Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klopotkova píše: Více
Teď se doporučuje to hubit horkým vzduchem 70 stupňů 6 hodin.
a právě ty ekologické přípravky jsou úplně na dvě věci.
@zmrzlik píše: Více
To o čistotě není. Ony nevzniknou ze špíny, ani se jí neživí. Štěnice nezajímá, kdy člověk naposledy utřel prach. Je zajímá jen vhodný ukryt a krev, kterou se živí, primárně 🩸 krev lidská. Vyskytují se všude po světě od levných nocleháren po studentské koleje, luxusní resorty apod.
Presne, muze to byt vsude…a zbavuje se toho tezko…to se divim, ze treba Helmut si jeste nic neprivezl domu…ten je v po hotelech porad… ![]()
@zmrzlik píše: Více
Praveze to nema nic s čistotou, stenice zije z krvi, ne ze spiny, jak například svab.
Stenice jsou i v nejcistsich a v luxusnich hotelech, stenice jsou ploche a dokážou se schovat do uzoučkeho prostoru, do elektrické zásuvky, atd. Pres den je nevidíš, vycházejí v noci a dokážou prozit bez jídla - krvi 9 mesicu az rok. Běžné pesticidy na ne uz nefunguji, jsou odolné.
Proto je lepší preventivně po návratu z dovolene všechny věci okamžitě prat na plus 60°C, ( nizsi teplota je nezabije) a dat všechno ostatní do mrazaku a na dovolené mít věci v uzavřených igelitových pytlech, at to tam nenaleze.
@Luxusnixicht píše: Více
Tak třeba měl štěstí, třeba v hotelu nebyli, kde spal, nebo byli, ale měl kliku, že si je nenatahal do oblečeni nebo je třeba mel a neřekl ti o tom.
Lidi o tomto často mlčí, protože je v lidech, kteří o tom nic neví zažité to, že štenice mají jen špíny.
A mlčet by se o tom právě vůbec nemělo, protože za to člověk nemůže.
Takze Andy mel pravdu, moc neuklizis ![]()
To je pravda, ze by mi to asi nerekl…
A nebo mel stesti…ja teda taky, protoze jsem si taky nikdy nic neprivezla…ani jsem preventivne nikdy nic neprala, nebo nedavala do mrazaku, jak pise Melody..ani jsem netusila, ze je to tak rozsirene. Ale sleduju na Youtube pana Plesatyho, tak uz si na nektery veci taky davam pozor ![]()
@Andelskej_Satan píše: Více
Moc ne, mam lepsi veci na praci
A navic Pirko jednou rekl, ze holky, co maji bordel, jsou mnohem lepsi v posteli
A taky, ze uklizeji jen buz, eranti
Ty uklizis?
Pochlub se
At vime, jak na tom jsi s tou orientaci
![]()
Buzeranti do bordelu nechodí…to je fakt
![]()
Taky ho sleduju a viděla jsem i to video ohledně štěnic. I tam říká ten deratizátor panu Plešatému, že pokud tak moc spí po hotelích, tak se s nimi už stoprocentně setkal, akorát měl kliku, že mu nenalezli do zavazadel.
Preventivně je úplně super mít doma pultový mrazák jako Melody, ale v bytě je to vcelku nemožné kvůli prostoru, byť praktické. Prijedes z dovolené, dáš cely kufr do toho pulťáku na 4 dny, pokud jsou tam štěnice a jejich vajíčka, tak díky mrazu vychcípou.
To s blchami ti plné verim, ze to bylo na nervy.
Stenice jsou nejen psychicky, ale i finančně náročný prolbem. My vyhodili sedačky, nábytek, postel, všechno, co jsem nemohla důkladně projíždět parou. Koupili jsme mrazák, parní čistič, novou postel, sedačku, pesticidy, atd, všechno doma obaleno v igelitech, seděli a spali jsme na igelitu, elektřina běžela od rána do večera, od rána do večera vysávas, vytíras, peres, mrazis a dezinfikuješ všechno parním čističem do zblbnuti a dalsi den znovu, protože nevis, kde je to zalezeno. Pak platis firmu, která ti dela profipostreky. Pruser byl, ze ja je nenašla, nemela jsem důkaz, jen jsem se ráno vzbudila a mela stopy na tele. Az později jsem našla jejich trus, vypadá jak mleté kafe a našla jsem zvlečenou kůži z ploštice, fuj, ona zhazuje kůži, kdyz meni stadium vývoje. Problem je, ze ono se to mnozí raketovou rychlosti.
Příspěvek upraven 13.07.26 v 19:59
@MyMelody píše: Více
Přesně, je to peklo a hodně nákladné.
Samotné zásahy odbornou firmou sice pár tisíc stojí, ale kdyby zůstalo jen u toho, tak je to pohodička.
Moje blízká příbuzná díky tomu, že to u ní nemohla firma vyhubit skončila na psychiatrii kvůli strachu, vyhodila tedy jen nějaký nábytek v ložnici v domku pár let postaveném, její ex manžel si ani nechtěl kvůli štěnicím brát na víkendy děti, naštěstí jim ty zrůdy do pokojíčku nevlezly.
Příspěvek upraven 13.07.26 v 20:05