Metoda pevného objetí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
41
26.10.05 11:47

Metoda pevného objetí

Ahojky,
prosím o radu všechny maminky, které mají s metodou pevného objetí zkušenost. Po třetím přečtení knížky Když dítě nechce spát a už dvouměsíčním nevyspání jsem se rozhodla, že ji vyzkouším. Přijde mi méně „drastická“ , než nechat dítě vyřvat jen tak (to u nás mimochodem stejně nezabralo, ale asi jsem spíš vyměkla..) Ale narazila jsem na takový malinkatý problém. Prekopová uvádí, že až se dítě v náručí uklidní, má dostat „za odměnu“ láhev s pitím. No a to je ono. Náš Kuba totiž pití z flašky zásadně odmítá. Když jsem mu ji zkusila dát v noci místo prsa, začal řvát ještě víc. Tak nevím. Přece mu nebudu rvát v noci lžičku?!
Díky Luzilka a Kubík (8,5 m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1089
26.10.05 12:33

Ahoj Luzilko,
určitě to vyzkoušej, my jsme synovi na závěr vůbec nic nedávali, popravdě byl tak vyčerpaný, že hned usnul…můžu říct, že je to jediná metoda, která má dlouhodobý účinek a o které jsem přesvědčená, že „funguje“. To přesvědčení je velmi důležité, kdybyste začali a v půlce to nevydrželi a povolili, bude to jen horší, …ale to sis určitě přečetla..

Praktikuju ji i teď, když už vidím, že při vztekání to moc nezvládá…

Tak hodně úspěchů

Theo, Kryštof 25m ,Julie 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
2.11.05 21:05

Lužilko, tak už jsi to vyzkoušela? A jak to funguje? Mně ta metoda taky zaujala. Měla jsem v úmyslu ji použít, abych Agátu odnaučila časté noční buzení (už se budila jen na jedno kojení ve 4 v noci, což šlo a pak se najednou asi před měsícem začala budit 3-5×). Taky skoro nepije (ani nejí) nic než MM (nějak o to nestojí) a když jsem jí v noci zkoušela podstrčit hrnek, tak z toho byl řev na půl hodiny. Dudlík taky nikdy nechtěla, takže možnosti, jak ji uspat jsou značně omezené.
No ale teď se začala budit jen 2×, tak ještě vyčkávám, jestli to bude mít sestupnou tendenci :D Každopádně by mě zajímaly zkušenosti ostatních s touhle metodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
2.11.05 21:20

Jen malé upozornění: metoda není vhodná pro děti,které měly potíže u porodu - hlavně dýchací. Mohlo by je to traumatizovat. TAkže opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.11.05 21:23

Ahoj,
můžete prosím některá zhruba popsat tu metodu? My momentálně s Haničkou taky bojujeme s nočním spánkem - stále ji kojím a tak si zvykla budit se každé 2 hodiny a přitulit se ke mě. Jsem si docela jistá že nepije, jen si tak asi na mě zvykla :D Už se to ale nedalo vydržet a tak zkoušíme noční vyřvávání, zatím teda dost neúspěšně, protože je mi líto sousedů :-) Takže pokud by jste měly nějaký zaručený recept na konečně klidnou noc tak sem s ní… :P
Dobrou noc
Hanka a Hanička 9 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
2.11.05 21:43

Ahoj maminky.

Asi to bude vypadat, že si přihřívám kašičku, ale nedávno jsem tu o metodě pevného objetí psala deníček. Najdete ho tady- www.emimino.cz/modules.php?…

Teď objímáme asi 2 měsíce a vidím znatelné pokroky!!! Ty velké záchvaty vzteku, které míval můj syn předtím už se konají minimálně. A doufám, že to tak zůstane. Velkými záchvaty vzteku myslím ty, kdy se vztekal 1-1,5 hod. v kuse i déle a v první části jen fialověl, jak nemohl popadnout vzteky dech a pak už se vztekal směrem ven- kopal, křičel, snažil se mně i sobě ubližovat, tloukl hlavou o zeď, válel se po zemi… byli jsme z toho vyčerpaní oba…

Doufám, že vám případné přečtení deníčku pomůže.

U nás to rozhodně zafungovalo!!! O tom, jak se metoda provádí vám nejlépe a nejfundovaněji poví nějaký odborník. V Praze se můžete obrátit na centrum PAPRSEK. Případné jiné kontakty v jiných městech se mohu pokusit sehnat.

Přeji pevné nervy!!

CIBULKA+ ŠIMONEK 15m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
2.11.05 22:13

Cibulko, díky za odkaz - to studio Paprsek je to ve Vitkově ul. vedle Áčka? Nemají nějaké internetové stránky?

Hanko, koukám že máme stejné zkušenosti. Zjišťuju, že to je v tomhle věku u kojených dětí docela časté. Jen nevím, jestli to zase samo přejde, nebo se z toho stane zlozvyk, který se o to hůř odnaučuje o co déle se tomu nechá volný průběh. Vyřvávání se mi příčí, takže to u nás nehrozí. Tohle je teda svým způsobem taky vyřvávání, ale když u toho to dítě chováš a objímáš, tak to pro něj asi nebude tak frustrující, jako když ho člověk nechá samotné a chodí ho kontrolovat a znovu a znovu opouští. Na to prostě nejsem. :wink:
Jsem zvědavá, jestli se tu ozve někdo, kdo tenhle problém řešil metodou dr. Prekopové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
2.11.05 22:18

Ahoj,

tuto metodu jsem pouzila taky na zruseni nocniho buzeni (v 15m se Iva zacala budit co 2h), behem 2 noci zacala spat celou noc a vydrzelo ji to doted. A zadnou flasku s pitim nedostavala - to by byl rev :) - a za odmenu ji kojit mi prisla blbost, kdyz jsem ji chtela v noci odstavit.

Pavlina a Iva (27m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
2.11.05 22:30

Pavlíno, no přesně :D A s tou lahví za odměnu by to u nás taky nešlo. Jen si říkám, že po dlouhým řevu bude to mimi asi fakt vyprahlý. No, ale to asi nijak vyřešit nejde. :roll: Třeba ten řev nemusí být ani tak dlouhý (zbožné přání :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
3.11.05 09:06

Jo, to jsem zapomnela napsat - Iva nastesti moc nervala, ale trvalo ji dlouho, nez se uklidnila (cca 2h), jen tak pofnukavala, nastesti.

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
3.11.05 10:34

Ahoj.

LOLA_B- Paprsek jsem našla tady- www.sweb.cz/dcpaprsek/

Co se týče nočního buzení, mám taky bohaté zkušenosti. Do jednoho roku jsem to brala tak, že je dítě proto kojenec, aby mělo neomezený přístup k MM. Po roce jsem se pomalu začala snažit noční kojení omezovat. Velmi zvolna. Vlastně si to omezoval pomalu syn sám a tak jsme se dostali „jen“ asi na 4× za noc. Asi před tuším, že 6 týdny jsem to už chtěla omezit hodně a tak jsem mu prostě domluvila. Prostě jsem mu řekla, že mlíčko v noci nebude. Kupodivu hned první noc se probudil jen 1×. To pár dní trvalo, ale pak onemocněl a znovu se dožadoval kojení častěji. Jak asi víte, v situacích jako je nemoc se čtyřicítkama nebo příchod sourozence atd., dochází k regresi ve vývoji a dítě se vývojově vrátí o něco dozadu. Takže to jsem noční buzení neřešila, abych ho nestresovala ještě více. Je ale nemocný dodnes… Ale jak se po dnešní noci zdá, vrací se k jednomu kojení.

Probírala jsem to s jednou psycholožkou a ta mi radila, že v 15m je už dítě možné vystavovat menším frustracím a shodly jsme se na tom, že nejlepší cesta je dítěti prso sice nedat, ale poku pláče, tak být s ním, hladit ho , držet za ruku, zpívat a zároveň si trvat na tom, že nedostane kojo. Nechávat dítě vyplakat o samotě ale vhodné není. Já sama v noci taky mívám žízeň, takže zkusím nabídnout vodu nebo neslazený čaj a pokud má dítě opravdu žízeň, tak se napije.

Metodu pevného objetí jsem nyní používala hlavně na vztekání, ale dříve i na usínání, protože syn nebyl schopen ve dne sám usínat. Ale to bylo asi v 7m a bylo to ještě předtím, než jsem se ohledně této metody obrátila na odborníky. Naštěstí jsem i tehdy postupovala správně, ale teď už opravdu doporučuji se o tom nejdříve s někým, kdo se tím zabývá, poradit.
Pevné nervy přeje

CIBULKA+ ŠIMONEK 15m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
3.11.05 11:43

Cibulko, dík za kontakt. A taky za informace. Já to s tím nočním buzením zatím taky nechávám být s vědomím, že je to jen taková fáze. Zatím se mi tenhle přístup vždycky vyplatil. Taky teď sleduju, že to má sestupnou tendenci - pár dní se teď už budila jen 2×, což je v pohodě. Ale radši sbírám informace dřív, abych byla připravená na nejhorši :D :D :D
Vyřvávání mi přijde děsný. To bych prostě nemohla svýmu dítěti udělat. Snad se tím nikoho nedotknu :oops:
Ten deníček byl moc zajímavej. Když budeš mít někdy chuť sepsat další zkušenosti, moc ráda si to přečtu.
Jo mmch, v reakcích na deníček jsem se dočetla, že jsi absolvovala nějakej „alternativní seminář“ - je na to na internetu nějakej odkaz? Něco z toho znělo docela zajímavě (něco je teda extrém, ale to tak asi u těchle věcí bývá vždycky :wink: )
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.11.05 12:08

Tahle metoda mi nefunguje. Ale když někomu funguje, tak proč ta Prekopová neradí po uklidnění potom dát prso??? Proč by muselo kojený dítě dostat lahev, to teda nechápu. Petru

• Citovat
  • Upravit
945
3.11.05 12:30

Pokud to člověk používá jako způsob jak zrušit časté noční kojení, tak dát na závěr prso je asi blbost, ne? :D A na to vztekání bych řekla, že se to používá až u větších dětí, který často už kojený nebývaj. Tak asi proto radí tu láhev, ale nastudovaný to nemám :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
3.1.06 12:20

Ahojky, chcela by som sa spytat, ktore vydavatelstvo vydalo spominanu knizku-Kdyz dite nechce spat? Myslela, som ze portal, ale na ich stranke som to nikde nanasla. Mozno len zle hladam :oops: . Metoda pevneho objatia nam cez den funguje skvele, ale v noci som to skusala, ale plakal tak, ze sa zacal dusit, tak som to zabalila. No asi som nezvolila vhodnu dobu, bol prechladnuty. :(
Len sa to uz nedalo vydrzat, on chcel spat celu noc s prsom v puse, nevedel spat ani so mnou, ani v postielke.
Ale badam pokroky, vcera zaspal tak, ze ho ocko ulozil do postielky uplne bdeleho, on si lahol a zaspal, to iste v noci. Pri mne sa vrtel a plakal, ze chce prso, ale ked som ho odniesla do postielky, tak sa hned skludnil a zaspal sam. Ani by som neverila, ze sa nam toto niekedy stane :D .
U nas je ten problem, ze maly je v noci asi fakt hladny, on toho moc cez den nezje. Pretoze ked sa zobudi po kojeni, tak sa necha v klude uspat, tym, ze ho dam na bok a hladkam po chrbatiku. Ked ma vsak svoju papaciu hodinu, tak nefunguje nic. Z pohariku ani flasky sa v noci tiez nenapije. :-(
Uvitam aj akekolvek skusenosti s touto metodou. :-)
Cibulka tvoje dennicky mam precitane a ulozene. :-)
Skus sa prosim ta spytat, ci neexistuje nejaka odnoz Prokopovej aj na slovensku, priznam sa, ze som zatial nehladala, ale idem sa do toho pustit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí