Migréna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
965
31.7.25 21:06
@nick mandarinka píše: Více

To také bohužel znám, předevčírem jsem zvracela celý den, každý doušek vody šel ven, nemohla jsem se vůbec postavit na nohy :(. Někam na pohotovost si v tom stavu vůbec nedokážu představit jet, tak vždycky jen doufám, že to nějak překonám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
31.7.25 21:10

Co mám migrénu, tak můžu spát jen na zádech, ještě s vyvýšenou hlavou. Přes oči si dávám černou ponožku (samozřejmě čistou :D ), jen tak lehce položit, třeba takovou tu masku do letadla nesnesu, ta škrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
31.7.25 22:25
@Mkmkz píše: Více

Ty jo, víkendová migréna, to jsem nikdy neslyšela. Já teda doteď pracovala v nepřetržitým provozu, dvanáctky denní, noční, takže klasický víkend jsem měla málokdy, ale vždycky mi bylo divný, že migrény mívám hlavně ve dnech, kdy mám volno. Tak už vím, čím to je.

Jinak mě zatím zabíraj volně dostupný léky, co přestali vyrábět Migralgin, tak beru Acifein nebo Ataralgin, tam ale musím brát dva, což je pro mě blbý, mám problém s polykáním prášků a ten druhej už prostě nejsem schopná spolknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
31.7.25 22:34

Ked nemas rizikove faktory, tak nie.
Je to stale o tom, ze telo nie je v strese, nefunguje uz na zotrvacnik a prave vtedy sa ukazu vsetky jeho slabosti. V mojom pripade to je ta migrena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
1.8.25 04:47

A nepomohlo by ti ráno vstát jako ve všední den? Nebo si přispat třeba jen půlhodinu?
Jednu dobu jsem to také tak měla.

Nyní se zase naopak musím dospat, mám nekvalitní spánek kvůli neuropatii, takže se ze skřivana skoro stala sova.

U mne třeba funguje adrenalin, že vydržím do konce pracovní doby a pak nejsem schopna odchodu domů.

Příspěvek upraven 01.08.25 v 04:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
1.8.25 04:52
@Zuz186 píše: Více

Kolikrát jsem na pohotovosti skončila, ale i tak jsem musela to nejhorší překonat doma. Nebyla jsem schopna.

Jo a také zkušenost, pokud mi je špatně, tak mi nezabere ani čípek, dokud mi je nevolno.

A třeba já u migrény spát nemůžu a musím sedět, jinak to je daleko horší.

U nás doma jsou již vycvičení, že pokud při bolesti přestávám komunikovat, tak je hodně zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
1.8.25 11:37
@Evkad píše: Více

Já přemýšlela o nějakém signálu, jako že je nouzová situace, ale manžel už to pochopil a když vidí, že nejsem schopná komunikovat, tak se automaticky postará o dítě a všechno. Já se s tím musím nějak poprat sama. Mám taky zkušenost, že při akutní migréně nefunguje trávení a vstřebávání léků, pak se musí ta agónie nějak vydržet a počkat, až to nejhorší přejde. Většinou mi zvracení uleví, ale tentokrát jsem zvracela 26 hodin, to byl extrém, to jsem ještě nezažila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
1.8.25 13:34

@Zuz186 mužům to musíš říci jasně.
Ale jak bude dítě větší, tak to ono samo vycítí a pochopí.
Našim v době školkového/školního věku jsem řekla, že potřebuji chvilku klidu. Tenkrát stačila hodina/dvě. A zvládli to v pokojíku.

Mám rapidní zhoršení 12 let, od té doby hrůza.
Jednou mě to chytlo mě chalupě, nebyla jsem schopna ani promluvit bez zvracení, syn (tenkrát 10 let mu bylo) tam byl celý den zavřený v pokoji a živil se celý den tatrankami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1958
1.8.25 15:34

@Evkad no to by možná pomohlo, ale já ve všední den stávam 3,50hod. a to se mě opravdu o víkendu nechce a chci taky večer třeba posedět s manželem a neodpadnout v 21hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
25.8.25 11:13

Migrenu mám potvrzenou. Dle eeg a mr je cévního původu. A tím pro mě skončilo i užívání hst. Jestli se mi vrátí i ty děsné návaly, tak si to můžu jít hodit. Migrena a návaly, to je kombinace. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.9.25 14:27

Tak jen info pro ostatní trpící migrénami jako já…beru teď asi měsíc nejaký doplněk stravy Neuro a musím říct, že zatím dobrý, tak kdyby chtěl někdo vyzkoušet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
30.9.25 21:46
@Olisim píše: Více

Kdyby to bylo tak účinné, tak to bude oficiální lék.
Pokud ti chyběly vitamíny a migréna není tak těžká, tak to je dobrá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
30.9.25 21:52

Jak vám je poslední dny? Já už mám migrénu skoro týden :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1958
1.10.25 04:22

@Zuz186 no já uvažuji o prášku hned ráno, ale v pondělí jsem měla dva a tak nechci každý den a tentokrát to mám od krční páteře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
1.10.25 12:20

@nick mandarinka U mě celé září nestálo za moc, ale poslední týden katastrofa, každý den prášek. Mám podezření, že syn přinesl ze školky nějaký virus, tam lehla víc než polovina personálu. Nám tedy nic moc nebylo, ale mě šíleně rozbolela ta hlava :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí