Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
před chvílí hlásili v rádiu mimořádnou zprávu, že dnes nemocnice v Praze přijala člověka s podezřením, že je nakažený. Poslední dobou je to tu samá nemoc, přiznám se, že z toho mam docela strach:(, jak jste na tom vy? Stejně nebo to neřešíte? Doufám, že se to u toho pacienta nepotvrdí…
Stejně jako SARS, slintavka a kulhavka, BSE, prasečí, ptačí a nevím jaká chřipka… neřeším, příští rok příjde zase něco jinýho
Bojíš se nemoci, které od jejího prvního výskytu v roce 2012 zemřelo několikanásobně méně lidí než u nás ročně zemře na chřipku a její komplikace? Až se podaří vytvořit vakcínu/lék, proběhne podobné šílenství jako s tamiflu? Ne nadarmo je nejlepší obchod ten se strachem.
No, tak tohle me nechava chladnou…zase si chteji vsichni vydelat na obavach lidi…
Pokud uz se bat nejake nemoci-a stejne se to nejak moc neovlivni, tak nema smysl resit-tak uz napr.rakoviny.Uz vysoce casta nemoc, unrtnost mnohonasobne vyssi nez tebou jmenovana MERS (a vyse vyjmenovane obdoby jako SARS, ptaci a dalsi zvireci chripky etc.).
Proste nehysterci.
Nebojím se. Není statisticky pravděpodobnější, že tě zítra ráno cestou do práce srazí auto, než to, že chytíš MERS? ![]()
To bude zase v následujících dnech mediální masáž, doufám, že už má Nova speciál MERS v ČR
![]()
@radkka píše:
Nebojím se. Není statisticky pravděpodobnější, že tě zítra ráno cestou do práce srazí auto, než to, že chytíš MERS?To bude zase v následujících dnech mediální masáž, doufám, že už má Nova speciál MERS v ČR
![]()
Pracuju v korejské firmě a každý týden k nám přiletí cca 10-15 korejců, kteří na konci týdne zase odletí zpátky do Korey, takže kdybych to měla brát vážně, tak bych musela do práce chodit v roušce a nebo radši nechodit vůbec ![]()
@lucenka píše:
Bojíš se nemoci, které od jejího prvního výskytu v roce 2012 zemřelo několikanásobně méně lidí než u nás ročně zemře na chřipku a její komplikace? Až se podaří vytvořit vakcínu/lék, proběhne podobné šílenství jako s tamiflu? Ne nadarmo je nejlepší obchod ten se strachem.
Naprostý souhlas. ![]()
@radkka píše:
Nebojím se. Není statisticky pravděpodobnější, že tě zítra ráno cestou do práce srazí auto, než to, že chytíš MERS?To bude zase v následujících dnech mediální masáž, doufám, že už má Nova speciál MERS v ČR
![]()
@medunka23 píše:![]()
já mám dojem že už jsem odpoledne něco zaslechla, si počkej na neděli na Střepiny, tam ztoho určitě vytěží co se dá
![]()
Já už televizi radši ani nezapínám, vždy získám dojem, že přichází konec světa
![]()
je třeba vyzkoušet novou vakcínu.. Jednou se vypustí ebola, šup najednou je očkování.. Vypustí se nová chřipka, aby se mohla vyvinout nová vakcína.. a tak dále a tak dále ![]()
@donaga píše:
@ShadowHunter Ono už existuje očkování proti ebole?
prej jo, ale testováno bylo jen na opicích. Akorát nikdo nechce dát peníze na klinické testování, tak vypustili ebolu a vyzkoušeli
Vyrobena byla v Kanadě