Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Píšu do nadpisu Migréna (potvrzenou jí od doktora nemam) ale už si to neumim vysvětlit
často mě začíná bolet hlava pozvolna a pak tupá bolest na čele až je mi na zvracení sem nemožná ničeho. A opravdu mě bolí hlava i několik hodin. Už jsem se s bolesti i probudila. Jeto šílené asi jako ted
bolí mě hlava už od oběda a je to horši a horší nemám tu ani ibalgin, paralen žádnej prášek a lékárny zavřené. Prosím o naké rady „babské“ klidně…
Zkus ledovou kolu, silný kafe, no a teda hodně lidem zabírá sex
![]()
@Dice píše:
Zkus ledovou kolu, silný kafe, no a teda hodně lidem zabírá sex![]()
Colu nemám, kafčo ale ano a ten sex
to je snad sranda
já sem upa mrtvá nevím zda bych byla pro přítele ta dobrá dračiče ![]()
Horkou sprchu na hlavu, aby se zrychlil průtok krve do hlavy… ledovat je to nejhorší co můžeš udělat. Máma je masérka, takže vim. Možná se ti bude chtít potom zvracet, ale to nevadí. Klidně hoď šavli, ale pak se ti uleví. Migrény jsou od toho, že máš skříplý nervy za krkem a neprodí do mozku krev.
Migréna je bolest na jedné straně…pokud to máš bolest někde uprostřed není to migréna, ale vyzkoušej :
studený mokrý obklad za krk, vyměňovat
nebo pořádný silný kafe, turek, osladit a do toho šťávu z citronu, hnusný, ale zabírá
a pak samozřejmě, ticho, čerstvý vzduch a tmu…
Mně na bolení hlavy vždycky pomohl sex včetně autoerotiky. A je to i vědecky podloženo, jednak se změní hormonální stav, jednak se mění i krevní tlak.
@mejdylko asi věc názoru, ale s migrénou se léčím už od mala, u nás se to dědí a horká sprcha ti sice na chvíli zabere, ale pak se průběh zhorší…pokud je to migréna. Pokud je to jiná bolest hlavy tak to pomůže… ![]()
Sex určitě pomáhá, protože při vzrušení se v těle tvoří látky, které jsou obsaženy i v lécích proti bolesti.. ![]()
No bolí mě to od čela nahoru ale je to hrozný!!
tak ted nevim studenej hadr za krk a nebo horká voda na hlavu? To kafe s citonovou štávou bych mohla jen abych pak usla.. stejně si potřebuju umýt hlavu takže horká voda neni problém ale aby mi to nepřihoršilo
Já teda na migrénu taky používám mokrej studenej hadr na hlavu, o horkým jsem četla, vyzkoušela fén a málem se poblila. A migréna potvrzené. ![]()
Pro mě bylo nejlepší ten mokrý hadr, otevřít okno, kor když je takhle zima, tak úplně dokořán a zalíz do postele a spát v co největším chladu.
Jinak pokud tě migréna přímo vzbudí, tak to jsem mívala taky, ale vždycky jen dočasně, pokud jsem spala na nevhodné podložce, špatném polštáři nebo neměnila v noci polohu. Hodně velká úleva byla tzv. stabilizovaná poloha bez polštáře (normálně spím s polštářem, ale v dobách, kdy jsem ěla migrénu zřejmě od krční páteře, tak pomohlo toto)
A na neurologii mi řekli, že mám okamžitě, jakmile jen hlavu cítím, tak vzít prášek a pořádně silný, že když se to chytí v zárodku, tak spíš zabere než se to nejdřív zkoušet vydržet, tak to jen rada pro příště
Ahoj, pokud máš trochu delší nehty, zmáčkni si bod na kořeni nosu. Přesně v tom dolíku mezi nosem a čelem. Musíš nehtem, funguje to jako akupunktura. Správný bod poznáš že by se ti mělo rozlévat v hlavě teplo. Pokud teplo necítíš je potřeba malinko vedle. Nemělo by to bolet, pouze hřát. Držet dokud cítíš teplo a bolest odezní.
Já ji mám potvrzenou a zabírají pouze léky na předpis, ale když je nemůžu, tak si pomůžu teplou sprchou, pít hoooodně vody s citronem, masážní olejíček Migrenol… Sex pomáhá, ale ne vždy.
@rokyta1 já mám migrény též potvrzené a bolest poloviny hlavy mám jen někdy, často mě bolí celá hlava nebo jen okamžik bolí polovina a pak už celá ![]()
Jinak pomáhá léky a když nejsou tak pokud to jde tak vyzvracet a pak ticho, postel (jak píše Gladys) hodně vyvětrat a tma.