Menstruace v 35 letech

Anonymní
27.4.21 20:14

Menstruace v 35 letech

Takový trochu intimnejsi dotaz. Jen potřebuji zjistit, jestli je to normální proces stárnutí vzhledem k věku a nebo to mám řešit. :lol: Jak jste na tom v tomto veku s menstruací? Pozorujete rozdíl oproti době před dejme tomu 10 lety? V síle krvácení a prodloužení cyklu o par dní?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.4.21 20:16

Ne, od cca 17 let pravidelny cyklus 28-29 dni, pauzy byly jen pri tehotenstvich.

• Citovat
  • Upravit
19983
27.4.21 20:17

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.21 20:25

Jo, ale to je způsobené. Že používám antikoncepci. Takže je to trošku utlumené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
27.4.21 20:26

Pozorovala jsem taky delší a silnější MS a občas špinění mimo cyklus. Ukázalo se, že mi to způsobovalo tělísko. Udělalo mi zánět. Stejně jsme chtěli ještě jedno dítě, tak jsem ho nechala vyndat, přeléčili jsme antibiotiky a potom se menstruace zase srovnala. Nemáš zavedený tělísko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.4.21 20:26

Zajdi na gynekologii a řeš to tam. popis cizích cyklů neříká nic o tom tvém a případné změny ve 35 můžou mít poměrně dost jiných přícin než předčasná menopauza. A i ta bývá spojena s dalšími zdravotními problémy, kter potřebuješ řešit co nejdřív.

Kdy si naposledy byla na prevenci? protože jeslti nechodíš pravidelně, tak rakovnina děložního čípku fakt není vzácná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15265
27.4.21 20:30
@Anonymní píše:
Takový trochu intimnejsi dotaz. Jen potřebuji zjistit, jestli je to normální proces stárnutí vzhledem k věku a nebo to mám řešit. :lol: Jak jste na tom v tomto veku s menstruací? Pozorujete rozdíl oproti době před dejme tomu 10 lety? V síle krvácení a prodloužení cyklu o par dní?

Mě je skoro o 10let víc než tobě a můj cyklus šlape jak hodinky, stale stejně. V tvém případě bych šla k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 20:30

Já tedy ano.
PMS je o dost horší a i samotná menstruace je prostě jiná.
Dřív jsem měla třeba den špinění, než přišla samotná MS.
Teď nic nic a najednou šup. Několikrát se mi v poslední době stala nehoda jak nějaké patnáctce :zed:
I délka krvácení je kratší, řekla bych…

• Citovat
  • Upravit
18177
27.4.21 20:31

Jsem rok a kus po porodu a cyklus šlape jak hodinky. Poprvé v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.4.21 20:35

Po porodech mi MS zeslábla, ale to pozoruju už od doby po prvním porodu a to mi ještě nebylo 30. V délce cyklu žádná změna - bohužel. Vzhledem k tomu že mám cyklus 24 dní, bych to dost uvítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
27.4.21 20:42

Po porodech mi MS zesílila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.4.21 20:47

Ne, tedy ne bez priciny..me se zmenil cyklus po porodu..jestli vnimas vyrazne zmeny jen tak, tak res s doktorem, muze to byt cokoli, cysta, myom, predcasny prechod..cokoli..35 neni zadny vek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.4.21 21:20

Mám delší a slabší MS. Ale přičítám to porodům, ne věku. A ještě nejsem 35+. Tak třeba za pár let bude změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 21:25

Jé, vy jste panikarky. Asi jsem se blbě vyjádřila. Jde o to, že se mi menstruace zeslabila (z obvyklých 5 dnů jsou to 4 dny-2 nějaké slabší až střední krvácení a další 2 dny v podstatě jen špinění) a i celý cyklus se prodloužil. Z obvyklých 28-30 dnů to bylo několikrát i 36. Ovulace ale probíhá. Prášky neberu a tělísko nemám. Přijde mi, jak kdyby mi pozvolna ubyval estrogen. Nejsou to nijake dramatické změny, ale přesto je pozoruji. Jen jsem chtěla vědět, jestli to je normální a nebo mám zabehnout za doktorkou a nechat si udělat hormonální profil. Aby mě neposlala do háje, co jako ve svém věku ještě chci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.21 00:49

Ahoj :mavam:
Me je teda 33, ale pozoruji poslední rok zmenu v delkach cyklu. Do te doby na den presne po 28 dnech. Ted kratsi cykly mezi 24 - 27 dny. Vetsi bolesti, ale „cerstve“ krve malo, maximalne den, dva. Jinak celou dobu hneda (pardon za ten popis). Deti nemam, antikoncepci neberu. :nevim:
 H.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí