Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Saatine píše:
A vůbec tam je hezké všechno možné, nemůže tě to zklamat ať se vydáš kamkoliv, je tam toho strašně moc.
Taky si myslim, že asi zklamání nehrozí, jak jsem tam koukala na net, tak je to fakt super ![]()
@Amaly8 píše:
My jsme byli na dovči ve Francii, byli jsme přímo v Nice. Je tam staré město, vyhlídka nad městem. Když se nás to mrzelo tak jsme sedli na vlak a podél pobřeží s krásným výhledem jeli do Monaka. Omrkli dráhu F1, sedli si v japonské zahradě uprostřed města a u tržnice si dali to nejlepší růžové vínko jaké jsem kdy pilaDalší den jsme zase sedli na vláček a jeli na opačnou stranu do Cannes, projít se po červeném koberci. Byli jsme tam 7 dnů a úplně stačilo, nejlepší dovča
![]()
To věřím, taky už se moc těším a myslim, že to bude bezkonkurenční dovolená
![]()
@zrcadlo píše:
Kromě zmíněného je moc hezký výhled z mrakodrapu Tour Montparnasse. Eiffelovka mi přišla hrozně maličká (oproti očekáváním), stejně tak katedrála Notre Damme, naopak obří mi přišel Vítězný oblouk (i výhled z něj stojí za to). Moje srdcovka je Musée d´Orsay, ale jestli nemáš vztah k impresionismu, tak je asi lepší spíš vidět víc z ulic.
Imperionismus mi až tak moc neříká, ale myslim, že tam si nechám ujít málo co
Fakt ti přišla Eifelovka malinká, jo? Mě příde obří at vidim jen v TV nebo na obrázku ![]()
@AlphaOmega píše:
Vyděšené francouze, když někde odložíte tašku.
Tak to věřím, ale nemáme to v úmyslu.
@lucenka píše:
Moje srdcovka je museum Orsay a Oranzerie. Pak různé procházky uličkami.A kdybyste měli čas, tak nejvíc mě dostalo Giverny (Monetuv dům, kde maloval slavné lekniny). Ale to je tak hodinu vkakem od paříže
Nevadí, uvidíme, jak na tom budeme časově, ale i tak díky za typ ![]()
@Lama Lama píše:
Tak to záleží, co máš ráda. Bud profláklé masovky. Ty já třeba moc nemusím. Mě se líbilo se kecnou do nějaké zapadlé středověké vesnice uprostřed levandulových polí v Provence, chodit na procházky, ochutnávat víno, místní speciality, na trhu nakoupit místní produkty, uvařit si z nich nějakou dobrotu, projít se v horách, udělat si výlet do Avignonu…
No, mě láká tak nějak od všeho něco, takže musíme ještě poplánovat, co vlastně navštívit. Klasiku bychom viděla asi nejraději a pak se uvidí, ale ty hory by se nám určo taky líbily, protože mi jsme horalové a milujeme je.
Víno si i domu kupujeme francouzský i sýry, takže tam jistě rozšíříme obzory i v tomto směru ![]()
@Moise píše:
Sacré CoeurA jinak bych šla radši ven z Paříže, je to klasické velkoměsto, sice hezké, ale víc se mi líbilo v těch jižnějších oblastech směrem k hranicím se Španělskem - hrad Carcasonne, oblast kolem Lví zátoky je nádherná a pláže bohaté na obrovské mušle
pak Provence - Avignon, Nimes, Aix-en-Provence a x dalších.
Do budoucna mám v merku Bretaň a zámky na Loiře
Když pro nás je největší srdcovka ta Paříž, no, ale nebráníme se ani jiným místum, to ne, ale uvidíme, jak na tom budeme. ![]()
@Jančakecalka píše:
Imperionismus mi až tak moc neříká, ale myslim, že tam si nechám ujít málo coFakt ti přišla Eifelovka malinká, jo? Mě příde obří at vidim jen v TV nebo na obrázku
No fakt jo… ale to jsou ta očekávání, já myslela, že ji uvidím a padnu na zadek, a tak nějak jsem si říkala „jo, proti Petřínu to je fakt větší, ale že by 5×, to se mi ani nezdá“. No a Vítězný oblouk jsem zase brala dopředu jako malou branku, kam se teda zajdu podívat, a když jsem k němu přišla a viděla ten obří kruhový objezd s asi pěti pruhy kolem dokola, přišlo mi to monumentální.
Turistit je fajn, ale poflakovat se po malejch měatech - farmářský trhy a lokální vína nemá chybu.
@zrcadlo píše:
No fakt jo… ale to jsou ta očekávání, já myslela, že ji uvidím a padnu na zadek, a tak nějak jsem si říkala „jo, proti Petřínu to je fakt větší, ale že by 5×, to se mi ani nezdá“. No a Vítězný oblouk jsem zase brala dopředu jako malou branku, kam se teda zajdu podívat, a když jsem k němu přišla a viděla ten obří kruhový objezd s asi pěti pruhy kolem dokola, přišlo mi to monumentální.
Já měla nedávno takový pocit, když jsem vylezla na Sněžku. Představovala jsem si jí větší a přišel mi ten výstup jako hračka, vyšla to i sedmiletá dcera uplně v pohodě i se svým handicapem. ![]()
@KalamityJohn píše:
Turistit je fajn, ale poflakovat se po malejch měatech - farmářský trhy a lokální vína nemá chybu.
To věřím, ale mi jsme právě na to turistění ![]()
Ty jo, díky za rozsáhlý popis