Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A pokud je diteti mene nez 3r jeden dospely muze jet taky zdarma. Staci oncanka/pas ditete.
To se snad neplatí nikde ne?
a zda ano tak to je pěkně ujeté ![]()
Za kočárek ani za dítě se neplatí a jeden dospělý jako doprovod dítěte do tří let jezdí taky zdarma.
Prostudujte si podmínky dopravního podniku- vždy je to tam uvedeno. Většina měst to má tak, že dítko a kočárek je zdarma, doprovod jen v některých městech většinou s vyřízenou kartou na dítě.
@Petruna21 Rekla bych, ze nikde. Vetsinou to maji deti do 6 let zdarma.
@Gorlami Tak platit za kočárek a miminko v něm to už by bylo fakt moc
neříkám ty větší dítka to už ano ale za mimčo to byla hloupost ![]()
Dítě s kočárem zdarma a jeden dospělý do 3 let dítěte může zdarma ale musíte mít kartičku od dopravního podniku. A pozor, aby udělali kartu je potřeba mít fotku dítěte a rodný list. Kartička pak platí jeden rok.
@LeniczkaK píše:
Dítě s kočárem zdarma a jeden dospělý do 3 let dítěte může zdarma ale musíte mít kartičku od dopravního podniku. A pozor, aby udělali kartu je potřeba mít fotku dítěte a rodný list. Kartička pak platí jeden rok.
kartičku nebo občanku/pas dítěte-já vozila pas
@Gorlami píše:
@Petruna21 Rekla bych, ze nikde. Vetsinou to maji deti do 6 let zdarma.
v Praze může jezdit zdarma dítě do 15 let-ale musí mít od 6 let na to doklad, my máme kartičku vystavenou DP za asi dvacku.
@LeniczkaK
Opravdu je potreba karticka? V podminkach myslim je, ze je potreba dolozit vek ditete.
Děkuji všem co si odpustily poznámku, najdete si to v podmínkách. A normálně mi odpověděly. Rychle, stručně. Děkuju moc.
Vemte si kopii rodnyho listu, prukazove foto prcka a nechte si udelat prukajdu- je to do 3let ditete a budete jezdit po Praze zadarmo i vy ![]()
@hofka @Maja1984 podmínky už si jaksi nepamatuju, ale tím že nemám občanku ani pas na dítě, tak mám kartičku, v tom to asi bude ![]()
Otázka pro maminky z Prahy.
Chystáme se v červenci navštívit s malou Prahu. budeme tam převážně cestovat MHD. Platí se i za kočárek a za mimco?