Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Šema píše: Více
Prakticky lekar ti nemoze na tie bolesti predpisat nieco vhodnejsie ako ibalgin? Skus ho o to poprosit. Na preklenutie obdobia, kym sa nedostanes k neurologovi
@Šema já na migrény trpěla léta. Když přestaly zabírat volně dostupné léky, tak jsem šla na neurologii, ten mě poslal na magnetickou rezonanci a ještě jedno vyšetření. Když zjistil, že je všechno OK, tak pak mi předepsal sumatriptan. Bohužel čekací doby u dobrých neurologů jsou šílené, já čekala přes 4 měsíce.
Jediné, co ti můžu doporučit je, když ti bude fakt hrozně, tak ať tě někdo zaveze na pohotovost, něco ti píchnou.
Mne sa to taha tiez viac dni za sebou, takze chapem. Na Slovensku ti prakticky lekar moze predpisat aspon qualerin. Aj to je lepsie ako ibalgin (brufen) teda aspon pre mna
@Mkmkz píše: Více
Zkusím ji zítra zavolat. Vůbec nevím, jestli mám jít zítra do práce. Navíc neridim, takže busem a potom ještě dva km pěšky. Dneska jsem schopná uvařit jenom
a jsem ko
taky máš u toho závratě nebo takový pocit nejistoty? ![]()
Pocit neistoty ani zavraty nemavam. Bolesti hlavy, vracanie. Ale viem, ze sa musim setrit, ked mam to bolave obdobie. Nenamahat sa prilis, neprepinat sily, robit len najnutnejsie a to tak, aby to pre mna bolo najjednoduchsie ako sa da. Vela veci vypustam.
Jest dietnejsie, dostatocne pit.
Drz sa ![]()
@Mkmkz qualerin v Česku není. Před pár lety jsem si pro něj jela na SLovensko, ale mně nepomohl.
@Šema Můžeš zkusit třeba Dexoket - říkám mu rychlejší Ibalgin, nebo si nechej od praktika napsat třeba Novalgin. Pokud víš, že migrénu dostaneš v tyto dny, tak nasaď preventivní léčbu 3×denně analgetikum po dobu tří dnů - ještě než bolest začne.
Toto se používá i jako na rozseknutí začarovaného kruhu u dlouhotrvajících migrén.
A sama takto používám v případě, kdy vím, že migrénu něco vyvolá. U mne třeba cestování nebo hladovění (jakýkoliv zákrok na lačno odnesu migrénou).
@Evkad píše: Více
Děkuji za rady ❤️ Zítra budu volat Dr.
Koukám člověk než přijde na to, co to vyvolá je asi oříšek. Já si myslím, že u mě je velký spouštěč stres. Toho teď mám a už delší dobu to trvá. A teď si myslím že i hormony. Do toho pracuji jako uklízečka i přes můj letitý problém s krční. To se taky zhoršilo. Takže asi prostě jedno velké plus pro migrény. Mě hrozně vadí, jak to člověka úplně vypne. Teď večer mě už nebolí hlava ( po Brufenu ) ale jsem jak praštěná po hlavě. Malátná. Únava hrozná. A hlava jak ve svěráku.
Takovéhle třídenní migrény mi začaly loni na jaře, přesně takhle v půlce dubna jsem skoro týden nemohla vstát z postele, bolest hlavy, zimnice, zvracení, celková slabost. Myslím, že to souvisí s příchodem jara, v zimě to bývá lepší. Dřív nebývaly tak dlouhé, zhoršuje se to časem. Mně to spouští hlavně změny počasí, hormony nebo stres. Bohužel ani speciální léky na migrénu už moc nefungují. Jak s tím chodit do práce neporadím, podle mě to moc nejde, sama jsem v domácnosti a i to mě naprosto vyčerpává.
@Zuz186 píše: Více
No to počasí si myslím že bude taky pro migrénu akorát
Kort takové výkyvy. No já dnes do práce nešla, ráno už budu muset. Snad se vzbudím a budu jak znovuotevřená ![]()
Nejhorší to bývá, když se toho sejde ještě víc najednou. Mně bylo dneska taky bídně, počasí + blížící se menstruace, do toho syn nemocný, půl noci proplakal, takže spánek tak na nic. Dopuju se kafem a taky doufám, že to zítra bude lepší!
@Zuz186 píše: Více
Moc držím palce
Člověk musí pořád fungovat i jak mu je zle.
Taky jdu poprvé na neurologii v červenci.
Bolesti (3-4 dny v kuse) se mi objevují v kratších intervalech. 31.5. byla spouštěčem změna počasí (začalo deštivo) a včera to je jasné. Ten tlak před bouřkou. Pokud je i silná krátkodobá světloplachost považována za auru, pak i s aurou.
Nejraději bych nechala levou část hlavy odřezat.
![]()