Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@meduleinka píše:
@rokyta1 posuzují to asi individuálně, já neudržím ani kapku vody. A pokud se jedná o „povolené“ léky tak by k nim neměl patřit ani Paralen, ale to by bylo asi na jinou diskusi.
@Weru blahopřeji k dobrému stavu v těhotenství. U mě ještě příčinu nezjistili, určitě jí mám genetického původu, ale spouštěč je stres, únava, nedostatek tekutin, hormonální změny… to vše mi říkali, tak můžu být ráda, když nastane období klidu a migréna se přihlásí jednou za měsíc, pak přijde to horší období a to mám migrénu i 3× do týdne
Ale vytrénovala jsem si manžela a když už je velká krize, píchne mi Dolminu a za půl hodinku spánku jsem relativně použitelná.
Mne tady nic nechteji predepsat
, naturalove
, kdyby meli alespon alternativu. Ale priznam se, ze s migrenou jsem tam jeste nesla, skoncila jsme s nimi, kdyz mi s tlakem 170/100 rekli, ze dle jejich tabulek bych mela mit infarkt „az“v 60 letech. Takze i tu Cinii si beru od sve exdoktorky
.
Mozna bych to mela prubnout, jen ze zvedavosti do jakeho prumeru se jim tentokrat vejdu ![]()
Jinak Cinie zabira, i kdyz je migrena maximalne rozjeta, jen je treba si vzit cely prasek ( 100 mg). Ale jak to podchytim a vezmu pulku, tak s enekdy ani nerozjede a mam klid. No a vcera jsem si vzala posledni pulku na noc, pac uz jsem ani neslysela
, celou noc parada, rano taky a ted uz to citim, tak uz mam v sobe dva paraleny s ibalginem a nic. ![]()
Holky tak noc sem přečkala a od té doby musím zaklepat
ale trvalo mi věčnost než sem zamouřila oka. Jeto hrozné jak to příjde zničeho nic a neodchází
@Weru píše:
Tak ja mam sve tri dny za sebou.
pojdme tuhle diskusi pojmout jako utočiště boje s Migrenou.. takže holky děkuji za radu až mě příště chytne zase sem tu!
![]()
@beručka tak ti jako prevenci doporučuji mít doma alespoň nějakou základní zásobu na první pomoc.
Určitě je fajn na mazání bolavého místa olejíček od Dr. Popova Migrenol, stojí do 40kč. A pak co mohou i těhulky a kojící a je bez receptu je Panadol Novum.
A samozřejmě dodržovat základní prevenci (což dycky nejde že jo?
) dostatek spánku, netrpět hlady a nemít žázeň, žádný stres apod…
Taky na to trpím. Před těhotenstvím jsem se nacpala ibalginem nebo dvěma a na nějakou dobu zalehla. Teďka v těhotenství se mi migréna naštěstí docela vyhýbá, před pár dny jsem ale měla solidní záchvat, asi jak se už blíží porod… Paraleny nepomohly, tak jsem si udělala silné kafe s cukrem a překvapivě se to spravilo do přijatelné formy. Ještě pomohl mokrý šátek na hlavu, hodně utáhnout a ticho a tma, však to znáte.
Ale teda třídenní migrénu se zvracením jako máte některé z vás bych asi nepřežila, máte to fakt těžký… kdo nezažil nepochopí. Ale sex v tomto stavu si teda nedovedu představit… při sexu se zrychlí tep a pak o to víc tepe i bolest v hlavě.
Jinak moje mamka trpěla na migrény celý život (hlavně po porodech - týdenní bolesti se zvracením, často končila na kapačkách kvůli odvodnění) a spravilo se to jakžtakž až po přechodu. Tak aspoň nějaké pozitivní vyhlídky ![]()
Já jsem brala Rosemig, ale lumpové mi ho zdražili, takže na něj fakt nemám
jako náhradu mám Sumatryptan Mylan…ale prý normálně si stačí vzít jeden a je klid a mě se to ale ještě 3× vrátí…říkám těmhle práškům „lítací“ protože po nich si připadáte, jako když si šlehnete a je cítit kudy bolest odchází
a s tím sexem to jde, ale jen když je malá bolest hlavy (to pomůže, ale jen po tu dobu vzrušení, pak zmizí i ty látky otupující bolest, které se v těle vytvořily a začne to znovu), když už chytne záchvat, tak nejsem schopna postarat se ani o miminko natož sex…to by mě zabilo
@rokyta1 píše:
Já jsem brala Rosemig, ale lumpové mi ho zdražili, takže na něj fakt nemámjako náhradu mám Sumatryptan Mylan…ale prý normálně si stačí vzít jeden a je klid a mě se to ale ještě 3× vrátí…říkám těmhle práškům „lítací“ protože po nich si připadáte, jako když si šlehnete a je cítit kudy bolest odcházía s tím sexem to jde, ale jen když je malá bolest hlavy (to pomůže, ale jen po tu dobu vzrušení, pak zmizí i ty látky otupující bolest, které se v těle vytvořily a začne to znovu), když už chytne záchvat, tak nejsem schopna postarat se ani o miminko natož sex…to by mě zabilo
Tak to mam s Cinii
. Na chvili s emi rozlije teplo az do konecku prstu. Jakoby cela brnim
a jsem strasne zpomalena
. Partner mi neco rika a ja se za 2 min. s usmevem zeptam, co rikal
.
Pripadam si jak „heracka“ ![]()
Děkuji za rady budu muset zajít k doktorce aby mi taky náke léky napsala.. ono ten sex by asi šel ale když jeto v začátcích ale pak už bych to nedala sem jak mrtvola. Jinak mastičku si koupim…
@Weru jooo to je přesný!!!Úplně stejný..„ujíždíme s migrénou“ ![]()
@beručka to co jsem psala za léky panadol novum a migrenol jsou dostupné i bez doktora a bez receptu vyjdou levněji, ale pokud potřebuješ silnější, tak pak už doktor. Nejépe je vzít to rovnou na nervové, tam už vědí jaké testy a případně léky pak nasadit…
@rokyta1 píše:
@Weru jooo to je přesný!!!Úplně stejný..„ujíždíme s migrénou“