MERS v Česku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
16.6.15 16:14

MERS v Česku

Ahojky,
před chvílí hlásili v rádiu mimořádnou zprávu, že dnes nemocnice v Praze přijala člověka s podezřením, že je nakažený. Poslední dobou je to tu samá nemoc, přiznám se, že z toho mam docela strach:(, jak jste na tom vy? Stejně nebo to neřešíte? Doufám, že se to u toho pacienta nepotvrdí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
16.6.15 16:45

Stejně jako SARS, slintavka a kulhavka, BSE, prasečí, ptačí a nevím jaká chřipka… neřeším, příští rok příjde zase něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.6.15 16:47

Bojíš se nemoci, které od jejího prvního výskytu v roce 2012 zemřelo několikanásobně méně lidí než u nás ročně zemře na chřipku a její komplikace? Až se podaří vytvořit vakcínu/lék, proběhne podobné šílenství jako s tamiflu? Ne nadarmo je nejlepší obchod ten se strachem.

• Citovat
  • Upravit
7527
16.6.15 17:15

@geilens @lucenka obě jste to naprosto vystihly :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
16.6.15 17:29

No, tak tohle me nechava chladnou…zase si chteji vsichni vydelat na obavach lidi…

Pokud uz se bat nejake nemoci-a stejne se to nejak moc neovlivni, tak nema smysl resit-tak uz napr.rakoviny.Uz vysoce casta nemoc, unrtnost mnohonasobne vyssi nez tebou jmenovana MERS (a vyse vyjmenovane obdoby jako SARS, ptaci a dalsi zvireci chripky etc.).

Proste nehysterci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.6.15 18:23

Nebojím se. Není statisticky pravděpodobnější, že tě zítra ráno cestou do práce srazí auto, než to, že chytíš MERS? :think:

To bude zase v následujících dnech mediální masáž, doufám, že už má Nova speciál MERS v ČR 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
16.6.15 18:25
@radkka píše:
Nebojím se. Není statisticky pravděpodobnější, že tě zítra ráno cestou do práce srazí auto, než to, že chytíš MERS? :think:To bude zase v následujících dnech mediální masáž, doufám, že už má Nova speciál MERS v ČR 8o :roll:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
16.6.15 19:09

Pracuju v korejské firmě a každý týden k nám přiletí cca 10-15 korejců, kteří na konci týdne zase odletí zpátky do Korey, takže kdybych to měla brát vážně, tak bych musela do práce chodit v roušce a nebo radši nechodit vůbec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
16.6.15 19:15
@lucenka píše:
Bojíš se nemoci, které od jejího prvního výskytu v roce 2012 zemřelo několikanásobně méně lidí než u nás ročně zemře na chřipku a její komplikace? Až se podaří vytvořit vakcínu/lék, proběhne podobné šílenství jako s tamiflu? Ne nadarmo je nejlepší obchod ten se strachem.

Naprostý souhlas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.6.15 19:37
@radkka píše:
Nebojím se. Není statisticky pravděpodobnější, že tě zítra ráno cestou do práce srazí auto, než to, že chytíš MERS? :think:To bude zase v následujících dnech mediální masáž, doufám, že už má Nova speciál MERS v ČR 8o :roll:
:mrgreen: :mrgreen: já mám dojem že už jsem odpoledne něco zaslechla, si počkej na neděli na Střepiny, tam ztoho určitě vytěží co se dá :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.6.15 19:40
@medunka23 píše: :mrgreen: :mrgreen: já mám dojem že už jsem odpoledne něco zaslechla, si počkej na neděli na Střepiny, tam ztoho určitě vytěží co se dá :mrgreen: :mrgreen:

Já už televizi radši ani nezapínám, vždy získám dojem, že přichází konec světa 8o :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
16.6.15 19:43

:think: je třeba vyzkoušet novou vakcínu.. Jednou se vypustí ebola, šup najednou je očkování.. Vypustí se nová chřipka, aby se mohla vyvinout nová vakcína.. a tak dále a tak dále :-D

• Citovat
  • Upravit
ShadowHunter
16.6.15 19:51
@donaga píše:
@ShadowHunter Ono už existuje očkování proti ebole?

prej jo, ale testováno bylo jen na opicích. Akorát nikdo nechce dát peníze na klinické testování, tak vypustili ebolu a vyzkoušeli :) Vyrobena byla v Kanadě

• Citovat
  • Upravit
58
16.6.15 22:07

Hmmm…asi na tom něco bude holky…nebudu se plašit zbytečně:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat