Měření u doktorky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jjelena
30.7.10 23:50

78mamino, asi myslíš na 4obvodě, dr neznám, ale jméno jsem slyšela, jen si bohužel nevybavuju v jakých souvislostech. Pokud máš pochybnosti, tak zkus tu Seifertovou - je v Litevský v domě, co je Spirála

• Citovat
  • Upravit
2118
31.7.10 00:34

mereni u doktorky

Diky moc ja se u ni hned v pondeli stavim snad nas veme :nevim: Brou noc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
31.7.10 07:39

Pro staršího jsem měla do 18 měsíců jinou lékařku. Ta si nás zvala na kontrolu co 14 dní, vážila, měřila, měřila i obvod hlavy a ještě měla čas na vykecávání :twisted: . Ale to jen proto, že jsme bydleli na maloměstě, měla dohromady asi 10 mimin plus nějaké preventivní prohlídky podle věku.
No, asi někde ty peníze od pojišťovny musela vzít, musela naplnit limity.

Potom jsme se přestěhovali. Chodím s dětmi k lékařce, kterou znám celý život, kromě obvodu je to uznávaná dětská kardioložka.
Už si to přesně nepamatuju, ze začátku jsme chodili tak jednu za týden - k vůli kapání Kanavitu, to vždy převážila, přeměřila délku a obvod hlavičky měřila jen na oficiálních prohlídkách.Kromě toho samozdřejmě poslechla srdíčko, udělala nějaké motorické testy - podle věku..

Diskuzi jsem četla jen zběžně, ale myslím, že přeháníš, že chceš k vůli tomuto lékařku měnit. Nebo hlášky typu: „najít dobrého doktora je dnes zázrak“..Oni totiž mají doporučené postupy a směrnice, nejsou úplně striktní.
Já bych naši lékařku neměnila jen proto, že při každé prohlídce nezměřila obvod hlavy, i když naše původní to dělala pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.7.10 13:49

Tak malého nám vážili, měřili délku a hlavičku při prohlídkách, které jsou v průkazce.

Mimo tyto prohlídky, když přijdeme s nějakou nemocí, tak prohlídne, ale neváží ani neměří :nevim: To jen zpočátku v šestinedělí jsme z vlastní iniciativy jezdili co týden na převážení, abychom měli jistotu, zda malý přibírá, měl s tím problémy a doma jsme váhu neměli.

Doktorku bych zatím neměnila. Pokud si přeješ, aby hlavičku změřila, zkusilas jí o to požádat? Každý doktor má zavedené praktiky jinak. Náš doktor ani při ofiko prohlídkách nedělá na dětech žádné motorické testy. Nikdy nezkoušel, jestli už malý pase, jestli se dobře přetáží na bříško, jestli leze. Akorát u roční prohlídky se mě zeptal, jestli už má snahu si stoupat a to je vše :nevim: Nejspíš spoléhá na maminky, že kdyby se jim něco nezdálo, tak se zeptají.

Ale nemyslím si, že by to byl špatný doktor, ve všech věcech, co jsem potřebovala, tak poradil. Vysvětlil hodně podrobně zavádění příkrmů, necpe mi do dítěte zbytečně všechny možné prášky, kolikrát se mi stalo, že malého nechal úplně bez medikace a jeho tělíčko si oním problémem poradilo samo..

Ale rozhodnutí je na tobě.

• Citovat
  • Upravit
2118
31.7.10 21:43

mereni u doktorky

Vis ale kdybych na 3m kontrole nepozadala o zmereni delky tak by nas ani nezmerila. Take jsem psala dotaz panu doktorovi ,ktery odpovida na otazky maminkam [pro zeny poradna deti] ohledne male hlavicky a ten mi napsal ze by nas mela uz od prvni navstevy merit :zed: nebot ji mela bud spatne zmerenou v porodnici a roste ted normalne a nebo a to se ted prave nedozvim kvuli tomu nemereni ma mikrocefalii. ja o te hl take nic nevedela v porodnici nam nic nerekli jen napsali 31cm oh no a podle grafu na int
jsem se teprve pred tydnem zacala pidit jak jsme na tom :think:Jinak nemam vubec nic proti doktorum kteri se snazi co nejvic porozumet malym pacientum a jejich nekdy bezradnym maminam :-P jen ne vsichni to ale dokazou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
26.8.15 20:19

Ahoj holky,

obnovuji diskusi. Mala ma 7,5 mesice a jeste ani jednou ji dr. nemerila obvod hlavicky. Vzdy jen vahu a vysku. Ja jsem vubec nevedela, ze by se mela merit i hlavicka… vim, jsem asi blba, ale me to vubec nedoslo :zed:
Podle cepicek a satecku je jasne, ze ji hlavicka roste. Spis me zajima, jestli dr. zanedbala svou „povinnost“, nebo to proste nektere dr. nedelaji a spolehaji na sve „oko“ a zkusenost. Me ted trapi, jestli se neco nezanedbalo a zda muzu toto mereni vyzadovat?

Diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
26.8.15 20:24

@spirunka nám měří vždy, myslím že vyžádat si to můžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
26.8.15 20:36

Ahoj. Ano, u nás automaticky merila. Je na to myslím i kolonka ve zdravotním průkazu. A merila vždy i fontanelu. To mi přijde ještě důležitější. Cca do roka a půl.

Příspěvek upraven 26.08.15 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
26.8.15 20:38

Fontanelu vzdy prohledne a rekne ze je 2×2 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.8.15 20:40

@spirunka
a co ma mala v prukazce? je tam na to kolonka, to je to prazdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
26.8.15 20:42

Ano, to sedí. Změnu fontanely měla malá až v roce 0,5×0,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
26.8.15 20:46

@Ya-ya to jsem merila dle tabulky, ma 41 cm, jenze mala je mensi na svuj vek celkove. Jasny, ted si ji zmerim, ale spis me stve, ze to nesledovala od zacatku :think: A asi ma presnejsi nastroj nez ja ten krejcovsky metr 8) Navic me stve, ze jsem si to neuvedomila… @Ali-Ali v prukazce to ma nevyplnene, jen vysku, vahu, fontanelu,…proste jsem mimon, ze jsem si toho nevsimla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
26.8.15 20:52

Tak naše měří normálně krejčovským metrem… doma jsem si měřila taky, odpovídalo to hodnotám v průkazce. Měřit by ale měla, je to přece jen hodnota v průkazce a není tam jen pro srandu králíkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.8.15 20:55

@spirunka naše dr. teda přeměřuje hlavičku na každé preventivce, ale měří to normálním krejčovským metrem, takže na to nemá nic speciálního, co bys doma neměla ty. No ale co vám teda psala do té průkazky? Vždyť jsou tam na to kolonky, to vám nechává prázdné?
Jinak vyžadovat měření určitě můžeš, prostě jí řekni, že chceš změřit hlavu, to by snad neměl být takový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
26.8.15 21:01

@Hoa Mai jj prazdne, ja posledni dobou zjistuji, ze jsme si asi vybrali spatne doktorku… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty