Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Akras2 píše:
@rokyta1
No teď jsem do sebe vrazila dva Brufeny a zapila to rozpuštěným magneziem. Tak za dvě hoďky si dám Algifen a budu doufat že to zabere. Většinou to funguje. Ale taky už jsem zažila stav že jsem skončila na kapačce v nemocnici. Jdu zkusit usnout. Malá teď taky usnula tak budu doufat že jí to ty dvě hodinky vydrží. Pak se určitě ozvu.
Tak jak je, ještě bolí? A jaké ti davájí kapačky, když skončíš v nemocnici, triptany?
Tak ja jsem opet migrenozni
. Me slak trefi z toho. Pul dne nic a ted opet ![]()
@Weru
Aura je stav před rozjezdem záchvatu migrény. Někdo ji mít nemusí někdo ji má pokaždý, někdo jen někdy. Podle ní se pozná že na tebe jde záchvat. Já mám výpadky vidění a občas mě brní ruce, někdy se mi špatně mluví (kdo mě poslouchá a neví že se mi rozjíždí migréna tak si asi říká že jsem na hlavu). Přehazujou se mi slabiky anebo nejsem schopná si vybavit to správný slovo. Ale vím o tom a to je nejhorší. Pokud si při tom do hodiny nevezmu prášky tak se mi to rozjede a pak je to teda síla.
Na migrénu trpím cca od čtrnácti. Jediný období kdy jsem neměla problémy bylo těhotenství. To jsem opravdu nevěděla co je bolest hlavy.
"@berunka1
Dneska se mi to zatím povedlo rozehnat ale je fakt že jsem jak praštěná. Dvě hodiny jsem se prospala a ten Algifen mi zabral snad do deseti minut. Ale je pravda že jsem to nenechala rozjet. Ale nebudu zatím křičet že mám vyhráno protože minule to bylo taky tak a pak jsem skoro mlátila hlavou do zdi
Akras2
Tak to tiše závidím, že Ti pomůže Algifen. Mě zabere jen Sumatriptan, léky na bolest vůbec, ty mě jen oblbnou a hlava bolí dál. A v těhotenství a při kojení jsem měla taky klid, pak se to vrátilo.
Taky už jsem zažila že nezabral. A to pak byla kapačka s triptanama. A několikrát jsem byla na pohotovosti kde do mě napíchali Dolminu ještě v kombinaci s něčím. A můžu směle říct že takovou „opičku“ jsem v životě neměla. Ale pomohlo to.
Ahoj,
to bylo zase ráno, ve 4.30 mě probudila migréna, ach jo, asi je to počasím, je jak na houpačce.
@berunka1
Drž se, určitě to rychle přejde
. Já pro změnu jen nemohla spát od dvou do pěti a vůbec netuším proč. A teď jsem jak po flámu. Tak doufám že se mi to nepokusí vrátit. Nevyspání u mě taky občas vyvolává záchvat.
Aras2,
děkuju
Ono mě to po Sumatriptanu přešlo, akorát jsem jak praštěná po hlavě a to mám tady v kanceláři tvořit hodnoty. A taky doufám, že se mi to nevrátí ![]()
Jj, hodnoty se v tomhle stavu opravdu tvořit nedají. Ale už je po obědě tak snad brzy půjdeš domů.
@berunka1 já po něm mám „vymazaný mozek“, ale ještě pomůže…když jsem si párkrát zavolala pohotovost, to už jsem byla málem v bezvědomí, jak mi bylo zle, tak mi píchli něco, co mi stejně nepomohlo. Takže mám doma připravený „koktejl“ z prášků a „sjíždím“ se sama…teda doktor o tom ví…
Teď tedy ne..kojení a těhotenství mě pomohly…je to o fous lepší…
Akupunkturu jsem taky zkusila…normální sezení bylo tuším 20-30min., já tam seděla hodinu a půl, chodila tam 3 měsíce a účinek to mělo jen půl roku. Ale měla jsem dobrýho zaměstnavatele, který mi umožnil tam na to jezdit…takže teď už aku nehrozí…malý účinek a krátký
dnes se mi to už nevrátilo, paráda
a ještě něco…mám zakázanou kávu a čokoládu při bolesti a pomáhá mi právě káva s čokoládou…
![]()
@rokyta1
Ta káva a čokoláda obsahují jak látky který můžou záchvat vyvolat tak látky tlumící bolest. Ono je to fakt těžký.
Mě se zatím taky nevrací takže klepu na dřevo a snad nepřijde dřív než za týden.
@rokyta1 píše:
@berunka1 já po něm mám „vymazaný mozek“, ale ještě pomůže…když jsem si párkrát zavolala pohotovost, to už jsem byla málem v bezvědomí, jak mi bylo zle, tak mi píchli něco, co mi stejně nepomohlo. Takže mám doma připravený „koktejl“ z prášků a „sjíždím“ se sama…teda doktor o tom ví…Teď tedy ne..kojení a těhotenství mě pomohly…je to o fous lepší…
Akupunkturu jsem taky zkusila…normální sezení bylo tuším 20-30min., já tam seděla hodinu a půl, chodila tam 3 měsíce a účinek to mělo jen půl roku. Ale měla jsem dobrýho zaměstnavatele, který mi umožnil tam na to jezdit…takže teď už aku nehrozí…malý účinek a krátký
dnes se mi to už nevrátilo, paráda
a ještě něco…mám zakázanou kávu a čokoládu při bolesti a pomáhá mi právě káva s čokoládou…![]()
No protoze kava odvodnuje a ty bys mela byt naopak zavodnena. ![]()
Ja mam zakaz kavu a vino. prej je vino velkej spoustec. Tak nekdy si dam, z e
a nekdy se rozjede a nekdy ne a to piju jeden druh max. 2 druhy vina a kvalitniho ( doufam
).
Ale zajimavy je, ze tvrdy alkohol nebo koktejly mi to migrenu nerozjede, max. kocovinu
. Ale ja moc stejne nepiju ![]()
Já můžu jen velmi kvalitní suché víno…jakmile si dám třeba jen loka něčeho nekvalitního, tak mi bouchá hlava…zajímavé…
jinak bolest hlavy při kocovině si „v podstatě užívám“…ta brzo přejde a prostě je to „sranda bolest“ proti migréně…ale to určitě znáte ![]()
Tak za půl hidnky mám padla a jedu pro malou do školky a snad si trochu „odpočinu“ doma. S tou kávou a čokoládou je to zajímavé. Čokoládu moc nejím, ale bez kávy se neobejdu, dr mi ji schválila, stejně piju takou slabou. Dnes jsem měla už dvě, jinak bych tady už usnula. Jinak alkohol taky nemůžu, to jsem potom jasná a víno mám odzkoušené, že kvalitní mi nevadí. Jsem zvědavá, jestli mi pomůže ten Zonegran, ale musím počkat tak 3 měsíce, měl by zmenšit četnost migrén.