Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den přeji, chci se zeptat jen na takovou kravinu, zítra mám jít na měření hormonů, jenže jsem úplně pitomá a zapomněla jsem jestli jít k mojí doktorce do ordinace nebo jsou na to nějaké speciální „ordinace“? Samozřejmě ji budu volat jenže mi telefon nezvedá a já jsem z toho docela nervózní ![]()
No, to těžko říct…je to odběr krve a někteří lékaři to mají tak že udělají odběr v ordinaci a pak k nim jezdí nějaký svoz který jim to do laboratoře odveze a někteří lékaři posílají přímo na odběrové místo třeba do nemocnice…
Pokud máš v ruce žádanku, tak nejspíš do laboratoře. Bez žádanky ke gynekologovi.
Tak myslím, že se to nazývá Hormonální profil a ne měření hormonů. Je to vyšetření, které dělají na gynekologii nebo možná ještě endokrinologii. Speciální ordinace asi myslíš v Carech, tam to bývá většinou jedno z prvních a základních vyšetření (pokud ho OG nedělá a odesílá do Caru)
Třeba můj OG vůbec HPčko nedělá, mě udělali až v Caru, takže jt různé ![]()
@Janli píše: Více
Také to tak vidím, pokud jde o běžný odběr na hladiny hormonů a pokud je žádanka tak do odběrného místa laboratoře.
@Mandarinka104 píše: Více
Speciální ordinací myslela odběrový místa laboratoří. Většinou bývají v nemocnicích.
@Verca690 píše: Více
Mně to odebírali u gynekologa, ale dávali mi na výběr jestli tam nebo mi mají dát žádanku pro laboratoř.