Milenky sem nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10480
8.9.26 10:46
@Mkmkz píše: Více

Mam stejný nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
8.9.26 10:47

@Adull no hele, on mě třeba původně nechtěl. A ano, právě pro ten věkový rozdíl. Měl z něj obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
8.9.26 10:48
@Andelskej_Satan píše: Více

Ano a o tom to je :palec:Když někoho poznáš…je to jiné.. než když vybíráš na základě jen fyzických kvalit dvou atraktivnich žen… prostě mládí hraje prim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
8.9.26 10:51

Kdysi muz zabezpecoval rodinu a zena doma rodila a starala se o deti a byla zavisla na manzelovi, proto byl starsi muz, ktery byl zabezpeceny, bezna vec.
Jenze svet se od minuleho stoleti zmenil :), zeny pracuji, je cim dal, tim vic sobestacnych a zabezpecenych zen a prestavaji prekvapovat pary starsi zena a mladsi muz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
8.9.26 10:52
@libuse13 píše: Více

Vypadat dobře…po x plastikách…je otázka názoru…
A co se tyce těla…i to vysportovane v 50sati vypada jinak nez vysportovane ve 30ti, jen prostě někde chybí sebereflexe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
8.9.26 10:53
@MyMelody píše: Více

Mě nepřekvapují víceméně žádné páry, ti lidé spolu z nějakého důvodu jsou a to je vlastně celá odpověď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
8.9.26 10:54
@Velryba černá píše: Více

A? Já psala o tobě, ne o něm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
8.9.26 10:55
@Adull píše: Více

Ale já reaguji na tebou prosazované dogma, že chlap, pokud může, vybere si mladší. Pokud se nechytáš ani v tomhle, je to složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554

Myslím si, že si frčí v kokainu a možná i Ozempicu. Za mě vypadá vyžile. A že by zrovna ona neměla ani plastiku břicha, když jinak je má všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
@Andelskej_Satan píše: Více

Ta diskuse byla zavrena v podstate kvuli osobnim utokum na zmrzlika. Vic se o tom nebudu dohadovat, nechci to otevirat, ale poradim ti jen, jdi si to tam procist, at vis, o cem mluvis.

Příspěvek upraven 08.09.26 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
8.9.26 10:56

Obávám se, že z tvých kusých výkřiků(bez citace na co reaguješ)se dost často nechytá spousta lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
8.9.26 10:58

Ale to není o jednotlivých případech, ale o statistice.

Takže, já jsem se zeptala AI

Ano, statistiky a demografické výzkumy dlouhodobě ukazují, že starší muži si při výběru partnerky častěji vybírají mladší ženy, přičemž tento věkový rozdíl se obvykle zvětšuje s rostoucím věkem muže.

Data z demografických úřadů (včetně Českého statistického úřadu nebo amerického Pew Research Center) a rozsáhlé sociologické studie (například data z aplikací pro online seznamování nebo registry sňatků) tuto tendenci potvrzují
Sňatková statistika: Většina uzavřených manželství, kde je mezi partnery věkový rozdíl, vykazuje statistický vzorec, kdy je muž starší než žena. V průměru se tento rozdíl v Česku dlouhodobě pohybuje kolem 2 až 3 let ve prospěch staršího muže, u starších věkových kategorií (například u mužů nad 40 nebo 50 let) ale průměrný věkový rozdíl s novými partnerkami výrazně roste.
Seznamovací platformy (Data Mining): Analýzy chování na online seznamkách (např. studie z dat Tinderu nebo OKCupid) ukazují odlišné vzorce chování podle pohlaví a věku:
  • Muži bez ohledu na svůj vlastní věk nejčastěji projevují zájem o ženy ve věku kolem 20 až 25 let. S rostoucím věkem muže se ideální věkové rozpětí partnerek posouvá jen mírně, takže starší muži běžně vyhledávají výrazně mladší ženy.
  • Ženy naproti tomu mají tendenci preferovat muže bližšího svému vlastnímu věku, přičemž s přibývajícím věkem žen roste tolerance k partnerům mladším jen minimálně.

Proč tomu tak je?

Vědci a sociologové tento jev vysvětlují kombinací několika faktorů
Evoluční psychologie: Teorie investice do potomstva a reprodukční biologie poukazují na to, že pro mužské reprodukční strategie mohla být v historii klíčová mladší fertilní léta partnerky. Tyto preferenční vzorce mohou být evolučně zakódované.
Sociálně-ekonomické faktory: V tradičních uspořádáních mívají starší muži stabilnější sociální a ekonomické zázemí, což může být pro mladší ženy atraktivní, zatímco muži mohou preferovat partnerky na začátku kariéry či bez závazků z předchozích vztahů.
Kulturní normy: Společenské narativy a stereotypy o „ideálním věkovém poměru“ (kde je muž o něco starší, vyšší nebo zkušenější) tento model dlouhodobě normalizují a posilují.

Statisticky a behaviorálně je tedy tvrzení pravdivé, byť jde o populační průměry a individuální preference se samozřejmě u konkrétních lidí mohou výrazně lišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
8.9.26 10:58

Aha, takže nic. Ono je to z mé reakce ale jasné, nač reaguji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
8.9.26 10:59
@sirikit píše: Více

Já mám z Adull pocit, že si myslí, že všichni chlapi to mají jako Leonardo di Caprio :lol: :jazyk:

Příspěvek upraven 08.09.26 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
8.9.26 10:59
@Virgin_Mojito píše: Více

Dobře, tvoje reakce je logická. Její ne, protože tady vytrvale prosazuje názor, že chlap půjde po mladší, což neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová