Sama s dítětem na dovolenou a povolení manžela?

6578
18.6.17 09:55

Sama s dítětem na dovolenou a povolení manžela?

Ahoj holky, jedu poprvé sama s dítětem do zahraničí, bez manžela a někde jsem slyšela, že bych měla mít nějaký notářsky ověřený „papír“, že manžel s tím souhlasí. Je to pravda? A potřebuji to do všech zemí? Ještě přesně nevím kam pojedeme, ale určitě to bude Evropa a s největší pravděpodobností Bulharsko nebo Řecko. Nevíte, jestli to potřebuji i do těchto zemí a případně, kde to vyřídit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13821
18.6.17 10:02

Nemyslím si, že bys něco takového potřebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
18.6.17 10:04

@lovesmile podle toho jestli letís do EU nebo mimo EU..Některé státy mimo EU to vyžadují..Ale většinou ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
18.6.17 10:11

My jeli jako malí s mamkou do Itálie a nepotřebovali jsme žádný souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.6.17 10:23

Letim do Španělska a nic takového není třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
18.6.17 10:25

Já myslím, že členské země EU to nevyžadují, jela jsem já a moje nejstarší dcera před 14 lety do Itálie a souhlas manžela jsem nepotřebovala, a to ještě kontrovali pasy :)

Příspěvek upraven 18.06.17 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
18.6.17 10:25

Problém by mohl vzniknout, kdybyste s manželem nebyli sezdaní a dítě melo jine příjmení než ty. Jinak si nemyslím, že po Evropě by mohlo dojít k nějakým potížím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.6.17 10:39

Tak já cestuju s dětma hodně, i mimo EU a nikdy jsem nic takového nepotřebovala. S dětmi byli i jednou prarodiče samotní, když druhorozená byla miminko, s jiným příjmením a nikdy nikdo nic takového nechtěl, dokonce už 6 let s sebou vozím kamarádčinu dceru, tak jede v podstatě se mnou bez rodičů úplně s jiným příjmením a nikde nikdo ani mimo EU nechtěl žádné potvrzení nebo souhlas rodičů, nikdy na žádném letišti při cestách na dovolenou ani z dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.6.17 10:42
@lovesmile píše:
Ahoj holky, jedu poprvé sama s dítětem do zahraničí, bez manžela a někde jsem slyšela, že bych měla mít nějaký notářsky ověřený „papír“, že manžel s tím souhlasí. Je to pravda? A potřebuji to do všech zemí? Ještě přesně nevím kam pojedeme, ale určitě to bude Evropa a s největší pravděpodobností Bulharsko nebo Řecko. Nevíte, jestli to potřebuji i do těchto zemí a případně, kde to vyřídit? Děkuji

Myslím, že nepotřebuješ.
už se to tu řešilo i naopak, že chlap, chce ve svém týdnu, co má o prázdninách, vzít dítě do zahraničí, matka to chtěla zablokovat a nejde to.

Pokud je to jen dovolená v běžné destinaci. pokud bys chtěla jet s dítětem někam do válečné zóny, do džungle a tak, tak to může chlap pomocí předběžného opatření zablokovat a rozhodoval by soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
18.6.17 10:59

Tak kamaradka problem mela, ale v US (cestovali do Evropy, dite melo americke obcanstvi a ona ne, jsmenovali se ale stejne). Ono nakonec vzdycky to zalezi na tom, na koho narazis. Nejspis to nikde potrebovat nebudes, ale pro klid duse se urcite hodi mit nejaky papir v kapse.

• Citovat
  • Upravit
867
18.6.17 11:01

@lovesmile moje sestra ma dceru, kteta ma jine prijmeni nez ona (po otci) a lita s ni sama na dovolenou kazdy rok bez problemu. Jednou jedinkrat po ni takove potvrzeni chteli, to bylo tusim na Djerbe, ale nakonec to vyresili celnici s delegatkou. Je pravda, ze od te doby sestra s sebou vozi okopirovany rodny list, kde je patrne, ze je matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
18.6.17 11:31

Tak vám všem moc děkuji, vypadá to, že teda nic potřebovat nebudu. Ještě se na to pro jistotu zeptám v CK až bude jasné kam letíme. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1413
18.6.17 11:37

Určitě se radši zeptej, před dvěma lety jely moje děti s mými rodiči do Bulharska a musela jsem psát čestné prohlášení, že s tím souhlasím, ale nemuselo to být ověřené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8596
18.6.17 12:26

Na toto tema tu nedavno diskuse byla: https://www.emimino.cz/…tete-288491/
Po me prohlaseni a rodny list chteli ve Svycarsku - letela jsem se synem, ktery nema stejne prijmeni. Nemuselo byt notarsky overene, nicmene byli tam podpisy svedku. Osobne bych si bez tohoto nikam vyrazit netroufla - riskovat ze kvuli takove blbosti zustanu nekde viset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.6.17 19:34
@lovesmile píše:
Ahoj holky, jedu poprvé sama s dítětem do zahraničí, bez manžela a někde jsem slyšela, že bych měla mít nějaký notářsky ověřený „papír“, že manžel s tím souhlasí. Je to pravda? A potřebuji to do všech zemí? Ještě přesně nevím kam pojedeme, ale určitě to bude Evropa a s největší pravděpodobností Bulharsko nebo Řecko. Nevíte, jestli to potřebuji i do těchto zemí a případně, kde to vyřídit? Děkuji

Můžu vědět kam jedeš? také mám v plánu… platíš za dítě plnou cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí