Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky, je vhodne dat 4mesicni mimi do vozitka za kolo? Jednalo by se jen na tri dny a jen cyklostezky…pry tam lze dat prcka s aurosedackou…mate nekdo zkusenost? ![]()
Známí takhle jezdili s dětmi téměř od narození. Dávali tam autosedačku, jiní zase měli takovou tu miminkovskou vložku. Když jeli na celodenní vyjížďku, tak dělali několik delších zastávek a dítě vyndávali na deku k „protáhnutí“.
Určitě, podle mě je první rok dítěte v podtstě jediná vhodná doba na to vozit tam dítě (speciálně pokud je v autosedačce)-později už se tam děti můžou nudit, nemůžeš si s nimi povídat, něco jim podat.. V tomto věku vám to tam velmi pravděpodobně prospí. Jen pozor na velké teplo (v tom vozíku se to ještě akumuluje) a prašné cesty.
Tak záleží. Na celý den, s cílem ujet 60 km za den bych tam dítě nešoupla. Ale na nějaké vyjíždky, s uzpůsobením režimu dítěti, proč ne.
Pro to mimi to musí být úžasné. A jak to posílí vazbu s matkou, panečku.
Nedala bych do toho vozíku ani psa.
@amylon píše:
Pro to mimi to musí být úžasné. A jak to posílí vazbu s matkou, panečku.
Nedala bych do toho vozíku ani psa.
Na nějaké kratší výlety asi jo, ale určitě ne celodenní výlety. Ani ortopedka nedoporučuje autosedačku dýl jak 20 min, pak vyndat a protáhnout. Nejezdili jsme s dětmi často, ale když jsme jeli na dovču cca 2 hodiny, tak jsme jeli samozřejmě co to šlo, třeba hoďku, aby spala.
@xstrasilka píše:
Na nějaké kratší výlety asi jo, ale určitě ne celodenní výlety. Ani ortopedka nedoporučuje autosedačku dýl jak 20 min, pak vyndat a protáhnout. Nejezdili jsme s dětmi často, ale když jsme jeli na dovču cca 2 hodiny, tak jsme jeli samozřejmě co to šlo, třeba hoďku, aby spala.
podle mě jde o denní sezení v autosedačce, není problém jednorázově třeba 2 hodiny. ostatně autem málo kdo jede v prvním roce života dítěte maximálně 20 min.
Doma jsem autosedačku nepoužívala, žádná lehátka. Ve vozíku párkrát do roka na cyklovýlěete byly. A myslím, že i tak byly v autesedačce méně, než většina dětí, které ve vozíku nikdy neseděly.
@čarodějka1311 A vis neco o tom syndromu? O jeho podstate? Hadam, ze v autosedacce bude mit dite hlavu podeprenou.
Příspěvek upraven 14.06.17 v 13:57
Mě ty vozíky přijdou docela nebezpečné, mimčo bych tam nedala.
@Bambula6 Neni to vhodne, i vyrobce chariotu doporucuje dite do voziku za kolo az od 6 mesicu. Ty narazy jsou mnohem horsi nez v aute, kde se dite temer nehne. Zacali jsme ted jezdit s 9 mesicni a nemam z toho dobry pocit.
@Bambula6 Hlavne co je to za vozik, kam muzes dat autosedacku? Chariot to nebude. Jak budes resit odvetravani voziku, aby se ti dite neprehrivalo?
Tak to mi přijde šílený. Ale tak já obecně cyklistiku moc nemusím a tyhle vozíčky za kolo mi přijdou dost nebezpečné. A to jsem ani netušila, že se tam dá dát už čtyřměsíční mimi.
@čarodějka1311 Když jsme jezdili s mimčem naším starým Favoritem, to byl teprve shaking ![]()
A co teprve ty moderní neodpružené kočárky, to jsou teprve otřesy s miminkem.