Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@rokyta1 píše:
Já můžu jen velmi kvalitní suché víno…jakmile si dám třeba jen loka něčeho nekvalitního, tak mi bouchá hlava…zajímavé…
jinak bolest hlavy při kocovině si „v podstatě užívám“…ta brzo přejde a prostě je to „sranda bolest“ proti migréně…ale to určitě znáte
Tak tak. Tak ja muzu jen sladke vino - slamove, ledove a Old Porter. Jinak jak si dam suchace tak mam migrenu do par hodin
![]()
Já jsem na neurologii dostala nějaký lék, měla jsem brát půlku večer a dr. mi řekl, že vedlejší účinek je přibírání na váze. Jsem říkala, že když to vím, upravím zdravě jídelníček, pohyblivá jsem dost…ale po té půlce jsem furt spala, ani jsem autem nedojela 3 km, musela jsem zastavit a spát aspoň 5 minut a za 2 měsíce přibrala 30kg. Sama jsem je vysadila a na další kontrole mi doktror řekl, že jsem dobře udělala, a pak mi napsal jen Rosemig na záchvaty, žádná dlouhodobá léčba…že prý na to nic není a operace v mém případě není možná, mám nález na EEG na obou stranách…
Hm, tak jsem taky dneska ulehla s migrénou. mě pomáhá leda špunty do uší, hlavu stáhnout šálou, větrat a zkusit usnout. Jo a cola. Dříve jsem si dávala horkou sprchu na hlavu, ale jednou jsem po tom fakt zkolabovala, tak od té doby radši jen maximálně ohřívací láhev. Já teda nemám potvrz. migrénu, mívám to po nevyspání, ze stresu atd.
Rokyta 1
30 kilo, to je teda dost.Tak to jsi musela brát nějaké antiepileptika, jako Valproat, to jsem brala taky a po dvou týdnech, co se mi o jídle i zdálo, jsem to vysadila. Teď mám nasazený Zonegran, je to nový lék, po kterém se nepřibírá a ani nehubne.
Veru 324
Ať je brzy líp. Dneska jsou nějaké erupce nebo co.
@berunka1 už nevím jak se to jmenovalo, vím, že dlouhodobě nic nechci a těch 30kg mi nejde shodit a nejde… ![]()
@rokyta1
Já bych nejradši taky dlouhodobě nic nebrala, ale migrénu mám každý týden a to už je moc, tak ti pak napíšu, jak mi to pomohlo. Mám to brát 6 měsíců. Jak jsem už psala, zkoušela jsem i alternativu a akorát mi to udělalo průvan ve financích. Já mám migrénu poděděnou po mamce a aspoň mě těší že po přechodu snad budu mít klid. To jsou vyhlídky co ![]()
@berunka1 no já ji zase mám po tátoj, jen jsem se strašně těšila na těho, jak se mi uleví a ulevilo, asi budu zase těhotná ![]()
Před těho jsem počítala jen pár dní kdy jsem byla bez migrény než naopak, takže jsem byla furt pod práškama, ale fakt silnejma a bála jsem se, aby to nemělo vliv na mé pozdější těho…asi nemělo…naštěstí…
To jsem na tebe zvědavá…dávám si toto téma do oblíbených a budu sledovat…
@rokyta1
A kolik máš dětí? Já mám jedno. U mě těhu taky pomohlo, za těch 9 měsíců mě bolela hlava snad třikrát.
Před hodinou jsem si dala horkou vanu a nejradši bych šla zalehnout, už se těším na víkend až se dospím a nebudu muset vstávat brzy.
Taky budu diskusi sledovat, třeba přijde někdo s nějakým zajímavým tipem nebo radou, jak se migrény konečně zbavit ![]()
@berunka1 mám jedno, 13M a ještě kojím, takže migrény ještě moc nemám ťuk ťuk…jinak těch fíglů a babských rad mám spoustu, ale bohužel na mne už nezabírají…asi mi migréna mutuje nebo co ![]()
v těhu mě taky bolela asi 3× a pokaždé jsem si za to mohla sama…poprvé v práci, dělám u gumy, byly 30°C a já předávala svoji práci…už jsem nepředala, složila jsem se a 5 dní jsem doslova chcípala v posteli. Pak jsem jela ve vedru autem a vzadu a bylo mi blbě a zase až do migrény a to třetí už nevím…takže se tomu dalo vyhnout…
@rokyta1
Já mám holčičku 6 let, dělám v kanceláři, účto a administrativu. Myslím, že to mám i z toho, jak hledím celý den do PC. Jinak já jsem kojila taky docela dlouho, do 15m.
Tak klep klep, mě to snad přešlo, pomohla koupel, postel, vlněnou šálou zavázat hlavu včetně očí a uší, COla a je dobře…snad to vydrží, občas mi to takhle pustí a ještě druhý den se rozjede. Jen ještě dotaz na ostatní, někdy se mi stává, že to trvá i dva dny, začne bolet jedna půlka, pak se bolest přestěhuje do druhé poloviny a ta první přestane…je to normální?
Na me zabira se jedine sjet
, uz mi nic nepomaha, i kdyz cviceni mi docela pomaha. Nemam je az tak moc silne, kdyz jsme je ted mela tak nakonec 2 dny, a pak dalsi 2 dny. Takz emozna. No a budu menit antikoncepci. Diane35 tu bude asi zakazana a nakonec zjistim, z eto mam diky ni
![]()
@veru324 píše:
Tak klep klep, mě to snad přešlo, pomohla koupel, postel, vlněnou šálou zavázat hlavu včetně očí a uší, COla a je dobře…snad to vydrží, občas mi to takhle pustí a ještě druhý den se rozjede. Jen ještě dotaz na ostatní, někdy se mi stává, že to trvá i dva dny, začne bolet jedna půlka, pak se bolest přestěhuje do druhé poloviny a ta první přestane…je to normální?
Jo, je. Alespon u me na dennim poradku. Nekdy jsem to mela standardne - 3 dny leva strana - skrilej krk, pak den dva klid a prava strana 2 dny. Nebo jeden den prava, druhej den leva. Mozny to je. Ona si tak putuje a pulzuje kde chce ![]()