Migréna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46867
14.3.13 19:53
@mejdylko píše:
Horkou sprchu na hlavu, aby se zrychlil průtok krve do hlavy… ledovat je to nejhorší co můžeš udělat. Máma je masérka, takže vim. Možná se ti bude chtít potom zvracet, ale to nevadí. Klidně hoď šavli, ale pak se ti uleví. Migrény jsou od toho, že máš skříplý nervy za krkem a neprodí do mozku krev.
:palec: :palec:. Ale je i vic duvodu, hormonalni, vyhrezla plotynka atd.
Ale jak popisujes. Teda me zabiraji uz jen leky :(

Příspěvek upraven 14.03.13 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
14.3.13 19:53

@Maja25 Mě na porodnici dali Algifenové kapky a hodně magnesia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
14.3.13 19:54

@beručka ja bych chtela taky migrenu jen par hodin, ja ji mam 3 dny nonstop a to je pak maso :cert: :mrgreen:.
Zrovna mi dnes zacala a ja uz mam jen pul prasku, tak setrim dokud to jde :roll: :roll:.
Jinak mne pomohl jedine lek, ani cviceni a nic jineho nezabira a lek pouzivam Cinie a perfektne zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
14.3.13 19:57

@mejdylko Nesouhlasím, migrény podle posledních výzkumů a mám to z neurologie způsobuje naopak velký tok a tlak krve do mozku, takže dle tvé rady může dostat i mrtvici.

Rozhodně studený obklad, šátkem silně stáhnout hlavu kolem čela nad ušima, lehnout do tmy a ticha a snažit se usnout

• Citovat
  • Upravit
2613
14.3.13 19:57

@Weru a nezvracíš? Já jak je rozjeto tak už nic nespolknu :-( Tak většinou mám nosní sprej. A tři dny je mazec, mě po pěti hodinách už odváželi na kapačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
14.3.13 19:58

Do tmy, studený obklad na čelo, pořádně utáhnout a to mi bolest zmírní. Já mám migrény často, ale i s aurou a dalším problémem… Ať to, co nejrychleji přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
14.3.13 19:59

@Maja25 raději se domluv se svým neurologem nebo gynďákem, mě na porodnici řekli Algifen kapky a neuroložka mi na od druhé trimestru dovolila Rosemig nosní prej a pak i Zomig (ale ten už je hodně silný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
14.3.13 20:00

@Maja25 - Mně nepomáhaly ani léky předepsaná od neurologa :zed:
Poprvé v těhotenství, co na mě migréna šla, jsem si hned lupla Paralen a masírovala jsem si čelo a oblast bolesti, tak dlouho až zmizela. Ale myslela jsem si, že si promáčknu čelo. Jinak určitě tma a mokrý hadr na čelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
14.3.13 20:00

@Maja25 Mně teda na pohotovosti dali jen 2prášky Paralen rapid a prd :( Takže přetrpět, ale já teda v době těhotenství mám relativní klid, nejhorší je 6tiN :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
14.3.13 20:02
@meduleinka píše:
@Weru a nezvracíš? Já jak je rozjeto tak už nic nespolknu :-( Tak většinou mám nosní sprej. A tři dny je mazec, mě po pěti hodinách už odváželi na kapačky.

Kdyz nemam v sobe jedinej lek, tak zvracim celej den. Jen se postavim a jde ven i to co uz tam nema davno byt. Ted tim, ze cvicim kazdej den, tak ten prubeh neni tak prisernej davam si hned z pocatku paralen + ibalgin a jakmile opet citim bolest tak zase. Sex nebo sport mi nekdy pomaha, ale je dulezite dosahnout orgasmu, jinak to nefunguje :lol:.
Taky jsem chodila na kapacky, to pak byla takova uleva. Ja mam nekdy pocit, ze kdyz se najim, tak mi to pomuze, a pak je prusvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
14.3.13 20:06

@Weru - Orgasmus tam hraje důležitou roli. Asi bych to ale při migréně nedala :mrgreen: Sotva lezu, natož ještě dosáhnout orgasmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
14.3.13 20:08

Takže si jdu udělat tu vodu s citronem. Magnesium tu nemam. Bod na kořenu nosu sem mačkala jak divá a nic nejspíše nevím přesně kde a nebo nemohu najít ten bod. Koukám je hodně žen co tím trpí :( jen litují vás těhulky co si nemužete ani pořádně vzít prášek. No mě stači bolest pár hodin a sem vyřízená na tož dny?? 8o tak to bych se vyřadila uplně s provozu. Ale ty Algesin kapky jsou dobré taky sem je už měla. Ach jo to je trápení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
14.3.13 20:10
@klarucha píše:
@Weru - Orgasmus tam hraje důležitou roli. Asi bych to ale při migréně nedala :mrgreen: Sotva lezu, natož ještě dosáhnout orgasmu :lol:

Asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.3.13 20:16
@Anonymní píše:
Mně na bolení hlavy vždycky pomohl sex včetně autoerotiky. A je to i vědecky podloženo, jednak se změní hormonální stav, jednak se mění i krevní tlak.

tohle udělat při migréně tak chcípnu. vyzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
14.3.13 20:17

Mě orgasmus nikdy nepomohl. Občas pomohlo se vyzvracet a pak sníst dva piškoty. A pokud u zvracím dlouho, tak nejlíp se zvrací kafe :roll: to má pořád stejnou chuť ať jde tam nebo ven. :oops:
Super taky byli ergotaminové čípky, ale závislost vzniká strašně rychle :-(
A protože trpím na migrény už 17 let tak mám vyzkoušené snad všechno :-( a na hodně časté migrény dobře zabírají antiepileptika, ale já po nich moc hubla :-( Takže já ještě 100% lék nenašla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí