Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@dedrichov zkuste to - buď 800mg ibalginu, pokud jste spíše dorobnější, pokud spíš mohutnější tak 1000mg. Najednou, maximálně 2krát denně a ne moc dlouhou dobu.
Možná diklofenak (voltaren rapid) 100mg, případně 150mg pokud máte výraznější nadváhu. Taky platí neužívat to déle, než 3-4 dny, v pondělí zajděte za praktickým lékařem a nechte si napsat účinnější a spolehlivější léky a žádanku na neurologii.
@Ou píše:Jsem to hodně pokrátila,
aby ty bolesti byly tak silné, že potřebuji prášek, to je max 2× do roka. Jinak spíš takový nepříjemný pocit hlavy a třeba vystřeluje bolest do 1 prstu nebo čelisti nebo kloubu, ale vždy jen na 1 místo v těle. A zase to odezní při změně toho počasí, ale většinou to není nic, co by se nedalo vydržet.
Konzultovala jsem s OL, pokud nepotřebuji těch prášků užívat více a zabírají, ponechal by zatím tak.
Je to stav již téměř 20 let
Určitě jděte na neurologii. Dají vám léky, které zaberou. Zobat Ibalgin po platíčkách (vlastní zkušenost) není zrovna ideální. U mě migréna zmizela po vysazení HA. Radši do smrti s kondomem než znovu zažívat 7-10 záchvatů migrény do měsíce.
@Vencca5 píše:
Určitě jděte na neurologii. Dají vám léky, které zaberou. Zobat Ibalgin po platíčkách (vlastní zkušenost) není zrovna ideální. U mě migréna zmizela po vysazení HA. Radši do smrti s kondomem než znovu zažívat 7-10 záchvatů migrény do měsíce.
Přesně tak, když jsem brala HA, měla jsem také obrovské migrény. Také jsem u HA hodně zvracela. Ale bohužel i po vysazní HA mi problémy s migrénou zůstaly.
Hezký… no tento mesic jdu na gyndu pro dalsi antikoncepci… proberu to tam… děkuju za rady… ![]()
@Aenne píše: .holky já trpela nekolik let migrénami, cpala jsem se analgetikami…až mi jeden neurolog v zahraničí poradil nejist sýry typu Camembert, čokoládu, víno…a taky omezit kafe. uplne jsem prestala jíst camembert a čokoládu a pít víno, kafe piju 2 za den a migrény nemám! tolik let jsem trpěla pro nic, ráno jsem se budila se strachem, jaký den mne čeká, otevřela jsem ráno oči a prvni myšlenka byla, jak jsem na tom dnes s hlavou, mnela jsem záchvaty aj dva krát do týdne, nekteré trvali i dva dny, vracela jsem při tom a nevědela jsem, že to muže být z jídla…tak tady píšu moji skušenost, možná to muže taky nekomu pomoct.
neeee… cokoladu mi neberte…
syrova moc nejsem… kafe dvakrat denne redene mlekem… jen tou cokoladou se cpu horem dolem… ale bez ni umru…
![]()
@Ou píše:
@dedrichov zkuste to - buď 800mg ibalginu, pokud jste spíše dorobnější, pokud spíš mohutnější tak 1000mg. Najednou, maximálně 2krát denně a ne moc dlouhou dobu.Možná diklofenak (voltaren rapid) 100mg, případně 150mg pokud máte výraznější nadváhu. Taky platí neužívat to déle, než 3-4 dny, v pondělí zajděte za praktickým lékařem a nechte si napsat účinnější a spolehlivější léky a žádanku na neurologii.
Těch 800 či 1000mg si myslím je moc
Já si tedy vystačím s 200 mg, když vezmu zpočátku, maximálně 400 mg. Někomu to samozřejmě nezabere, ale myslím, že stojí za to vyzkoušet prvně, jestli nebude stačit na potlačení slabší verze, protože Ibalgin není úplně nevinný bonbónek.
@Aenne Je pravda ze to s cokoladou prehanim… klidne by to mohlo souviset… Za zkousku nic nedam… ale obrecim to… muj smysl zivota…
![]()
Ja mivam mgrenu 3× 4× do mesice. vetsinou ne jednom miste a ta pulzujici bolest se rozliva do zbytku hlavy, oci a nekdy i do zatylku. jakmile to zacnu citit musim vzit prasek, nesmim to nechat rozjet. mam to vetsinou kvuli nedostatku piti
co jsem tak vypozorovala. prasek zapijim rozpustnym magneskem a b6.a nejlip ticho a tma a pit.
Ibuprofen není neviňátko a dicflofenac konkrétně je svinstvo největší, ten vůbec:
„Vědec také upozorňuje, že jejich užívání by se měli vyhýbat hlavně pacienti s kardiovaskulárním onemocněním. Za nejnebezpečnější lék na bolest označil diclofenac. "Existují bezpečnější léky s podobnými účinky, takže není důvod užívat diclofenac,“ uvedl."
Ahoj, mně možná pomáhá VYDURA (migréna s aurou necitlivost končetin ztráta řeči zraku občas blinkání), jen jí pojišťovna nehradí a jeden prášek stoji kolem 600 Kč. Beru jí jen při záchvatech, ale někdo jí užívá jako prevenci, což tedy pro mě úplně není (600*30 měsíčně
).
Ahoj všem.
Zoufalost, bezmoc, nevím co… Mě donutilo lustrovat tady na emiminu.
Na bolest hlavy trpím už několik let. Mám problém s krční páteří ( cervikokranialni syndrom ) takže bohaté zkušenosti. Ovšem! Co já mám teď poslední dobu??? Jako tři dny bolesti hlavy, kdy Brufen zabere na 30%, hlavu jak beton. Závratě. Zimnice! Snad pocit chřipky. Únava. Tenhle stav trvá tři dny. Třetí den už mám snahu se jít věšet
( sranda )… Dnes jedu svůj druhý den. Musela jsem si vzít volno v práci, protože fakt to nedám. Pracuji jako uklízečka. A už jsem asi třikrát vypozorovala, že to mám tak tři dny před menstruaci.
Holky, řekněte mi prosím, jak zvládáte s tímhle hnusem chodit do práce. Protože já sotva uvařím doma dětem. ![]()
@Šema Co takhle zajít za lékařem, ten odešle na neurologii a tam poradí jiné léky na bolest?
Pokud to souvisí s menstruací, tak myslím, že tam bývá řešení brát si lék od bolesti ještě před začátkem bolesti po kritickou dobu opakovaně. Ale tohle by měl poradit lékař.
@Evkad píše: Více
U lékaře jsem byla včera. Nechala jsem si i vzít krev na krevní obraz a rovnou i štítnou a vše ok. Mám se objednat na neurologii. Hned jsem tam šla a jdu v červenci
@Luci-Lie
I když nejsem lékař, tak si myslím, že máte migrénu. Usuzuji tak podle sebe, kdy mám přesně příznaky jako Vy. Léčím se na ni od svých 27 let, byla jsem na spoustu různých vyšetřeních včetně CT, EMG, EEG a různých dalších vyšetřeních, některé nálezy byly pozitivní, našli mi, že jsem prodělala tzv.„migrenosní infarkt“ a ještě nějaké deformity na krční páteři, které kromě stresu, námahy ty migrény způsobují. Ale ve Vašem věku myslím, že to je způsobené třeba tím stresem nebo náhlou změnou režimu atp. Zkoušela jsem hodně antimigrenotik a jediné, co mi zabírá je růžový Ibalgin 400, bohužel není dobrý na žaludek a játra, nedá se brát dlouhodobě. Chci to řešit s neuroložkou, zdali neví o nějaké fungující alternativě. Být Vámi zajdu si na tu neurologii. Držím pěsti.