Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@rokyta1 u mě se lékaři přimlouvali spíš za medikamentozní léčbu, protože lepší jeden hnusnej lék nebo injekce a bylo fajn, lepší než zatěžovat mimčov břiše dehydratací (zvracím opravdu hodně) a co si budeme povídat, když bolí něo tebe, přenáší se to i na prcka a tři dny no chudák prtě.
@meduleinka
těhotná si nedovedu migrénu představit to bych se asi zbláznila. Naštěstí jí v těhotenství nemám.
Ja migreny v tehotenstvi, nastesti nemam. Pro me je to vysvobozeni. Az jak prestanu kojit, tak to zacne. Mam to horm. puvodu. Takze s MS migrena prochazi. ![]()
@meduleinka mě řekli, že můžu jen panadol, ale ten lehčí, ale ten mi nepomohl, ostatní dryáky by uškodily miminku. Ale samotná migréna vliv na miminko neměla a i když jsem zvracela, tak jsem tekutiny doplňovala, prostě jen jsem byla jak hadr, ležela jsem a nevnímala, ale vliv to na mimčo prý určitě nemá. Naštěstí jsem měla migrénu asi jen 3×, tak se to dalo zvládnout…A celkově těhotenství a kojení mi migrénu zmírnili na minimum…
@Weru píše:čína nekouká na diagnozy ale posiluje oslabené orgánové okruhy, vše souvisí se vším, ten celostní pohled je důležitý, ne potlačovat symptomy.
A kdyz je to hormonalniho puvodu? Da se s tim neco delat nez se cpat leky? Taky nerada nejaky do sebe cpu.
@rokyta1 posuzují to asi individuálně, já neudržím ani kapku vody. A pokud se jedná o „povolené“ léky tak by k nim neměl patřit ani Paralen, ale to by bylo asi na jinou diskusi.
@Weru blahopřeji k dobrému stavu v těhotenství. U mě ještě příčinu nezjistili, určitě jí mám genetického původu, ale spouštěč je stres, únava, nedostatek tekutin, hormonální změny… to vše mi říkali, tak můžu být ráda, když nastane období klidu a migréna se přihlásí jednou za měsíc, pak přijde to horší období a to mám migrénu i 3× do týdne ![]()
Ale vytrénovala jsem si manžela a když už je velká krize, píchne mi Dolminu a za půl hodinku spánku jsem relativně použitelná. ![]()
Mně uklidnil bolest Nalgesin, paraleny mi nepomáhaly. Než belest ustala stejně jsem vždy zvracela. Když Nalgesin zabral usnula jsem a to mi pomohlo vždy! ![]()
Vůbec Ti to nezávidím, je dobré si najít spouštěče. U mě jich bylo několik, tedy doufám, občas mívám jen lehké pobolívání, že se mi to nevrátí. ![]()
Nesnídala jsem, každý den jsem namáhala oči, když jsem zaostřovala na dálku, měla jsem nepravidelný biorytmus - přijela jsem po práci domů a ihned usnula, naopak večer a v noci, jsem měla energie na rozdávání. Prostě všechno špatně. ![]()
Bylo to těžké, dát vše do pořádku, ale stálo to za to. Držím palečky, abys i Ty našla příčinu/y a cítila se skvěle. ![]()
Když už je nejhůř tak přestanu vidět a „ochrne“ mi půlka těla. Když je možnost zaspím to nebo sex taky pomáhá
a když ani pro jedno není možnost, nacpu se práškama. Migrénu mám potvrzenou od doktora, ale ty prášky na migrénu se musí vzít než se to rozjede, což já stejně nedělám. Takže si vezmu tři brufeny a jsem happy.
Tak co já pamatuji, nevím, zda by mi pomohl sex. Protože v tu chvíli jsem byla schopna máločeho. ![]()
Zajimavé, to ale aby pak byla ženská neustále se svým partnerem. ![]()
@Saroya píše: čína nekouká na diagnozy ale posiluje oslabené orgánové okruhy, vše souvisí se vším, ten celostní pohled je důležitý, ne potlačovat symptomy.
Tak ja zkusim neco nastudovat. ![]()
Jinak ohledne te kavy. Mne to teda vubec nepomahalo. Odvodnila jsem se a blila jak amina ![]()