MHD praha s kočárkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3440
8.3.22 21:12
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Mám TFK, je opravdu velký, široký. Je určitě pohodlnější, ale bydlíme na horách. Tak vůbec nevím, jestli s ním nebudeme moc překážet, vlezeme se, pokud bude MHD plná. :think:

Určitě bych vzala pohodlnější kočár pro dítě. Z dopravy neměj strach, určitě se vejdeš, nízkopodlažní autobusy i tramvaje mají místa pro kočárky dost, i když třeba ve špičkách jezdí plné. Ale počítám, že před osmou ráno nepojedete. A zrovna v Řepích jsou příští týden prázdniny, takže by mohlo být volněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.22 21:12

@la_amanita
@Lucie_Sx
Děkuju za odpověď.
Bude to naše poprvé, slyšela jsem, že někdy kočárek ani řidiči nevemou. Výtahy mohou být krátké, eskalátory úzké.
A pouze druhé dveře jsou pro kočárek? V metru je to jedno?

• Citovat
  • Upravit
2033
8.3.22 21:13

Taky mám tfk a bydlím v Praze, klidne si ho vezmi. I když třeba by stačily i ty golfky, zase jsou lehčí a líp se sklopí. Občas se totiž dlouho čeká na nízkopodlažní tramvaj (dneska jsem čekala na jednu 20 minut), některé stanice nejsou bezbariérové a kočár se musí tahat, záleží, jaký máte přesně program. V zoo mají takové ty vozíky na půjčení, třeba by se v něm dítě vyspalo, ale asi se musí přijít včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.22 21:16

@Dadda8 Počítám, že kolem 9:30. Vracet se budeme odpoledne 17 hodina. Přestupy nám vychází na Anděl, IP Pavlova.

• Citovat
  • Upravit
34322
8.3.22 21:17
@Anonymní píše:
@la_amanita
@Lucie_Sx
Děkuju za odpověď.
Bude to naše poprvé, slyšela jsem, že někdy kočárek ani řidiči nevemou. Výtahy mohou být krátké, eskalátory úzké.
A pouze druhé dveře jsou pro kočárek? V metru je to jedno?

Mam BJ Summit (takze podobne tfk) a projeli jsme naprosto vsude.
Fakt se neboj.
(Eskalatory nejsou uzke a do vytahu se musi vejit vozickar, takze kocar v pohode).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.3.22 21:22

Ahoj, tento a příští týden jsou v Praze jarní prázdniny, takže si myslím, že MHD bude spíše poloprázdná. Kočárek si určitě vem. Lidi v autobuse jsou zvyklí a udělají místo pro kočárek. Alespoň já jsem s tím nikdy neměla problém a všude jsem se vešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
8.3.22 21:23
@Anonymní píše:
@Dadda8 Počítám, že kolem 9:30. Vracet se budeme odpoledne 17 hodina. Přestupy nám vychází na Anděl, IP Pavlova.

Na IP Pavlova je sice výtah, ale je to schované někde za rohem, jednou jsem to tam hledala jak magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6682
8.3.22 21:27

Vezmi kočárek, ono ty kočičí hlavy jsou v některých místech docela „terén“. Není úplně 100 % spojů nízkopodlažních, ale autobusy všechny (vnitroměstské, z příměstských většina), tramvají tak odhaduju 2/3 a máš to případně uvedené v jízdním řádu (i IDOS to ví), tak si můžeš naplánovat cestu jen jimi. Nebo poprosit o pomoc do tramvaje poblíž stojícího cestujícího, nikdy jsem neměla problém. Nebo jestli jedeš i s mužem, tak to úplně bez problémů, to vás nemusí trápit ani ne-nízkopodlažní spoje.

Zkontroluj si bezbariérové stanice metra - nebo alespoň já odmítám s kočárkem na eskalátory, některé odvážnější to dávají, ale nedoporučuju.
 https://www.dpp.cz/…tovani/metro

Nacpané bývají spoje jen ve špičce - tj. ráno kolem osmé, odpoledne tak od půl páté do šesti. Tedy ideálně jezdi jindy. Ale oni lidi uhnou z místa pro kočárek. Dokonce má řidič i hlášení, aby ho lidi uvolnili, kdyby viděl, že je tam narváno, tak to pustí.

Na co si dát pozor - když přijíždí tramvaj i bus, máš dát znamení rukou řidiči, že budeš nastupovat, on pak ochotněji počká, než se tam nalodíte. Musíš u tramvaje najít správné dveře - obvykle je to vepředu, ale jsou i typy tramvají, co mají plošinu uprostřed. Ale to najdeš, spíš jen že stůj spíš vepředu, než vzadu.

S dítětem do 3 let cestuje jedna osoba zdarma. Je potřeba na to mít „průkaz dítěte do 3 let“, který stojí 40 korun a vystaví ti to na počkání kdekoliv, kde je okýnko:
https://www.dpp.cz/…dejnich-mist
S sebou průkazovou fotku dítěte (stačí home-made vytištěná, barevně). Jestli to tedy chceš využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
8.3.22 21:31
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Mám TFK, je opravdu velký, široký. Je určitě pohodlnější, ale bydlíme na horách. Tak vůbec nevím, jestli s ním nebudeme moc překážet, vlezeme se, pokud bude MHD plná. :think:

TFK potkávám v MHD běžně, vejde se. Když někdo stojí na místě pro kocar, tak ho slušně pozadas, aby ti uhnul. Centrum Prahy si moc s golfkama představit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
8.3.22 21:33
@Anonymní píše:

Anděl i I. P. Pavlova mají výtahy mimo. Na andělu je to v ulici plzeňská, kousek od tramvají. Ipák má výtah v Legerově ulici, radši koukněte na mapy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6682
8.3.22 21:36
@Anonymní píše:
@la_amanita
@Lucie_Sx
Děkuju za odpověď.
A pouze druhé dveře jsou pro kočárek? V metru je to jedno?

Že by ho řidiči nevzali, to by se tam už fakt fyzicky nemohl vejít a to se mi stalo jednou jedinkrát a to ještě za dost mimořádné situace (končila nějaká akce a bambilion lidí se přesouval z A do B). Výtahy jsou super, akorát musí člověk vědět, kde je hledat. Zezdola nahoru trefí, tam jsou šipky s vozíčkářem, jen najít ho na povrchu bývá někdy horší. Kdyžtak nastudujte mapu. Eskalátory úzké nejsou, ale já se bojím, že jsou prudké a některé rychlé.
Které dveře jsou pro kočárek, se liší podle soupravy. Vedle dveří je obrázek kočárku nebo vozíčkáře, tak tam. V metru je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
8.3.22 21:42
@Mediula píše:
Anděl i I. P. Pavlova mají výtahy mimo. Na andělu je to v ulici plzeňská, kousek od tramvají. Ipák má výtah v Legerově ulici, radši koukněte na mapy

Na Andělu je výtah do metra v ulici Nádražní, ne Plzeňská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
8.3.22 22:15
@Anonymní píše:
Ahojky holky, pojedeme na pár dní do Prahy se dvěma dětmi 2 roky a 4 roky. Je lepší vzít pro mladšího golfky? Pohybovat se budeme v centru, zoo, letná, a sídliště Řepy. Jde mi o to, jak moc jsou dopravní prostředky plne? Ten mladší by asi nezvládl dlouho stát.
Budu rada za vaše zkušenosti. Ještě na co si dat třeba pozor?

Doporučila bych Ti, abyste jeli vlakem směr Masaryčka- Kladno.
Všechno, co chcete prochodit, je na této dráze.
Je to lepší, než se hrkat celou MHD.
Tou by to bylo nejméně na 3 přestupy. Nevím, odkud přesně pojedete.
Takhle se projedete vláčkem, a děti si to skvěle užijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
8.3.22 22:17

Praha je s kocarkem uplne v pohode. Mela jsem dvojkocar a i do vytahu jsem se vsude vlezla. U metra se akorat koukej, jestli nejsou vytahy mimo provoz, je to primo na strankach DPP. Aktualne treba Zlicin nema vytah v provozu. Autobusy, kdyz nahodou by byl jeden plny, tak chvilku pockate na dalsi. Jediny nacpany byva ten do zoo. Osobne mam radsi cestovani privozem z Podbaby, z te strany jezdi malo lidi.

• Citovat
  • Upravit
34322
8.3.22 22:46

Dite je dvoulete, takze to vezme manzel za ruku a s prazdnym kocarem se da eskalator risknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí