Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ne.. Změny nejsou ani po porodech. Teď bych si mohla dle cyklu řídit hodinky, až je to fakt strašný
Mám v 38 letech přesnější cyklus než s HA, kterou jsem brala cca od 16 do 22 let. Taky víc vnímám signály těla v tomto směru. Ale je fakt, že MS je většinou 3 - 4 dny a konec. Dříve to bylo fakt těch 5 - 7.
@Anonymní píše:
Jé, vy jste panikarky. Asi jsem se blbě vyjádřila. Jde o to, že se mi menstruace zeslabila (z obvyklých 5 dnů jsou to 4 dny-2 nějaké slabší až střední krvácení a další 2 dny v podstatě jen špinění) a i celý cyklus se prodloužil. Z obvyklých 28-30 dnů to bylo několikrát i 36. Ovulace ale probíhá. Prášky neberu a tělísko nemám. Přijde mi, jak kdyby mi pozvolna ubyval estrogen. Nejsou to nijake dramatické změny, ale přesto je pozoruji. Jen jsem chtěla vědět, jestli to je normální a nebo mám zabehnout za doktorkou a nechat si udělat hormonální profil. Aby mě neposlala do háje, co jako ve svém věku ještě chci.
Není to nomrální zajdi za doktorkou, zejména pokud kašleš na preventivní prohlídky.
A ne fakt to nemusí být hormony.
@Ou píše:
Není to nomrální zajdi za doktorkou, zejména pokud kašleš na preventivní prohlídky.
A ne fakt to nemusí být hormony.
Na preventivní prohlídce jsem byla před pár měsíci, vše v pořádku. Jen toto jsem tam neprobirala, není to stav, který trvá dlouho, a v té době mi to ještě naplno nedošlo. To až teď, když jsem si po druhé během pár měsíců dělala pro jistotu těhotenský test, protože MS nepřišla když měla.
Podle toho, co píšou ostatní, to zas v 35 tak neobvyklé neni a ke změnám cyklu dochází… ![]()
Ne, vlastně se mi trochu zkrátila, ale to bylo nejspíš kvůli dieta a následnému zhubnutí a celkově úpravou stravy.
@Anonymní píše: Více
můžu se zeptat, jak je to u tebe teď? u mě je to stejně a nenormální to určitě není. Jsem o nějaký ten rok starší, ale i doktork ami říkala, že sice ubývá estrogen, to ano, ale mnohem víc ubývá progesteron a ten toto dělá.