Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, za dva tydny jedeme do chorvatska a nejsme schopni se rozhodnout, jestli jet slovensko, maďarsko, nebo rakousko, slovinsko..chceme tak i tak po dálnici..mate nekdo zkušenost? nebo spis porovnání? Jezdíme rakousko, slovinsko a nikdy nebyl problém, ale letos děsně straší kolonama na hranicích..straší kazdy rok, ale ted mam pocit, ze to bude fakt pravda..zajímala by me i treba odpocivadla po ceste sloven, maďarsko a jestli je ta cesta pohodová a tak..budu rada za jakékoliv info!!díky moc!
Jezdíme pres Maďarsko a cesta v pohodě. Loni jsme jeli prvně pres Rakousko a letos se vracíme k naši klasice.
Odpocivadla OK, dálnice OK, cesta v poho.
@Bauerkaa Koukla jsem na profil kvůli městu. Rozhodně jeďtě přes Maďary. Při troše šikovnosti se vyhnete dálničním poplatkům v Maďarsku i Slovinsku. V Maďarsku se určitě neztratíte, protože tamtudy jezdí hodně lidí nejen z Česka, ale i Slovenska a Polska. Vždy jsme jezdili přes Rakousko, ale posledních pár let jezdíme právě přes Maďary. Naprostá pohoda.
Zítra budou reportéři Seznamu testovat, jestli je rychlejší jet vlakem nebo autem. Mrkni, třeba tam budou nějaké zajímavé a hlavně aktuální informace a tipy ohledně cesty.
@Gába27 vyhýbat dálnicim se nechceme, nejraději bych jela co nejdyl po dálnici právě
ale nevím, když to zadam na google maps, tak z toho moc nepoznam, jestli je to dálnice, nebo rychlostní silnice. Když jsem koukala ma cestu ne po dálnicích, tak to vychází o dve hodky déle, coz je teda taky dost. Proto chceme dálnice. pak jsem četla, ze tam jezdi strasne moc kamionů a tak..už jsme byli rozhodnutí, ze jedem slovensko a maďarsko, pak zase jsme si říkali, ze bude lepší, co uz známé..ale pak stat ve slovinsku 5 hodin v koloně, tak se budu mlátit do hlavy, ze jsme nejeli pres maďarsko..:-D
My jsme jeli tam přes Maďarsko a zpět přes Slovinsko. V Maďarsku jsme se podívali na Balaton a ve Slovinsku manžel chtěl k nějakým vodopádům
![]()
Já jsem právě slyšela, ale je to informace typu „jedna paní povídala“, že na hranicích Maďarsko-Chorvatsko dělají mnohem větší kontroly než na hranicích Slovinsko-Chorvatsko. Že prohlíží i kufry aut atd., ne jen skenují pasy jako na SLO-CHOR…
@stonožka12 Na hranicích Maďarska s Chorvatskem to bylo v pohodě (tam byl teď brácha). Nám dělali mega kontroly na hranicích Srbska a Maďarska, když jsme jeli do Řecka. Čekali jsme přes 3 hodiny.
@Kacka2 píše:
Zítra budou reportéři Seznamu testovat, jestli je rychlejší jet vlakem nebo autem. Mrkni, třeba tam budou nějaké zajímavé a hlavně aktuální informace a tipy ohledně cesty.
Jo, dneska jsem to taky viděla! snad na to zitra nezapomenu!
@stonožka12 píše:
Já jsem právě slyšela, ale je to informace typu „jedna paní povídala“, že na hranicích Maďarsko-Chorvatsko dělají mnohem větší kontroly než na hranicích Slovinsko-Chorvatsko. Že prohlíží i kufry aut atd., ne jen skenují pasy jako na SLO-CHOR…
Hm. To je asi taky možný..ach jo..jak se ma clovek rozhodnout..pak si říkám, nedej bože, nekde nějaká nehoda a je to taky v pr…
@alinka78 píše:
Ahoj, mohla bych Tě poprosit o vypsání hlavních měst na cestě do Chorvatska přes Maďarsko? Jedeme poprvé a navigace i net ukazuje více variant. Děkuji moc. Krýsný den. A.
Jejda…jestli to bylo pro mě, tak se omlouvam! ja sem skoro vubec nechodím..az dnes ctu tvůj dotaz ![]()
Přes Maďarsko jezdíme, je to sice trochu pomalejší než přes Slovinsko, ale v poměru cena/výkon se to vyplatí ![]()