Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, je nejaky denicek dubnovych miminek ? Diky
Je denníček Jarňulky 2005-aktuální díl-Výlet na Vysočinu, jinak je ještě denníček Květňátka 2005 tam by se určitě dalo taky přidat.
Ahojky:O)
Jsem z deníčku Květňátka 2005 (ale Sára je narozená 26. dubna a dubňátek máme spoustu:O) a budeme moc rádi, když se k nám Ty i Tvoje mimi přidáte! V neděli zrovínka jedeme na Říp - kdyby se Ti chtělo se s námi rovnou seznámit osobně
Určitě mrkni k nám do deníčku, nejsme uzavřená společnost = stále přijímáme mezi sebe nové maminky s miminky ![]()
Papa, těším se na Tebe a mimíska, Jaa
Jé tak to se zkusím připojit i já. Míša se narodil 28.4.. Jen tak pro zajímavost, jestli budete mít některá čas s dubňátkem, pošlete mi jak vypadá váš jídelníček, kolik měříte a vážíte a co už ty vaše miminka všechno umí. Mooc díky věrka
Ahoj holky,
ráda bych se taky, pokud možno, přidala do deníčku Květňátek 2005, dcerka je 21. května, nevím, ale, jak to udělat?? ![]()
Díky moc
Petra+Simča
Ahoj Petro, přidáš se jednoduše - otevřeš si náš deníček - teď je aktuální Květňátka 2005 - Co dělat když… díl 1. , no a napíšeš nám o Vás něco…
A když budeš rychlá, stane se Simča 50.květňátkem. ![]()
Hanka a Matýsek z Květňátek 2005
Tak dubnatka se schazi.Ted nemam moc casu, ale aspon kratce. Muj chlapecek je z 21.4.,zatim porad kojim, asi dnes zkusim poprve mrkvicku. Ted se naucil otacek na brisko,zpatky mu to nejde, to musim nastoupit ja. Jinak co umi-moc toho zatim neni-otaci se za vsim, prendava si hracky, hazi dudlikem z postylky a snazi se o nejake slabiky. Krasne se smeje.Co vas jidelnicek ?
Zatim ahoj
No jsme na tom jako vy, otáčí se na bříško na obě strany, ale zpátky né, to začne ryčet a chce obrátit. Já nekojím a tak už jsme déle na příkrmech, je to jedlík, tak sní vše co mu předložím. Dětská mi řekla ať mu od 5.měsíce dávám i bílý jogurt a tak ho taky baští, ale má reflux a tak v něm jogurt moc nevydrží, to je lepší banán nebo strouhané jablíčko či hruška. Míša je pěkné čertovo kvítko. V noci sice nebaští, ale každou chvíli se probudí a začne kňourat, tak vstanu, dám dudlíček, pohladím ho a spíme dál. A takhle celou noc, třeba i 10×. No je to záběr, ale určitě menší než krmení v noci.
věrka
My jsme u květňátek asi měsíc a vzali nás mezi své. Takže holky díky. Zkuste to taky. ![]()
Ahoj dubňátka, to jste mi káply do noty!!
Kubík se narodil 29.4.2005, takže bude brzy půlroční! Hrozně to letí a já zjišťuju, že jsem do něj čím dál tím víc zamilovaná
Zatím se umíme přetočit na bříško na levou stranu, tu druhou jsme zatím neobjevili. Vzhledem k tomu, že je Kuba velký jedlík, tak přikrmujeme už skoro měsíc. Výhodou je to, že papá téměř vše a ještě ho to hodně baví. Zatím dáváme polední příkrmy masozeleninové a večer kašičku. A teď už se chystáme na ovocné příkrmy na dopoledne. Taky se už asi 2 měsíce v noci hodně budíme a nakonec jsem zjistila, že to bylo asi hladem, už týden po večerním kojení dokrmuju nutrilonem a v noci taky a spaní se nám ohromně zlepšilo. Sice jsem původně chtěla kojit co nejdéle, ale Kubík je prostě žrout
No a ještě k tomu co umíme, jak přes den necháváte děti? My si hrajeme většinou na dece, kde se různě točí, hraje si pod hrazdičkou apod. Někdy nechávám Kubu v lehátku, aby hned třeba nevyhodil oběd. No a teď do mě hučí tchýně a prababička, že ho mám dávat přes den do postýlky??? Že se prý začne přitahovat na žbrdlinky a bude si sedat
. Přijde mi to teda ujetý, ale ráda bych znala i jiný názor. Zatím mi přijde, že si v postýlce bez mantinelů jen ubližuje
Věčně má přilehlou ruku nebo nožičku zkroucenou za žbrdlinou.....Docela mě to překvapilo a přijdu si jako neschopná matka??? Nejsem zastáncem nějakého násilného vývoje. Tak prosím napiště, jak to máte vy…Mějte se krásně. Peťula
Ahoj, taky se připojujeme k dubňátkům, Martínek je narozený 8.4.2005. A co už umíme? Jelikož je to velký buřtík, tak hlavně nám jde papání. Martínek měl v 6měs. 9,5 kg( PV 3,70kg). Od 5,5měs je přikrmován, zeleninka mu nečiní problém, zbaští vše, co mu předložím, mrkvičku, brambory, brokolici, pórek, květák, ovoce mu dávám jako odpolední svačinku a večer trochu kaše, jinak je pořád kojený. S přétáčením je lenoch, otočí se jen když se mu moc chce, možná že bude nekdo z vás namítat, ale od 6měs. sám sedí, bez opory a je hrozně spokojený, je velké hop:,–(lo, jakmile je na klíně, skáče a skáče a už ani nebaletí na nožkách. K tomu spaní do 4měs. spal v noci i 8hodin v kuse, pak se to nějak zvrtlo a budil se co 2 hodky, teď doufám, že už se to zase vrací k normálu a vydrží 7 hod. spinkat. Budu ráda když mi dáte vědět, jestli mám jen já takového cválíka, nebo je vás víc. První syn měl tuto váhu až v roce a to byl také do 1/2roku plně kojen.
Míša
Náš Kuba je taky buclík, jelikož se narodil o měsíc dřív, tak měl jen 2,5 kg a v 6 měsících má necelých 8 kg. Vypadá to, že svůj „handicap“ dohnal
Tím, že je tak baculatý, tak si zatím nestrčí nožičku do pusinky, ale tak legračně si chytá nohy za kotníky, do pusinky mu toho ještě dost chybí
My máme přetáčení moc rádi, sezení nás baví jen na klíně, samotnému se to moc nevede a asi mu to není ani moc příjemné - zatím. Takže si myslím, že je zbytečné ho do něčeho nutit a naopak, pokud je Martínek v sedě spokojený, tak je to super a zase se mu nechce do přetáčení…S apetitem to máme naštěstí stejné - sníme vše, co nám je předloženo, jinak kojíme. Petra
Pocujte diskutovatelky.Uz niekolkokrat tu bolo povedane-nezakladajte uz zalozene a sup k nam do kvetnatok.
![]()
tam sa dozviete veci…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
toto je nas najnovsi dennicek, zorientujete sa rychlo, netreba sa bat.a ako tu uz pisali moje kolegyne kamratky spoludennickarky, je nas 49, takze kto bude 50ty???
a co ten Rip??? pridate sa niektora??je to tuto nedelu.
Holky, tak nesoukromničte a šup do Květňátek 2005
Tam se dozvíte o jídelníčku i o všem jiném tolik informací, že nebudete vědět, kde vám hlava stojí
Těšíme se na vás.
Pa Jaa