Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Takže se chystáte jen do Paříže? Nebo i do jiné/jiných oblastí?
@hudečice píše:
Takže se chystáte jen do Paříže? Nebo i do jiné/jiných oblastí?
Zatím to vypadá spíš na tu Paříž, tu máme tak nějak nejraději ![]()
@Jančakecalka píše:
Zatím to vypadá spíš na tu Paříž, tu máme tak nějak nejraději
Taky miluju Paříž, určo pokud budete chtít spočnout, Turilejské zahrady jsou prima na posezení. Pak můžete projít Versailleské zahrady, každý kout skrývá něco zajímavého, je tam možnost i projížďkou v kočáře tažený koňmi.
Večerní romantická plavba po Seině také stojí zato, kor když z ní uvidíte, jak se eifelovka rožíná navečer.
Nezapomeňte jít kolem Moulin Rouge a mrknout do Louvru.
@hudečice píše:
Taky miluju Paříž, určo pokud budete chtít spočnout, Turilejské zahrady jsou prima na posezení. Pak můžete projít Versailleské zahrady, každý kout skrývá něco zajímavého, je tam možnost i projížďkou v kočáře tažený koňmi.
Večerní romantická plavba po Seině také stojí zato, kor když z ní uvidíte, jak se eifelovka rožíná navečer.
Nezapomeňte jít kolem Moulin Rouge a mrknout do Louvru.
Super, moc díky
No, to mi právě chceme vidět Eifelovku navečer nebo v noci, po tom toužim. Jednou jsem to viděla v nějakým dokumentu a uplně mě to dostalo
A po té Seině by to určo úžasný, díky za typ ![]()
@Jančakecalka píše:
Super, moc díky![]()
No, to mi právě chceme vidět Eifelovku navečer nebo v noci, po tom toužim. Jednou jsem to viděla v nějakým dokumentu a uplně mě to dostalo
A po té Seině by to určo úžasný, díky za typ
Když tak aktualizované zájezdy na Paříž zde.
Kdy se tam chystáte?
Francie-co stojí za vidění?
Vyděšené francouze, když někde odložíte tašku. ![]()
Kromě zmíněného je moc hezký výhled z mrakodrapu Tour Montparnasse. Eiffelovka mi přišla hrozně maličká (oproti očekáváním), stejně tak katedrála Notre Damme, naopak obří mi přišel Vítězný oblouk (i výhled z něj stojí za to). Moje srdcovka je Musée d´Orsay, ale jestli nemáš vztah k impresionismu, tak je asi lepší spíš vidět víc z ulic.
My jsme byli na dovči ve Francii, byli jsme přímo v Nice. Je tam staré město, vyhlídka nad městem. Když se nás to mrzelo tak jsme sedli na vlak a podél pobřeží s krásným výhledem jeli do Monaka. Omrkli dráhu F1, sedli si v japonské zahradě uprostřed města a u tržnice si dali to nejlepší růžové vínko jaké jsem kdy pila
Další den jsme zase sedli na vláček a jeli na opačnou stranu do Cannes, projít se po červeném koberci. Byli jsme tam 7 dnů a úplně stačilo, nejlepší dovča
![]()
Moje srdcovka je museum Orsay a Oranzerie. Pak různé procházky uličkami.
A kdybyste měli čas, tak nejvíc mě dostalo Giverny (Monetuv dům, kde maloval slavné lekniny). Ale to je tak hodinu vkakem od paříže
Tak to záleží, co máš ráda. Bud profláklé masovky. Ty já třeba moc nemusím. Mě se líbilo se kecnou do nějaké zapadlé středověké vesnice uprostřed levandulových polí v Provence, chodit na procházky, ochutnávat víno, místní speciality, na trhu nakoupit místní produkty, uvařit si z nich nějakou dobrotu, projít se v horách, udělat si výlet do Avignonu…
@Jančakecalka píše:
Ahojky.
Chystáme se do Francie a tak by mě zajímalo, co tam navštívit, krom Eiffelovi věže, to je na 1 místě. Máte typy? Díky
Sacré Coeur
A jinak bych šla radši ven z Paříže, je to klasické velkoměsto, sice hezké, ale víc se mi líbilo v těch jižnějších oblastech směrem k hranicím se Španělskem - hrad Carcasonne, oblast kolem Lví zátoky je nádherná a pláže bohaté na obrovské mušle
pak Provence - Avignon, Nimes, Aix-en-Provence a x dalších.
Do budoucna mám v merku Bretaň a zámky na Loiře ![]()
@Saatine píše:
Mě bavilo cournout se k Notre Dame a pak metrem tak nějak všude možně, některé jejich zastávky jsou hrozně zajímavé, bohužel si nepamatuji názvy. Louvre je klasika a povinnost a kupodivu baví i lidi, co muzea neradi, protože je tam toho opravdu hrozně mocKlasika Montmartre, ale bacha jsou tam bandy černochů co tě obestoupí, motají ti náramek a chtějí pak 10 euro, nahoře jsou zase cigánky co si taky vymýšlí nějakou habaďůru, takže asertivitu sebou. V tuto dobu už i Versailles, my tam jezdíme ještě než rostou zahrady a to je pruda, teď to bude nádherné.
Jako ženská doporučuji mrknout do Fargonardu na jejich malé muzeum a jejich parfémy, jsou neskutečné výdrží.
A mám třeba ráda Les Quatre Temps, moderní skleněná část s obchody a ten kontrast moderna se mi prostě strašně líbí.
Ty jo, díky za rozsáhlý popis ![]()
@Saatine píše:
A vůbec tam je hezké všechno možné, nemůže tě to zklamat ať se vydáš kamkoliv, je tam toho strašně moc.
Taky si myslim, že asi zklamání nehrozí, jak jsem tam koukala na net, tak je to fakt super ![]()
Ahojky.
Chystáme se do Francie a tak by mě zajímalo, co tam navštívit, krom Eiffelovi věže, to je na 1 místě. Máte typy? Díky