… Takze porad nevim, jestli to muze tehu byt nebo ne… ach jo, rikala jsem si jak to rozhodne u druheho tehu poznat a ted tohle… Prosim holky, jaky na to mate nazor? Jako spousta z vas bych si take strasne moc miminko prala. K doktorovi jsem objednana az na 20.6. Dekuji za nazory.
zacinam byt malinko zoufala, o druhe ditko se snazime 3 roky, nyni v kvetnu (MS 5.5.) jsem mela ovulaci kolem 18.5., 5.6. jsem mela tedy dostat zase MS, ale nic, mam uz 9 dni zpozdeni, toci se mi hlava, mam stale nafouknuty zaludek, dela se mi obcas zle - spise k veceru, byvam nadmuta (aniz bych jedla neco, co to zpusobuje), mam casteji hlad (to se mi take moc nestava), jsem unavena, casto chodim na malou, prsa me nijak zvlast neboli, ale ted je mozne „vymackat“ mlezivo, delala jsem si nekolik testu (no jo uz magorim