mimi 5 tydnu vse vyblinkal proudem

59
25.10.05 10:34

mimi 5 tydnu vse vyblinkal proudem

ahoj,

moje 5ti tydenni miminko prave vyblinkalo vse, co vypilo z prsa. ale silenym proudem a snad uplne vsechno. mam strach, prosim odpovezte, kdo jste to uz zazil. jinak nebrecel, vypadal spis spokojene. obcas trochu blinka, ale to protoze on rad pije a casto se prepije. dekuju sona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
25.10.05 10:43

Ahoj Soňo,

vůbec se neděs. Občas se to stává.
Několik možných příčin: Příliš hltal spolykal hodně vzduchu, takže říhnutí se změnilo ve vrh obloukem. Nezměnila jsi prudčeji než obvykle polohu? Taky nedoporučuju přebalovat brzy po pití… první možnost je nejpravděpodobnější. Pokud by měl tento problém, nechej ho brkat i mezi kojením a ukládej do mírně nakloněné polohy - třeba dej polštář pod matraci v postýlce nebo košíku.
Horší situace by nastala při velmi častém opakování - některé děti mají reflux - musí mít zahuštěné MM nebo umělou výživu, nebo pokud by blinkal často natrávené mlíčko.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
25.10.05 10:47

Ahoj Soni,

myslím si, že by to mohlo být z přebumbání, ale raději ho sleduj a kdyby se to stalo víckrát, tak raději běžte k doktorce. Nám se to stávalo taky, taky jsem myslela na nejhorší, to je mateřský instinkt. Je vidět,že jsi dobrá matka!!! :) A Štěpánek se naštěstí jen přepil a pak je možný, že jsme zvolili špatnou polohu, jakože měl skrčený bříško a bylo to venku. :wink:
Pokud je jinak v pohodě, je spokojený, nepláče a usmívá se, tak by mělo být všechno v pohodě.

Drž se,papa

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
25.10.05 11:10

dekuju moc holky, to mi spadl kamen ze srdce. no, kazdopadne ho budu sledovat, ale myslim, ze to bylo, ze dlouho nejedl (dlouho spal), a potom se vrhl na psro a vypil toho moc, a i kdyz byl v poloze polosed, tak to vyjelo. chyba byla v tom, ze si jeste neodrihnul, mela jsem ho drzet dyl. jenze s dvema detma to nekdy nejde ! dekuju sona :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
25.10.05 13:49

jeste jednou prosim poradte co to je ? stalo se nam to jeste dvakrat, a potreti vyblinkal taky stary mliko (tvarohovy), nebreci, jen to proste vyblinka a je to. co to je ? i kdyz jednou zacal brecet, ale ne nijak hrozne. co mam delat ? bude mit asi hlad, kdyz vzdy vse vyblinka…poradte prosim sona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
25.10.05 14:04

sonousek - řid se instinktem. sleduj fontanelu a počurané plenky - neboli příznaky dehydratace. pokud se ti to nezdá normální, neváhej a jed k doktorovi. S 5 týdenním zvracejícím kojencem tě nikdo nevyhodí. může mít gastroenteritidu, což je jen obyčejné podráždění žaludku, ale dehydratace může být pro takové čírče vážný problém.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
25.10.05 14:07

a ještě - hlad mít nemusí. ty taky nemáš hlad, když zvracíš…

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
25.10.05 14:14

Ahoj Sono,
určitě jsi pěkně vystrašená, taky jsem to zažila. Neboj bude to v pořádku, ale lákaře raději navštiv, doporučuje se to v případech, že 3× po sobě blinká obloukem, což jak chápu je váš případ. Jde hlavně o tu dehydrataci, jak už bylo zmíněno… Přeji ať už prďolínek neblinká a nestraší maminku a ať jste vpořádku! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
25.10.05 14:14

dekuju eldo ! budu to sledovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
25.10.05 14:15

diky iriss, no asi se tam budeme must zastavit ach jo. mam z toho strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.10.05 14:47

blinkání

Nijak tě neuklidním, jen ti napíšu, že můj malý to má do teď. Nějaký čas byl na mateřském mlíčku, které jsem zahušťovala nutritonem. Měl po tom, ale šílený průjem. Nakonec jsme skončily na Nutrilonu forte,který taky zahušťuji. Je to prostě reflux. Malý ho má i potvrzený sonem, vrací se mu obsah žaludku 10× za muinutu, což je dost. Vydrž, je to o nervy, vím jaký máš strach o odvodnění a pod. Dá se to přežít. Nejhorší bylo když v 5 měsících dostal střevní chřipku a musela jsem ho zavodňovat, což se hezky řekne, ale hůř uskuteční. Čaj v sobě vůbec neudrží a tak pil želé. Tak se držte a holt musíte zahušťovat. Máme doufat, že z toho vyrostou. :roll: věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
25.10.05 15:20

Ahoj Sono,

k doktorovi se raději určitě stav, to blinkání obloukem je totiž typické pro chorobu zvanou pylorostenóza (podrobnosti najdeš na netu). Jak pylorostenóza, tak obyčejný reflux jdou zjistit na ultrazvuku. Třeba to nakonec nic nebude, zvlášť když mrně vypadá spokojeně, ale jistota je jistota. Dej vědět, jak jsi dopadla.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.10.05 09:35

dekuju holky. mathis je plne kojeny, takze zatim mliko nemame zadny. ale v noci se to uklidnilo a dneska taky, tak uvidime vecer. jinak nijak zvlastne nebreci. diky sona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
26.10.05 09:54

Super!!! Držíme pěstičky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.10.05 14:30

diky ivo, uz je to snad dobry, dneska nic neblinkal ahoj sona